Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Przedni uchwyt z ostrej G3 do G3 SG/1 Marui...

Recommended Posts

Witajcie!

Czy ktoś może orientuje się czy przedni uchwyt z ostrej G3 (Na specshopie jest zestaw z G3 ostrej) pasuje do Marui'owskiego G3 SG/1 ?

Piszą w opisie, że niby się da "Przy odrobinie chęci i zdolności manulanych" (sic!)

Czekam na opis Waszych ew. doswiadczen z takim przypadkiem :)

Pozdrawiam!

• 4 weeks later...
Witajcie!

Czy ktoś może orientuje się czy przedni uchwyt z ostrej G3 (Na specshopie jest zestaw z G3 ostrej) pasuje do Marui'owskiego G3 SG/1 ?

Piszą w opisie' date=' że niby się da "Przy odrobinie chęci i zdolności manulanych" (sic!)

Czekam na opis Waszych ew. doswiadczen z takim przypadkiem :)

Pozdrawiam![/quote']

I co dowiedziałeś się co i jak bo też chętnie bym to zrobił

Kolby które są sprzedawane są zrobione z jakiegoś abs'u lub drewna. Mam to w kolorze Olive w wersji abs'owej . W każdym razie jest to cholernie solidne. Kolby nie mam bo juz uzylem ją w swoim customie mc51 który poszedł w świat jakiś miesiąc temu.

Jeżeli szukasz takiej kolby jak w G3A4 czy MC51 to odezwij się do Skauta - 6382776. (mam nadzieje że nie bedzie mi miał za złe podania tego numeru ;) ) Chociaż składana kolba w g3 to moim zdaniem porażka. Karabin przestaje być wyważony, nie da sie go nosić normalnie na plecach. Tragedia... dlatego też kupiłem stałą od ostrego.

Dzieki za rade, ale z nim juz rozmawialem i okazalo sie, ze drewno na przod mu pasowalo, bo mial pekniete body i jakostam wlazilo, do mojego nie-peknietego nie bedzie od razu pasowac ;)

Wiec...czy ktos juz to przypasowywal? :)

• 2 weeks later...

Ja montowałem drewniany chwyt do Marui'owskiego G3 , być może moja odpowiedż będzie spózniona ale co tam :wink:

Zamontowanie tego dziadostwa wcale nie jest takie proste. Wiąże się z odcinaniem niektórych elentów body. Musisz wyciąć taki długi pas plastiku biegnącu wdłuż lufy oraz powiekszyć otwór który będzie przytrzymywał tylnią część chwytu w body. Tylnie zakończenie chywtu również sprawia problemy bo jest zbyt długie aby osadzić je swobodnie. Nawet po powiekszeniu wcześniej opisanego otworu jeszcze niechce wejść , dlatego polecam spiłowanie znajdującego się tylnim zakończeniu metalowego kołnieża o połowe.

Jak znajdę aprat i będzie potrzeba mogę wrzucić fotki.

• 3 months later...