pietrek Posted May 26, 2006 Report Share Posted May 26, 2006 moja bron uległa awarii nie jestem w stanie stwierdzic co dokładnie sie stało ponieważ boję się rozkręcać broni.Wczoraj po otrzymaniu paczki złożyłem bron w "kupe" i oddałem próbną serie.Już na początku coś było nie tak, bo gdy wystrzeliłem z 5 kulek w trubie pojedyńczym usłyszałęm dziwny dzwięk i po chwili juz nie mogłem strzeleć-pomyślałem bateria, ale po przełączeniu n a tryb ciągły znów wszystko ok.Gdy spowrotem ustawiłęm tryb pojedyńczy to znowu oddałęm z 10 strzałów i koniec.Potem rozładowałem baterie i ładowałem ją zalecane 8 godzi.Natomiast dzisiaj gdy chciałem sprawdzic czy wszytsko ju zok działa to po pewnym czasie znowu ten dziwny dzwięk i koniec nic nie chce strzelac tak jakby poadło zasilanie czy coś.Naciskam spust i nic nawet nie drgnie. Chciałbym sie dowiedziec co mam w tym wypadku zrobic. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted May 26, 2006 Report Share Posted May 26, 2006 A jak wciskasz spust, to słychać chociaż takie "cyk" - tzn. czy silnik chce ruszyć ale po prostu nie daje rady? Czy kompletnie nic, nie ma nawet najmniejszych odgłosów? I czy jak trzymasz spust to bateria i bezpiecznik się grzeją? Quote Link to post Share on other sites
pietrek Posted May 26, 2006 Author Report Share Posted May 26, 2006 wydaje mi sie ze nie ale jescze po próbuje, ten dziek wydaje bardziej spust niz silniczek [ Dodano: 26 Maj 2006 14:27 ] bateria sie niestety nie nagrzała ani troche [ Dodano: 26 Maj 2006 14:33 ] no wiec nie wiecie czy jest jakis serwis naprawczy w Krakowie czy cos Quote Link to post Share on other sites
sabat Posted May 26, 2006 Report Share Posted May 26, 2006 spust za bardzo nie wydaje dzwięku, posłuchaj wuażnie czy słychać jakby próbował naciagac sprzeżyne, jak tak to masz bat. za słabą/uszkodzoną... naładuj ją jeszcze raz (ew. na jakiejs łądowarce mikroprocesorowej) i zobacz czy dalej po 10 strzałach sie rozładowuje Quote Link to post Share on other sites
Mr.045 Posted May 26, 2006 Report Share Posted May 26, 2006 Wyciagnij bezpiecznik, mialem dzis to samo. Tyle ze guna nie rozkrecalem. Wyciagnij bezp. zlacz ze soba blaszki ktore go trzymaja wluz spowrotem do pudeleczka na bezp. i postrzelaj. Quote Link to post Share on other sites
LameBoy Posted May 26, 2006 Report Share Posted May 26, 2006 czy to jest TM czy CA tak w ogóle? bo w CA jest taki myk ze jak sie za szybko wali na semi to czasami nagle sie blokuje, i trzeba puścić seryjke na auto żeby hulało. ale jeśli rozładowuje ci niby baterie to obstawiam jakiś myk z elektryką. Quote Link to post Share on other sites
pietrek Posted May 26, 2006 Author Report Share Posted May 26, 2006 czy to jest TM czy CA tak w ogóle? bo w CA jest taki myk ze jak sie za szybko wali na semi to czasami nagle sie blokuje' date=' i trzeba puścić seryjke na auto żeby hulało. ale jeśli rozładowuje ci niby baterie to obstawiam jakiś myk z elektryką.[/quote']Miałem ten sam problem pierwszego dnia naładowałem baterie przez noc i na drugi dzien wszystko ok przez jakies 10 strzałów na semi i koniec ale poprzełączeniu na ciągły dalej nic tak jakby bateria padła- naładowałem ja jeszcze raz i dalej nic [ Dodano: 26 Maj 2006 16:21 ] Wyciagnij bezpiecznik' date=' mialem dzis to samo. Tyle ze guna nie rozkrecalem.Wyciagnij bezp. zlacz ze soba blaszki ktore go trzymaja wluz spowrotem do pudeleczka na bezp. i postrzelaj.[/quote'] Mogłbys powiedziec dokładniej jak mam to zrobic i tak wogule w ktorym miejscu jest ten bezpiecznik [ Dodano: 26 Maj 2006 16:27 ] spust za bardzo nie wydaje dzwięku' date=' posłuchaj wuażnie czy słychać jakby próbował naciagac sprzeżyne, jak tak to masz bat. za słabą/uszkodzoną... naładuj ją jeszcze raz (ew. na jakiejs łądowarce mikroprocesorowej) i zobacz czy dalej po 10 strzałach sie rozładowuje[/quote']nie ma zadnego dzwieku dobrze sie przysłuchwałem jak chodzi bez bateri a jak z bateria jest dokładni eten sam dzwiek :( Quote Link to post Share on other sites
scorpix Posted May 26, 2006 Report Share Posted May 26, 2006 no wiec nie wiecie czy jest jakis serwis naprawczy w Krakowie czy cos Jest taki gość :-) Jego xywka na forum to Czoper :-) Moja Mp5 jest aktualnie u niego :] Jak nie dasz rady to sie do niego zgłoś ;) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
pietrek Posted May 26, 2006 Author Report Share Posted May 26, 2006 dzieki postaram sie z nim skontaktować :) [ Dodano: 26 Maj 2006 18:26 ] Wyciagnij bezpiecznik' date=' mialem dzis to samo. Tyle ze guna nie rozkrecalem.Wyciagnij bezp. zlacz ze soba blaszki ktore go trzymaja wluz spowrotem do pudeleczka na bezp. i postrzelaj.[/quote'] Czy ktos mi powie jak to zrobic bo narazie nie umiem Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted May 26, 2006 Report Share Posted May 26, 2006 A sprawdzales inną baterie ? Tylko ty masz tam aega ? Coś czuje że chodzi o używanego m4 wella Quote Link to post Share on other sites
pietrek Posted May 27, 2006 Author Report Share Posted May 27, 2006 A sprawdzales inną baterie ? Tylko ty masz tam aega ? Coś czuje że chodzi o używanego m4 wella Tak sprawdziłem i nic Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted June 2, 2006 Report Share Posted June 2, 2006 pietrek napisz jakiej firmy jest twoja m4 to może pomóc Quote Link to post Share on other sites
Turek2 Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 Ja jak zabieram sie za naprawde "niereagującego" karabinu zaczynam od voltomierza.. Jest wiele przyczyn najczęstsze to: - spalony silnik (Kiedyś mi sie spalił najlepszy silnik Hammer) - przepalone kable (mialem tak w SPRe firmy G&P) - przepalone styki (w wielu miejscach jednak najczęściej w gearboxie przy spuście - naprawialem replike SRC kolegi i to mial) tyle by było o najczęstszych usterkach okablowania, te styki w gearboxie są miedziane wiec często zachodzą czarnym nalotem, trzeba zeskrobać śrubokrętem (najlepiej płaskim..) Jeżeli nadal nie wiesz co to bedziemy sie zabierać za gearbox... Quote Link to post Share on other sites
aZahiel Posted June 10, 2006 Report Share Posted June 10, 2006 ja natomiast mialem dzisiaj dziwne zdarzenie mam m4a1 G&P, no i strzelalem tylko na pojedynczym. Po pewnym czasie przelaczylem na ciagly no i po nacisnieciu spustu karabin troche postrzelal i potem cisza bateria byla cala ciepla az czuc bylo przez fore grip. Czy ktos tez mial ten problem i czy ktos wie jak co moglo byc przyczyna ?? :?: Quote Link to post Share on other sites
Turek2 Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 mogły ci się zębatki zawiesić na "wspomaganych" zębach. Pożycz baterie o 2,4 V mocniejsza od kogoś i przepchnij... Quote Link to post Share on other sites
izi Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 aZahiel@ Zmień na ciągły i strzel parę serii. Powinno pomóc. Quote Link to post Share on other sites
aZahiel Posted June 11, 2006 Report Share Posted June 11, 2006 izi wlasnie problem jest w tym ze cala bateria nagle sie wyladowala naladowalem w domu ponownie no i teraz jakos chodzi Quote Link to post Share on other sites
kocyk Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 witajcie mam dwudniowy karabinek sr4 (m4a1)src pierwszego dnia naladowalem baterie wystrzelalem pare magazynkow bateria sie rozladowala naladowalem ja drugiego dnia po wystrzeleniu jednego magazynka akumulator rozladowal sie podladowalem go wsadzilem do karabinku i nie strzelal sprawdzilem bezpiecznik byl spalony wsadzilem drugi z karabinku kolegi i wraz nie chce strzelac zanim przestal strzelac zauwazylem ze na semi strzela seriami i ze cos dziwnie spust zacza przeskakiwac napisze jeszcze ze podczas strzelania i ladowania bateria mocno sie nagrzewala to wina bateri czy karabinka ?? Quote Link to post Share on other sites
aZahiel Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 seria czy ciagly :?: jaka bateria :?: Quote Link to post Share on other sites
kocyk Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 to znaczy na semi jest ogien ciagly kolesie z krakmana kazali mi sprawdzic styki jeden okazalo sie ze jest zlamany alle wraz nie strzela (po zetknieciu przewodu) bateria jest src ultra power 8.4V 1000mah Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts