dwa_cztery_cztery_cztery Posted August 29 Report Share Posted August 29 Jako że reanimowałem replikę XM8 a bardzo średnio odpowiada mi standardowa kolba chciałbym przerobić replikę na zsuwaną kolbę od MP5, żeby przypominała coś takiego. Pytani czy ktoś może mi podać rozstaw szyn w klasycznej, zsuwanej kolbie od MP5, chcę sprawdzić czy w ogóle się zmieści na nową replikę. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 29 Report Share Posted August 29 XM8 jest na bazie G36. Są do G36 Adaptery do kolby M4. A do M4 są już kolby które tak wyglądają. Pytanie czy adapter kolby M4 do G36 podejdzie z XM8 czy będzie duża rzeźba... Quote Link to post Share on other sites
dwa_cztery_cztery_cztery Posted August 30 Author Report Share Posted August 30 Niestety repliki G36 i XM8 dzielą wyłącznie części wewnętrzne (selektor, płytka selektora, gearbox, pośrednio komora i blok gazowy. Komora zamkowa kompletnie inna, żaden element zewnętrzny pomiędzy replikami nie jest wymienny. Myślę że najszybciej będzie przystosować elementy od MP5 (mechanizm i kolbę) w dedykowanej obudowie z druku 3D. Kwestią, której nie mogę sprawdzić jest szerokość kolby zsuwanej od MP5, czy zmieści się na replikę XM8. Na zdjęciu G36 i XM8 Quote Link to post Share on other sites
dwa_cztery_cztery_cztery Posted September 3 Author Report Share Posted September 3 Jak się okazuje SRC robiło wariant XM8C posiadający taką kolbę, ale to biały kruk... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts