Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pierwsze strzały - mały zasięg (Specna Arms SA-E01 EDGE)

Recommended Posts

Pomocy! Pierwsze kilka, kilkanaście strzałów kulki lecą blisko. Potem jest powtarzalnie i kulki lecą daleko, stabilnie i równo (czy zawsze to głowy nie dam). Najlepiej jest strzelać na auto - kilka pierwszych kulek zmarnowane a potem jest zasięg. Ale to mi nie pasuje.

Pytanie na początek - czy między HopUp a Gearbox musi być podkładka - u mnie jest (metalowa, zwykła okrągła podkładka)(patrz zdjęcie). Na youtube oglądałem rozkładających - nikt tego nie wyjmował ani nie zakładał.

Zauważyłem też,  że dysza jest wytarta z lewej strony i hopup oczywiście też. Tu szukać przyczyny skoku fpsów?

Czy jest możliwe żeby cały gearbox był krzywo włożony? Na zdjęciu wydaje się być minimalne przekoszenie gearboxa na prawo, widok od dolu) (co dawałoby zużycie na lewej stronie dyszy patrząc od góry). Dodam, że testowalem pomysł z midcapami (ktoś wymyślił, że sprężyna z magazynka za mocno naciska na dyszę i to powoduje nieszczelności przy pierwszych strzałach - sprawdziłem, magazynek załadowany kilkoma kulkami a replika wciąż blisko strzela).

20241027_210919.jpg

20241027_202007.jpg

20241027_201714.jpg

20241027_215648.jpg

Edited by radetzkyx

Poszukaj tematów "Midcap syndrome", znane od wielu lat. W skrócie, kulki pchają dyszę do góry i replika traci szczelność.  sprawdż czy jak naładujesz mniej kulek to czy też to będzie.

Jak nie to trzeba rozebrać gearbox i wymienić sprężynkę od dyszy, albo ją przyciąć. Może też być potrzebna wymiana samej dyszy, na taką która będziemiała mniejszy luz

@radetzkyx nie baw się w rozbieranie repliki tylko oddawaj na rękojmię (specjalnie nie piszę na gwarancję bo to dwie różne rzeczy i rękojmia jest lepsza).
Midcap syndrome to zjawisko jak masz za dużo kulek w magazynku i naciskają one na dyszę powodując jej podnoszenie, co dalej generuje nieszczelności i słabe strzały. 
Jeszcze ważne pytanie: jakie kulki i odnośnie hopka: czy prawidłowo ustawiony, dzieje się to samo na zerowym, czy wymieniałeś gumkę?