Michu_Śrem Posted October 14, 2006 Report Share Posted October 14, 2006 dziś mogę powiedzieć ile zwoi ma sprężyna dokładnie 52 zwoje Zamówiłem sobie sprężynę z drutu 2 mm i koszt wykonania jednej sztuki to około 32 zł [ Dodano: Sob 14 Paź, 2006 ] Poprawka Wykonanie sprężyny 40 zł ( sprężyna ocynkowana , kolor złoty ) + przesyłka Taki golden spring :wink: Quote Link to post Share on other sites
zavisza Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 Zabijcie mnie, ale nigdzie w temacie nie widzialem zestawu do tuningu dla konkretnie tej aps-ki. Czy jest w ogole taki, czy trzeba robic samemu? Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 Skoro nigdzie nie widziałeś, to może znaczy że nie ma :)? Quote Link to post Share on other sites
zavisza Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 No chyba tak :F Ale z tego co mi sie wydaje to juz dosyc dawno bylo slychu o tym upgrade, a raczej "samorobka" to nie dla mnie, a z kolei 330fps-ow to moze dobre na teren zurbanizowany, ale las i wieksze odleglosci... :? Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 Niestety po zapowiedziach pojawienia się upgrade przy okazji wypuszczenia M6/APS2 po czasie jaki minął okazuje się że raczej na pewno nie pokaże się żaden "firmowy" upgrade do tych replik. Przykro mi ;) Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted October 18, 2006 Report Share Posted October 18, 2006 Oszszukali nas! Banda złodziei polskich, decydentów ... !!! A czy zostały już zmierzone osiągi upgrade'u-samoróbki M6? Quote Link to post Share on other sites
Michu_Śrem Posted October 23, 2006 Report Share Posted October 23, 2006 No i w tym momencie mnie szlag trafia Zamówiłem sprężynę na stronie http://www.springs.com.pl o średnicy zewnętrznej 12 mm a mi przysłali 13 mm i nie pasuje mi do tłoka Napisałem do nich reklamacje i czekam na odpowiedź I przez nich tuning znowy się odwlecze na okolo tydzień lub dwa :evil: :evil: Edit: No teraz mi zwrócą pieniądze ale to nie zmienia faktu że nie mam sprężyny! Quote Link to post Share on other sites
krzychoo13 Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 l4m3r skąd zamówiłeś tą kolbę? Bo jeśli kosztuje ok. 52 zł to tęz sobie bym ją sprawił :) Quote Link to post Share on other sites
Szarak Posted December 1, 2006 Report Share Posted December 1, 2006 I jak tam michu_śrem ?? Działa bo ja niedługo także zamierzam iść do tokarza i ślusarza i załatwic sobie tuning ( szczególy w moim opisie w profilu ), ale zanim to zrobie to mam jeszcze parę uzupełniajacych pytań do wszystkich którzy cos na ten temat wiedza :) 1. O ile procent jest ta twoja spreżyna mocniejsza od stockowej ? ( Plus minus ) Czy mozesz mi podac jaka mocniejsza spręzyne moge jeszcze wsadzic ? ( ostatnio znalazłem takie cos : http://www.nemesis-airsoft.fi/kauppa/?cmd=tuote&id=1966 . Czy pasowało by to czy trzeba koniecznie wyrobic tgaka spręzyne tak jak ty ) 2. Michu srem masz moze jeszcze te szablony do wykonania tloka i prowadnicy ? 3. Czy trzeba do tuningu zrobic nowy tlok i prowadnice czy one wytrzymaja ? 4. Aha i czy jak robie ten zespól spustowy to musze zrobic nowe tylke te bolce itd czy ta obudowe też ? 5. Z czego zrobic nowy cylinder ( moj terazniejszy jest przebity, wlozyłem kiedys za długa srubke i narazie jest owiniety tasma teflonową ) ze stali nierdzewnej, polerowany pokrywany teflonem albo czymś ? 6. Myślicie ze jak dam tokarzowi ok 350 zł ( z metalem ) za wykonanie cylindra włozeniesprezyny, złozenie go, wykonanie lufy zewnetrznej, przyciecie lufy wewnetrznej to mu wystarczy ?? Sorry ze tak dużo pytań ale poprostu im wiecej o tym mysle tym większe mam wątpliwosci wiec potrzebuje konkretnych informacji :) Ps. Własnie chciałem rozkrecic m6 i patrze a ta srubka na maly imbus sie totalnie zjechała ( cholerne aluminium ) i siedzi mocno w srodku i nie moge jej wykrecić :/ Quote Link to post Share on other sites
NoName Posted February 20, 2007 Report Share Posted February 20, 2007 Ma ktoś jakiś sposób na uszczelnienie komory HU??? Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted February 20, 2007 Report Share Posted February 20, 2007 Ma ktoś jakiś sposób na uszczelnienie komory HU??? Ludzie zabijcie mnie proszeeeęęęę :wink: Quote Link to post Share on other sites
ssslaw Posted February 21, 2007 Report Share Posted February 21, 2007 To "zasięg skuteczny" jeszcze cię nie zabił? :D NoName - Wiesz, oni wszyscy gadają o jakiejś taśmie teflonowej, nawet świstak zawija teraz w taśmę teflonową, skończył ze sreberkami... Quote Link to post Share on other sites
militarius5 Posted April 18, 2007 Report Share Posted April 18, 2007 Czy próbował kiedyś ktoś wyciszyć M6? Tak myślałem żeby zrobić tłumik nakładany na lufę żeby w środku miał otlinę do rur o średnicy wew. 7mm. i o grubości 20-30mm. Wyciszyłoby to dźwięk wystrzału? link do otuliny: http://allegro.pl/item184258888_icmarket_o...urociagow_.html Może znacie jeszcze inne metody wiciszania, byłbym bardzo wdzięczny gdybyście opisali. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Szarak Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 Wyciszanie tłumikiem jest tylko skuteczne w gaziakach! Już wiele razy był ten temat poruszany, wystarczy poszukać. Quote Link to post Share on other sites
militarius5 Posted May 4, 2007 Report Share Posted May 4, 2007 Czy któryś z tych dwójnogów będzie pasował do M6? http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=590 http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=91 Jeżeli nie to jakie przeróbki bęzie trzeba zastosować, żeby pasowały? Quote Link to post Share on other sites
SaNcEz Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 Po co kupować dwójnóg za 100 zł jak można sobie zrobić samemu wedle swoich wymagań.. Chyba ze ktoś nie ma warsztaciku w domu no to inna sprawa. Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 Odgrzałeś kotleta.. 1 nie przypasuje. W m6 jest ris od spodu. 2 link nie działa. takie cos by było potrzebne http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1591 Quote Link to post Share on other sites
militarius5 Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 a co trzebaby zmienić, żeby pasował dwójnóg nr.1? Quote Link to post Share on other sites
gadzinka Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 Mam pytanie. Czy bardzo różnią się osiągami M6 short od wersji długiej? Bo na tą krótką jest promocja i kolega ma na nią ochotę ale boi się że przy krótkiej lufie osiągi drastycznie spadną. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 Pomijam archeologię ale po co sie upierać na coś co nie pasuje z załozenia zamiast kupić coś co "z marszu" bedzie pasowało? Z drugiej strony chyba do tego typu bipodów były jakieś wynalazki typu przejściówka/łączącznik na RIS Quote Link to post Share on other sites
gadzinka Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 A odpowie ktoś na moje pytanie? Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 Pewnie osiągi są bardzo zbliżone jak nie identyczne. Quote Link to post Share on other sites
gadzinka Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 Lepiej to M6 short czy Famasa kupić? Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 A co chesz z tym robić? Quote Link to post Share on other sites
gadzinka Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 No to tak ogólnie do szturmowania. Kolega potrzebuje springa, bo go nie stać na elektryka (ja i inni w grupie mają kałachy cymy). Chciałby coś żeby miał szanse z nami. Ponoć Famas jest dobry ale to m6 ma więcej FPS. - mówi kolega Poprosił mnie o osiągi tejże broni więc pytałem. A teraz mam nowe pytanie i nie chce zakładać nowych topiców. Co będzie lepsze dla szturmana do 150zł? (błagam o odpowiedz, nie odsyłajcie mnie do innych tematów) Famas vs. M6 vs. jakaś pompka ( jaką polecacie?) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts