Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

do posiadaczy ak-47

Recommended Posts

interesują mnie wszelki przybajerzenia ak-47.Czy sprawdzaliście jak ak dziala i wyglada z luntą,bagnetem,latarką,grantnikiem etc. i zy bagnet od orginału pasuje do modelu tm.Ogółnie napiszcie jak wam się sprawują ,czy coś wymienialiści itp.

Ak to mój pierwszy aeg i mam nieodpatą chęć dopieszczenia go do maksimum.

Szczep, Wit dzis mi powiedzial ze AK to nie choinka. On ma wygladac siermieznie bo to jego caly urok. Mozna co najwyzej wsadzic na wysoki montaz jakis celownik np od SWD z dwojnogiem lub noktowizyjny rosyjski. Ale Goly AK wyglada czadowo.

Jesli ktos ma ochote podrasowac swojego AK (czyli wydac troche kasy, hehe), to sugeruje raczej zastosowanie elementow drewnianych oraz metalowego korpusu. Przyklad takiej roboty, z opisem co i jak, jest TUTAJ.

Ma to swoj styl i moim zdaniem warte rozwazenia...

Pozdro

Pik

hooah,

ja mam w swoim AK bipod.

mozna sobei go ładnie postawić na półce czy cos, a b boju też sie przydaje :D . Sprawe ułatwia fakt, że dwójnóg jest składany pod lufe.

Super sprawa, zwłaszcza, że jest oryginalny z AK.

Kolega miał jedego na stanie i mi odpalił, nie wiem gdzie można więcej tego zdobyć. :|

pozdrawiam

kapral

Witam

... ale bagnecik byłby miłym akcentem ...

Ak z bagnetem rzeczywiscie fajnie wyglada niestety oryginal nie pasuje do ASG :(

A co do innych bajerow ... no ja jestem za ale bez przesady trzeba odpowiednio dobrac.

Pozdrawiam Cappuccio

• 2 weeks later...

Czy ktos potrafi mi powiedziec, czy elementy drewniane jak np okladziny (dolna+gorna) czy kolba z "real" AK-47 beda pasowaly do tego modelu z Marui???

Bo z tego, co zauwazyle dostepnosc tych elementow w Polsca jest calkiem niezla (od czasu do czasu na allegro), a ceny zdecydowanie nizsze niz specjalizowanych produktow do AEG by Hong Kong. Nawet jakby trzeba bylo troche sie pobawic w stolarza (np wydlubac miejsce na baterie w kolbie), to drewno jest dosc latwe w obrobce, a bronka chyba by zdecydowanie zyskala na realizmie...

Pozdro

Pik

hooah,

Pik, myslałem o tym jakiś czas temu..

ale odciągneła mnie myśl, że oryginalne chwyty mogą nie spasować do AK z TM. Więc projekt zarzuciłem. A ja akurat nie chciałem sie bawić w stolarza, bo moje umiejętnosci manualne nie stoją na najwyższym poziomie :P

Jeżeli wyszło by ci coś takiego, daj znać :)

pozdrawiam

kapral

hmmm :D

Wiesz GuNNeR bardzo możliwe ...

problem polega w tym ze nie mam pojęcia czym się rożni bagnet od AK47 a AKM. Wiem ze to był bagnet od AK - coś tam wszystko ładnie pasowało tylko ze nie było gdzie zatrzasnąć zatrzasku (na końcu rękojeści bagnetu)

Tu masz ten bagnet ...

Cappuccio

P.S. Przepraszam jeśli kogoś wprowadziłem w błąd ale dla mnie to coś wyglądało jak bagnet od AK 47

Po pierwsze: za dokładnie kapralu nie wyjaśniłeś tej różnicy zwłaszcza że chodziło o sposób montażu a nie o sam wygląd.

Po drugie: dyskusja na temat sensowności tłumików już była i nie ma sensu jej tu ponawiać. Każdy dokłada to co mu się podoba i to jego sprawa.A że AK jest długi to fakt a z tłumikiem jeszcze dłuższy ale to nie jest bron do walki w pomieszczeniach :) (Tak mi się wydaje).

Pozdrawiam Capp

Jeszcze apropos oryginalnego drewna do AK. Co prawda nie widziałem AK47 by TM na oczy (tym bardziej nie miałem kontaktu z okładzinami), ale na tej fotce z Allegro widać dość ładnie wnętrze oryginalnej okładziny. Może coś tam przydatnego dla siebie wypatrzycie w kwestii kompatybilności między TM, a real AK47 ;)

13294648

Wypatrywanie nic nie da, ktos musi po prostu rozbebeszyc swojego Marui, przymierzyc drewienka i sprawdzic, czy rzeczywiscie jest tak dokladnie zrobiony, ze jest kompatybilny z prawdziwym AK, heh.

Osobiscie wlasnie nabylem zestaw drewna do AK47: kolba + 2 dolne chwyty + 1 gorny chwyt + 2 ladownice AK + ladownica P-63 za cale 40 pln (z kosztami przesylki). Tak a propos to w kolbie jest juz "fabrycznie" zrobiony dlugi okragly otwor (po przyborniku jak sadze), pasujacy jak znalazl na baterie! Dolne chwyty, ktore dostalem, sa lekko nietypowe, bo sa owalnie wybrzuszone w dolnej czesci, aby lepiej sie bron trzymalo (jak mniemam).

Jak nikt sie wczesniej nie pofatyguje, to jak kupie TM AK47 (wkrotce mam nadzieje, heh), to dam znac czy drewienka pasuja...

Tak na marginesie, to z wojska pamietam, ze chwyt pistoletowy w polskich AK byl z takiego zolto-brazowego tworzywa (bakelit?), tak wiec bez straty realizmu mozna ten element zostawic bez zmian (czyli plastikowy).

Aha - jeszcze jedno. Drewienka sa tak przesiakniete zapachem smarowidla do broni, ze chyba zadne szlifowanie czy lakierowanie nie bedzie w stanie tego zlikwidowac. A niech mi ktos tylko powie, ze taki "zapaszek" nie podnosi realizmu broni! :P

Pozdro

Pik

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...