CdRom Posted May 13, 2006 Report Share Posted May 13, 2006 Temat może już był ale musze to napisac bo nieznalazłem. Mam hicap well a podwójny kjrótki na 250 kulek z atrapami naboi. Moja broń to MP5K TM i tu jest problem z magiem. Na semi wszystko gra ale na auto nie wylatują wszystkie kulki a czasem tylko jedna na 20 mniej więcej. Rozkręciłem i podkręciłem troche sprężyne spiralną ale to nic niedało. Słyszałem coś o zmianie zembatek na drugą strone ale niewiem za bardzo o co chodzi. Czy ktoś moze mi pomuc bo troche to wkurza byc " żołnierzem jej królewskiej mości " Bardzo prosze o pomoc dziękuje serdecznei z góry. GG 1292075 cd-rom@wp.pl Piszcie na forum lub na gg i mail Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted May 13, 2006 Report Share Posted May 13, 2006 Nasmaruj maga. Quote Link to post Share on other sites
CdRom Posted May 13, 2006 Author Report Share Posted May 13, 2006 Może byc WD 40 ?? i podajcie jakies inne możliwości bo raczej hi capów sie niespamruje bo neima czego smarowac tylko kilka zembatek Quote Link to post Share on other sites
Miskof Posted May 13, 2006 Report Share Posted May 13, 2006 Wd 40 może nie... Jak juz to smar silikonowy. Na taiwangun.com stoi 10 zł. Quote Link to post Share on other sites
CdRom Posted May 13, 2006 Author Report Share Posted May 13, 2006 szkoda mi kupowac :P jak wezme zwykły który mi stoi na półce do samochodu w rozpylaczy i psikne kilka razy gdzie trzeba to pomoże ?? Quote Link to post Share on other sites
Miskof Posted May 13, 2006 Report Share Posted May 13, 2006 Nie jestem pewny ale chyba kolega mi odpowiedział w ten sposób jak go spytalem o smarowaniu : Niee tylko nie to ! Posmaruj Wd 40 i sie pożegnaj z gunem... Nie mamietam czy to dotyczyło smarowania wnętrza guna czy maga. Jeśli 10 zł to dla ciebie za drogo to taki smar możesz również kupić w Castoramie lub Obi za ~5 zł. Quote Link to post Share on other sites
CdRom Posted May 13, 2006 Author Report Share Posted May 13, 2006 po prostu za dużo zamętu i tak kupie nowego hi capa od CA wd40 marowałem lufe i troche obudowe i działa nic nei widac w każdym razie to chyba smarowania nei dotyczy bo tam neima co smarowac zembatki szybciej się ruszc i tak nie będą jak je posmaruje może tam faktycznei trzeba cos odwrócic Kurz jest dobry i ma baterie 8,4 V więc nei za szybko chodzi ale i tak sieje :) Posmarowac spróbuje jutro bo już niechce mi się otwierac na nowo tego szajsu Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted May 14, 2006 Report Share Posted May 14, 2006 Z tego co pamiętam, to WD40 niszczy gumę (w niektórych sklepach jak wykryją, że spluwa była tym smarowana, to się żegnasz z gwarancją), ciekawe jak wygląda twoja gumka hop-siup. A pryskać możesz chociażby kulki, które później załadujesz, do środka od strony ładowania i wylotu kulek. Jak już rozkręciłeś maga, to opryskaj zębatki. Szybciej się kręcić nie będą, ale powinny przestać się zacinać :twisted: Quote Link to post Share on other sites
CdRom Posted May 14, 2006 Author Report Share Posted May 14, 2006 znaczy ja wiem że rozpuszcza ale jednorazowo nic sie niedizeje Ja barałem na wycior zmoczony wacik i wycierałem ale nic sie neizniszczyło chyba ale popryskam chociarz one i tak się neizacinają Nei niszczy gumy odrazu tylko po wielokrotnym urzyciu Quote Link to post Share on other sites
hoous Posted May 14, 2006 Report Share Posted May 14, 2006 stary pisz normalnie bo nie da się tego czytać... co do maga - imho jedynym sposobem jest wymiana na mid-capa... pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
pafcio Posted May 14, 2006 Report Share Posted May 14, 2006 Ten mag tak ma. Sam mam MP5 Wella z tym magiem i on już taki jest. Zacznij bardziej podkręcać. U mnie nawet działa :D Quote Link to post Share on other sites
CdRom Posted May 14, 2006 Author Report Share Posted May 14, 2006 Ja wymieniam na mind cap od CA Mp5 well to neiwiem jakie jest bo mój kurz działa rewelacyjnie A co do tematu to po nasmarowaniu nic sie niedzieje podkręciłem troszke sprężyne żeby mocniej chodziła ale teraz to już nawet na semi niedziała będe ją poluzowywał i napisze rezultat ja podkręcam do oporu Quote Link to post Share on other sites
Bestia Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 ja rozkrecilem tego hi-capa do czesci pierwszych i nasmarowalem nie zebatki (plastkikowe) tylko sprezyne ktora jest metalowa tasma i jak jest sucha to sie kiepsko rozkreca. Pozdrawiam i zycze powodzenia z tymi magami :wink: Quote Link to post Share on other sites
Yanas Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 Powodzenia w smarowaniu wd40... ja bym bardziej polecał olej Kujawski - z pierwszego tłoczenia ;) wiesz, lepiej na TŁOK działa..... Boze, ludzie jak Was stac na AEGa za kilka baniek to zainwestujcie te kilka złociszy w olej silikonowy... gun będzie Wam żył o wiele dłużej, naprawde... Quote Link to post Share on other sites
Pergacz Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 Witam przede wszystkim, bo to mój pierwszy post :D Też posiadam tego nieszczęsnego hicapa i w mojej mp5’tce nie strzela ani na semi, ani na auto :ściana: Ale gdy odwróciłem pm’a do góry nogami to zaczyna strzelać na wszystkich trybach ognia… i ja już niewiem czy to wina magazynka, czy mp5’tki. Help… :roll: Quote Link to post Share on other sites
lup Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 Jak strzela do góry nogami to znaczy, że mp5 masz sprawne tylko mag nie podaje jak trzeba. I tu może być kilka problemów. W jednym magazynku well-a, który rozkręcałem sprężynka "antypowrotna" była źle założona albo sama spadła przy pierwszym strzelaniu. W magach cymy do kałacha był problem z ocieraniem przeciwwagi i na semi strzelał a seria leciała raz na jakiś czas. Brzmi podobnie, co? Nie mam na stanie takiego maga, o którym tu mowa i nie zaglądałem do takiego ale poczytajcie forum w innych wątkach (vide kałach cymy). Niektóre firmy mają ten sam problem niezależnie od modelu. Może znajdziece więcej pomysłów gdzie szukac źródła problemu. powodzenia :) Quote Link to post Share on other sites
maksio Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 Pergacz ---> naładowałeś pełnego maga kulkami?? bo kiedyś w wellu jak miałem za mało kulek to mogłem go nakręcać pół dnia a i tak by nie strzelał normlanie :P, ale jak odwróciłem to strzelał jak głupi. A jeśli to nie wina małej ilości kulek to nie mam pojęcia :) Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 Pergacz - i oczywiście masz pełny magazynek i nakręconą spręzyne prawda? tak dla pewnosci się pytam. ;) Quote Link to post Share on other sites
Pergacz Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 Oczywiście, kulki są, sprężyna nakręcona, tylko nie strzela. Zaraz go rozkręce, zobacze co i jak... a właśnie, ma ktoś może zdjątka rozkręconego maga? bo w sumie niewiem jak to ma tam wyglądać w środku :? [ Dodano: Fri 23 Jun, 2006 ] Rozkręciłem, nasmarowałem, skręciłem i działa!! :D Quote Link to post Share on other sites
Krystek_92 Posted July 2, 2006 Report Share Posted July 2, 2006 odradzam smarowanie czegokolwiek a zwlaszcza karabinow smarem wd40!!!!!! ja w taki sposob popsulem sobie m4a1!!! radze uzywac tylko smarow silikonowych itp. kupionych na stronach z asg a nie np. w tesco :roll: Quote Link to post Share on other sites
l4m3r Posted July 2, 2006 Report Share Posted July 2, 2006 Krystek_92, a czym się różni smar silikonowy kupiony np. w tesco od tego kupionego na 'stronach z asg' (nie licząc tego że na 'stronach z asg' poprostu się przepłaca)? Quote Link to post Share on other sites
Guest Anonymous Posted July 4, 2006 Report Share Posted July 4, 2006 Ja mam pytanie, czy do Wella wejdą mid-Cupy z machineguna? Quote Link to post Share on other sites
doktorre Posted July 5, 2006 Report Share Posted July 5, 2006 Ja kupiłem smar silokonowy w "Tesco" - wszystko działa jak należy. Z tego co wiem "Tescowy" smar silikonowy od tego ze stron airsoftowych, różni się konsystencją - czyli nie jest taki gęsty, ale od biedy wystarczy. Tak czy siak, o niebo lepszy niż "strzelenie sobie samobója" - czyli stosowanie wd40. Quote Link to post Share on other sites
dziku11 Posted April 6, 2008 Report Share Posted April 6, 2008 czy w mp5 ics smarować wnętrze lufy sylikonem ? Quote Link to post Share on other sites
tommy_pl Posted April 6, 2008 Report Share Posted April 6, 2008 W każdej Broni co pewien czas należy nasmarować tu i uwdzie :P a lufa jest jednym z tych miejsc :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts