Kapral Posted May 3, 2003 Report Share Posted May 3, 2003 hooah, Tak jak w Temacie :) Ostatnio na polskim rynku coraz wiecej zaczęło się pojawiać kamizelek, szelek do przenoszenia oporządzenia i innych. Ja osobiscie używam polskiej lubawki, ale przerzuciłem się na ELBV, jak odkryłem, że do ładownicy ALICE wchodzi magazynek do AK i jescze jakies pierdółki :) jestem ciekaw, jakiego wy uzywacie oporządzenia. Najczęsciej sie spotyka bron amerykanską wśród jak to Padre ładnie ujmuje "Braci Ajersoftowaj" a co za tym idzie oporządzenie amerykanskie, ale przecież jest bron taka jak AK, G36C, G3 czy inne, które nie pasują do oporządzenia US Army. pozdrawiam kapral Link to post Share on other sites
Lukzari Posted May 3, 2003 Report Share Posted May 3, 2003 Ja do G3 używam poczciwego polskiego woodlanda i jestem jak nań zadowolony. Pozdrawiam Lukzari. Link to post Share on other sites
Kapral Posted May 3, 2003 Author Report Share Posted May 3, 2003 Lukazari, co masz na myśli mówiąc polski woodland? chodzi ci o lubawke? pozdrawiam kapral Link to post Share on other sites
Cybul Posted May 4, 2003 Report Share Posted May 4, 2003 polski woodland - dobre :) Link to post Share on other sites
Lukzari Posted May 4, 2003 Report Share Posted May 4, 2003 Chodziło mi o BDU w kolorze woodland produkcji polskiej :lol: chodzi ci o lubawke? Nie zgłębiam wiedzy o mundurach naprawdę (w tej kwesti przyznaje jestem lammmmerem :wink: ) . Być może jest to to o czym mówisz. Wiem napewno jedno kupowałem go od kolesia który się zajmował dystrybucją tego typu rzeczy i interesowało mnie tylko, że jest w kolorze woodland no i nie wykonany z ribstopu bo doszły mnie słuchy, że nie jest najlepszy ( http://www.omega.swidnik.com.pl/jpg/1.jpg dokładnie taki sam jak nosi ten człowieczek), a reszta jak zwał tak zwał :D Może wreszcie ktoś by mnie w tej kwestii oświecił :roll: Pozdrawiam Lukzari. Link to post Share on other sites
Kapral Posted May 4, 2003 Author Report Share Posted May 4, 2003 hooah, Lukazari, to jest polski US ubiór specjalny wz.93. najpierw był używany przez GROM, ale potem Wałęsa zatwierdził go dla całej armii, hmhmhm to chyba nie była przemyślana decyzja ze strony pana Prezydenta :P Mnie w tym wątku chodzi raczej o oporządzenie, czyli to co sie zakłada na mundur :) żeby sobie wetknąć magazynki, latarki i te wszystkie pierdułki :D pozdrawiam kapral Link to post Share on other sites
rezul Posted May 4, 2003 Report Share Posted May 4, 2003 ja mam kamizelke pattern 83 (ostatnio byla o niej mowa na forum) kieszeni jest od groma sa takie 2 w ktore mysle ze by weszly magazynki od G36c ale to trzeba by sprawdzic a jak nie, zawsze mozana je upakowac do duzych bocznych lub plecaka Link to post Share on other sites
Kapral Posted May 4, 2003 Author Report Share Posted May 4, 2003 hooah, No, ja mam taką dziwną awersję do tych kamizelek Patrn. 83. może to dla tego, że produkuje ją Mili-Tec. Cokolwiek nie miałem produkcji Mili-Teca, to był straszny syf. Jeżeli chodzi o te kamizelki, to widze, że ma je coraz więcej osób i nikt nie narzeka :D. Ogólnie wzór mi sie podoba. osobiscie odprułbym tylko te dwie boczne kieszenie albo zmniejszybym je. pozdrawiam kapral Link to post Share on other sites
rezul Posted May 4, 2003 Report Share Posted May 4, 2003 boczne kieszenie sa super :-) i sa bardzo poreczne, w jednej mam manierke a w drugiej butle z gazem i duza latarke. Link to post Share on other sites
rezul Posted May 4, 2003 Report Share Posted May 4, 2003 mi sie spodobala jak tylko ją zobaczylem na Gallahadzie, ale jak ja dostalem i po pierwszej w niej strzelance bylem zachwycony jeszcze bardziej, dla mnie jest idealem :D Link to post Share on other sites
aZahiel Posted May 8, 2003 Report Share Posted May 8, 2003 ja uzywam ITLBV U.S. ARMY, jestem z niej zadowolony, a do dzialan AT poszukuje kamizelki taktycznej jednostki SWAT :D tylko ze na polskim rynku jest ona nieosiagalna :cry: pomocy :mrgreen: Link to post Share on other sites
Foka Posted May 8, 2003 Report Share Posted May 8, 2003 w Kajmanie robia kamizelki na zamowienie - jakie chcesz :) idz, napisz do nich i ustal co i jak chcesz :) Link to post Share on other sites
aZahiel Posted May 8, 2003 Report Share Posted May 8, 2003 no tak tylko czy mozesz podac adres?? :twisted: bylo by super Link to post Share on other sites
Foka Posted May 9, 2003 Report Share Posted May 9, 2003 hmmm niech pomysle... http://www.kajman.com.pl/ ? :P Link to post Share on other sites
aZahiel Posted May 9, 2003 Report Share Posted May 9, 2003 ok dzieki za adres :D Link to post Share on other sites
Recommended Posts