Valor92 Posted February 6 Report Share Posted February 6 Witam. Potrzebuję pewnych informacji na temat komór. Które z nich byłyby lepsze, czy ich nie ruszać? Guarder: https://www.taiwangun.com/pl/czesci-wewnetrzne-pistolet/aluminiowa-komora-hop-up-do-hi-capa-guarder Maple Leaf: https://www.taiwangun.com/pl/czesci-wewnetrzne-pistolet/komplet-lufy-crazy-jet-dla-serii-hi-capa-maple-leaf (TYLKO komora - lufę zostawiamy) Pacjent: WE Hi-Capa Dragon 7" (Full Auto) Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted February 12 Report Share Posted February 12 Podobno komora guardera lepsza , ale kółko do regulacji ML fajnie mieć, do tego jakiś dystanser od ML ( i-key, f-key ) . Jakbyś jednak w przyszłości chciał precke to na TG są tanie i dobre ZCI 6.02 stalowe , bodaj do capy 5.1 wchodzi 12,5cm o ile się nie mylę (niecałe 70 złociszy...). Jeśli zostawiasz stockową lufę to też spoko , ale przy gumce i dystanserze ML warto używać kulek 0.3g i cięższych . Zasięg i celność powinny się wtedy bardzo poprawić . Quote Link to post Share on other sites
Mr Stach Posted February 16 Report Share Posted February 16 Miałem okazję podziałać z obydwoma na TM Hi-Capa. Lepiej - na początku był Maple Leaf na wypasie (z gumą, z fazowaną po ichniemu lufą 6,04mm, pokładką pod ramię dociskowe I-key, pokrętłem o rozszerzonej regulacji). Komora pogryzła cylinder gazowy Guarder'a i Army, dokładniej to ramię wyłuskujące kule. Efekt popraw był taki - kanibalizacja na rzecz komory hop Guardera i lufy Nineball 6,00 . I to zadziałało, to działa i będzie działać jeszcze długo. Ale to jest replika TM. Części też robione pod wymiary TM. Hi-Capa Wei-Tech'a to klon TM - dobry, ale tylko klon. Inne tolerancje wymiarowe mam na myśli, możliwa zabawa z spasowaniem. Jeśli z fabryczną nic się dzieje - zostawić. Jeśli modzić - Guarder (lepiej podpasował do reszty towarzystwa). Wariant pośredni - peryferia: podkładka, pokrętło, guma... nie zapomnij o kleju na gwint po wszystkim. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts