krzysztofp77 Posted May 19, 2006 Report Share Posted May 19, 2006 Jak najtaniej podnieść ilość FPS (do ~350-360) przy Clasic Army SLR105A1, bez konieczności wymiany wielu elementów??? Wydaje mi się pod tym względem ciekawym karabinem, poniewż ma gearbox-a v3 , większe łożyska bo 7mm i sporo wzmocnien konstr. Czy wystarczyło by zmienić tylko spręzynę np na mocniejszą o 10-15%??? Czy pozostała część mechanizmu podoła większemu obciązeniu??? Bo zpewnością to bedzie najtańszy tuning. Jeśli wystarczy sprężyna to jaką polecacie? Proszę o odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted May 19, 2006 Report Share Posted May 19, 2006 PDI 150%, preclufa. Znaczący wzrost zasięgu i celności. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted May 19, 2006 Report Share Posted May 19, 2006 Do tego wszystkiego jeszcze dysza uszcelnona - zawsze kilka fpsików więcej. A tak btw to sama precka 6.03 + szczelna dysza dają w kałaszu +30fps Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted May 19, 2006 Report Share Posted May 19, 2006 najtaniej Quote Link to post Share on other sites
mojopl Posted July 4, 2006 Report Share Posted July 4, 2006 Sam posiadam ow replike i tez bym chcial sie dowiedziec to samo co kolega :) Bo SLR ma stockowe niektore rzeczy wzmocnione... Ale nie wszystkie :P Dlatego jest pytanie: co wymienic zeby bylo najtaniej a ladnie pracowalo i sie nie rozpadlo... ?? Pzdr Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted July 6, 2006 Report Share Posted July 6, 2006 przy 150 pdi nic się nie zrypie nawet po dłuższym czasie Quote Link to post Share on other sites
sweety_killer Posted July 6, 2006 Report Share Posted July 6, 2006 możesz wstawić łożyskowaną prowadnice sprężyny zmniejsza opory na GB, ja mam wzmocniony i 150PDi ale i tak chyba się pokusze na taki luksus :wink: Quote Link to post Share on other sites
jonboy2312 Posted July 30, 2006 Report Share Posted July 30, 2006 Może dołączę się do pytania... Wala się u mnie luzem 190PDI. SLR-105 ma boxa v3 i porządne metalowe łożyska 7mm. Jakie ryzyko wiąże się z zainstalowaniem spręzyny 190PDI w stockowym SLR? Czy są udokumentowane przypadki pęknięcia boxa v3? Dotąd wszystko poza jedną repliką miałem na gearboxach V2, jeden mi pękł już przy 130 PDI, z v3 nie mam wiele doświadczeń więc pytam :) Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted July 30, 2006 Report Share Posted July 30, 2006 Najataniej - to kupić w ASGshopie już podkręconą. Quote Link to post Share on other sites
Turek_OX Posted September 3, 2006 Report Share Posted September 3, 2006 Ja równiez posiadam ową replike: Moje pytanie jest nastepujące:CZy zebatki i GB wytrzymaja 400fps?? Pozatym bateria Large jaka pociągnie spręzyne?? Podzieli sie ktos doswidczeniami?? Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted September 3, 2006 Report Share Posted September 3, 2006 Najataniej - to kupić w ASGshopie już podkręconą. Ta, na czesciach od Hurricane... To juz wole wsadzic 150% PDI i miec pewnosc ze mam czesci ktore to wytrzymaja... Nie ufac Hurricane... Tyle. Quote Link to post Share on other sites
Niedzwiedz Posted September 5, 2006 Report Share Posted September 5, 2006 Może będzie to trochę offtop (jak tak to sorry), ale moja propozycja jest taka: zamiast mocniejszej sprężyny - radio i zestaw słuchawkowy zamiast wzmocnionej głowicy - ghill albo lepszy kamuflarz zamiast dyszy uszczelnionej - mapy terenów zamiast łożysk i zebatek- niegrzechoczące magi o nieco większym stopniu realizmu (choć niekoniecznie zaraz 30rnd w magu) zamiast podkręcania osiągów giwery - podkręcanie klimatu na strzelankach!!! lepsza ZABAWA gwarantowana, a i żywotność karabinu większa i koszty mniejsze. z tego wszystkiego jedynie preclufa jest wartościowa. Generalnie nie rozumiem tego niekończącego się wyścigu na fps'y(charakteryzującego w dużej mierze początkujących maniaków), to naprawdę nie przynosi lepszej zabawy, tylko zużywa kasę, czas i żywotność giwery. Rozumiem jak ktoś ma 240fps i chce mieć te 290~300. Ale założe się że masz te 330 i jeszcze jest to dla ciebie ciągle mało, ale gwarantuje Ci że nie poprawi to Twoich osiągów na polu walki lub zrobi to nieznacznie. A już na pewno nie polepszy to zabawy tak jak dobre radia w drużynie. To jest oczywiście moje prywatne zdanie ... zrobisz jak uważasz za słuszne. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Turek_OX Posted September 5, 2006 Report Share Posted September 5, 2006 Podzielam twoje zdanie ale nie sadzisz ze nie warto zrobic nieduzym kosztem o wiele lepszy zasieg ?? Mysle ze 400fps to jest calkiem mało... Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted September 5, 2006 Report Share Posted September 5, 2006 A ja jestem za : 350-370 fps dal broni szturmowej + radyjka GMRS :-). Zabawa murowana ;-). Quote Link to post Share on other sites
Niedzwiedz Posted September 6, 2006 Report Share Posted September 6, 2006 330 ~ 380 moim zdaniem starcza. 400fps to już dużo- zarówno dla wytrzymałości broni jak i dla graczy po drugiej stronie lufy (szczególnie w pomieszczeniach) Widziałem kilka razy całkiem ładne rany o średnicy 6mm na twarzy czy ręce zrobione przez 400fps kumpla na małych dystansach w lesie i w cqb. bardziej chodziło mi o idee zamiast podkręcania osiągów giwery - podkręcanie klimatu na strzelankach!!! Quote Link to post Share on other sites
oleg_lutajev Posted September 7, 2006 Report Share Posted September 7, 2006 Może będzie to trochę offtop (jak tak to sorry), ale moja propozycja jest taka: zamiast mocniejszej sprężyny - radio i zestaw słuchawkowy zamiast wzmocnionej głowicy - ghill albo lepszy kamuflarz zamiast dyszy uszczelnionej - mapy terenów zamiast łożysk i zebatek- niegrzechoczące magi o nieco większym stopniu realizmu (choć niekoniecznie zaraz 30rnd w magu) zamiast podkręcania osiągów giwery - podkręcanie klimatu na strzelankach!!! lepsza ZABAWA gwarantowana, a i żywotność karabinu większa i koszty mniejsze. z tego wszystkiego jedynie preclufa jest wartościowa. Generalnie nie rozumiem tego niekończącego się wyścigu na fps'y(charakteryzującego w dużej mierze początkujących maniaków), to naprawdę nie przynosi lepszej zabawy, tylko zużywa kasę, czas i żywotność giwery. Rozumiem jak ktoś ma 240fps i chce mieć te 290~300. Ale założe się że masz te 330 i jeszcze jest to dla ciebie ciągle mało, ale gwarantuje Ci że nie poprawi to Twoich osiągów na polu walki lub zrobi to nieznacznie. A już na pewno nie polepszy to zabawy tak jak dobre radia w drużynie. To jest oczywiście moje prywatne zdanie ... zrobisz jak uważasz za słuszne. :wink: BRAWO POPIERAM 10000%!! Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted September 7, 2006 Report Share Posted September 7, 2006 330 ~ 380 moim zdaniem starcza. 400fps to już dużo- zarówno dla wytrzymałości broni jak i dla graczy po drugiej stronie lufy (szczególnie w pomieszczeniach) Widziałem kilka razy całkiem ładne rany o średnicy 6mm na twarzy czy ręce zrobione przez 400fps kumpla na małych dystansach w lesie i w cqb. bardziej chodziło mi o idee zamiast podkręcania osiągów giwery - podkręcanie klimatu na strzelankach!!! A od kiedy to strzela sie gunem 400fps w CQB? :? Zadni normalni ludzie nie wpusciliby ciebie z takim gunem do CQB Quote Link to post Share on other sites
jw801 Posted September 7, 2006 Report Share Posted September 7, 2006 Mysle ze 400fps to jest calkiem mało... Nadstaw tyłek. Sprawdzimy czy faktycznie ;-) Odnośnie meritum, zestaw wymienionych części w tuningu do ok. 380 fps można sprawdzić na stronie: http://asgshop.pl/produkt.php?id=714 Koszt ok. 200 zł. Quote Link to post Share on other sites
Scalak Posted September 7, 2006 Report Share Posted September 7, 2006 A od kiedy to strzela sie gunem 400fps w CQB? :? Zadni normalni ludzie nie wpusciliby ciebie z takim gunem do CQB Normalni może nie... lecz nieświadomi. Na zlotach rzadko kto się tym przejmuje, a już na pewno nikt ci nie zajrzy do gb żeby faktycznie sprawdzić czy nie kłamiesz... A kto strzela takim czymś w cqb?? głupi albo sadysta :) Więcej fps jest przydatne gdy na polu walki odchodzą triki rodem z matrixa. przydaje się gdy siejesz do biegnącego celu. Tacy zazwyczaj nic nie czują. Najtańszym kosztem zwiększyć fps w pukawce to po prostu sprężynka... CA170% powinno starczyć. Lecz jestem pewny, że następne twoje pytanie po wymianie sprężyny będzie się tyczyło zwiększenia szybkostrzelności :lol: Zalecałbym też wymianę prowadnicy na łożyskowaną bo jednak jest to dosyć ważne, prawie wszyscy powtarzają, że to redukuje naprężenia w gb. ja bym dodał coś jeszcze... :) Quote Link to post Share on other sites
Turek_OX Posted September 9, 2006 Report Share Posted September 9, 2006 Dobra pawnowie widze ze niektórzy nie wiedza ze znalezli sie w dziale tuning.Pozatym prosze mnie nie uswiadamiac co do ilosci fps-ów,zrobie tyle ile bede chciał[lub tyle ile wynosi rozsadna granica].Moge dodac jeszcze tyle ze zrobiłem własnie tuning do 380fps+wyciszona głowica+łożyskowana prowadnica,a żeby zaspokojic swoje oczekiwania wstawiłem jeszcze precke 6.04 i uszczelniona dysze.!! tak na oko to około 400fps pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
de Villars Posted October 13, 2007 Report Share Posted October 13, 2007 Kupiłem dziś do SLR-a preckę 6,03, sprężynę CA 190% i zębatki torque up. Można na takim zestawie liczyć na znacząco ponad 400 fps-ów? A jeśli tak, to o ile (liczę na jakieś 420-430)? Według Krakmanów sama ta sprężyna daje 410 fps: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=316 Quote Link to post Share on other sites
Lajon Posted October 13, 2007 Report Share Posted October 13, 2007 co do ilosci fps-ów,zrobie tyle ile bede chciał Generalnie nie rozumiem tego niekończącego się wyścigu na fps'y(charakteryzującego w dużej mierze początkujących maniaków) Niektórzy mają FPSy, inni mają gąbczasty wypełniacz czaszki ;-) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted October 14, 2007 Report Share Posted October 14, 2007 Archeolodzy... Quote Link to post Share on other sites
de Villars Posted October 14, 2007 Report Share Posted October 14, 2007 Owszem, archeolodzy. bo jakbym załozył nowy temat, to pewnie inny by mnie zmieszał z błotem za dublowanie wątków :/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts