Jump to content

Recommended Posts

Posted

Widzieć nie widziałem, bo nigdy mnie coś takiego nie interesowało. Ale poszukaj po sklepach myśliwskich, moze nie bedzie tak wypaśne i firmowe, ale coś podobnego na pewno się znajdzie. Albo zrób samemu po prostu.

Posted

Hm, niezle- dziekuje za link. Nawet dosc tanie

Do takiego mozna spokojnie doszyc podporke na policzek- bedzie o wiele prosciej niz tworzyc to od nowa.

Bedzie ladnie wygladalo jak sie wlozy do tego kilka zdeaktywowanych naboi.

Posted

Witam :!:

osobiście używam tego "bullet holder" (bo pod tą nazwą też można szukać) który bocian podał w drugim linku i jest ok :ok:

kupiłem o tu...za grosze

http://www.garbacz.pl/mysliw.htm

a jeżeli chodzi Ci o sam Cheek Piece to jest gdzieś na którymś z naszych sklepów ale niemoge znaleść linka :(

[ Dodano: Pon Maj 15, 2006 9:54 am ]

Powiem jeszcze że najlepiej, najwygodniej bedzie samemu sobie zrobić cheek piece z...materiału.Jak na fotce niżej:

http://img61.imageshack.us/my.php?image=sn...iper00032gu.jpg

plusy:

- pełna regulacja (zależy ile warstw materiału nałóżymy)

- wygodny

- prawie nic niekosztuje :wink:

Posted

dzieki

A tak przy okazji- to jest jedno z moich ulubionych zdjec.

Bullet holdera kupilem w pierwszym lepszym sklepie mysliwskim, kosztowal mnie smieszne 20 pln. Co do "baki" bo tak sie po polsku to nazywa dowiedzialem sie od faceta w mysliwskim :) ) to w polsce nie mam podobno szans na dostanie czegos takiego.

Musze teraz poglowkowac zeby jakos eleganco polaczyc bake- poduszeczke i te ladownice.

a propos- chcialem kupic klapki na lunete i nie uwierzycie- 53 zl za sztuke ( a jak wiadomo trzeba 2). Zglupieli do reszty, 50 zlotych za kawalek plastiku.

Pewnie i tak sie zmusze do zakupu...kiedys :(

pzdr

UZUPELNIENIE

Eddie

Pomysl byl rzeczywiscie trafiony

Wystarczylo pod elastyczny material ladownicy wpakowac wyprofilowany klocek steroipanu i jest jak marzenie:))))))))

Posted

Albo próbować znaleźć na E-bay. Czasem oryginalne klapki do Leupoldów chodzą po 4,5 dolców, czasem po 12. Problem leżał by tylko w tym, aby dopasować takie klapki do naszych (moich ;) ) tanich celowników typu TASCO, Edenberg itp.

Posted
Eddie  

Pomysl byl rzeczywiscie trafiony  

Wystarczylo pod elastyczny material ladownicy wpakowac wyprofilowany klocek steroipanu i jest jak marzenie:))))))))

No widzisz czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze :wink:

Zaoszczędziłeś kase którą możesz wydać na np klapki flip open :)

Pozdrawiam Eddie :!:

• 4 weeks later...
Posted

Dlugo szukalem z czwego uszyt Check-pack, Szerokej gumy nikde nebylo mozno kupit. Potem mne osvietilo i vlazlem do sklepu s protetickimi artikulami i spredazi zdrovotnych potrzeb. Dlugo szukalem i nareszte ZNALAZLEM. Kupilem na scongniente kolana gume v kolorze czarnym. Jest ona beze swova, jest na jednej strone szersa i na drugej mniejsa,jak by zrobiona na kolbe. Potem mi starcilo naszyt kavalek gumy nakladanej,do tego vtisnont patrny i gotove, Jest revelacyjna,lepsa od vszystkich kture vidzalem dotychczas.

Jeszte raz z czego zrobilem,jest to nasuvka na chore kolano z čarnego mienkiego i prenznego materialu.

Zdientia moge przyslat mailem,lub jesli ktosz umie umiestit foto ,to byl bym vdienczny

piszte na jiri.rucky@tiscali.cz

Posted

podeslij mi na rarak@wp.pl

uzupelnienie:

dzieki za zdjecia

Powiem ci ze wyszlo ci genialnie. Niewiele sie to rozni od kupionego w sklepie bulet holdera. Gratuluje pomyslu z z gumka na kolano :]

Skad zdobyles takie fajne naboje?

Posted

Na poligonie strzeleckim,tam chodzom s duzimi miedviedjobijkami i tie duzokalibrove mosenzne naboje nechajom lezet i pozbierasz vezmesz kule do vieczego kalibru, narazisz ich do naboji,przelastisz vypolerujes silichromem i gotove.

mozno bende umiescione zdientia na mojich stronach

www.mojesbirka.wz.cz

Zdientia jusz soum umienstione

moźete ich zobaczyt na mojich stronach

• 2 weeks later...
Posted
A wracając do tych zdeaktywowanych naboi.Gdzie je dostać?Na Allegro są tylko 7' date='62x39mm a mi trzeba 7.62x51mm NATO.Ktos wie skąd takie wziąść?[/quote']

Ja zamawiałem 10sztuk na EBAY-u...gość z UK mi za 50zł wysłał 10 nówek nawet na życzenie spłonki nie ruszone wstawił (oczywiście zdezaktywowae i bez prochu były wszystkie).

Szukajcie a znajdziecie

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...