Mariusz_Piwowar Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 Jest na Redwolfie jako pre-order a w sklepie ma byc na początku lipca 8) Quote Link to post Share on other sites
LameBoy Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 :) ja najpierw zaatakuje KSC, na dniach ma być u mnie :) http://wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=2206...der=asc&start=0 tu masz bonusowe info na temat i KSC i TM :) o ile gdzie indziej nie wyhaczyleś tych faktów :) Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted June 21, 2006 Author Report Share Posted June 21, 2006 Jestem ciekaw czy KSC i TM planują inne wersje Colta(np. MAR SOC :twisted: ).Lame jakbyś cos wyłapał to daj znać. Quote Link to post Share on other sites
LameBoy Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 KSC wiem ze raczej na razie nie ma w planach, co do TM to ludzie napalają się na motyw z tym ze bedzie duzo metalowych zamków i innych dodatków do tuningu wizualnego co niewątpliwie może sprawić ze twoj 1911a1 zacznie wygladac jak MAR SOC itp :) wiadomo ze w przypadku KSC też mogą znaleźć się zamienniki, ale taka przesiadka będzie kosztowała na pewno więcej niż kupienie Kimbera od WA ;) ja generalnie zostawie swoją 1911a1 w stocku :) najbardziej w tych nowszych wersjach wkurza mnie bezpiecznik skrzydełkowy dla oburęcznych, ta płetwa która jest z prawej do niczego mi sie nie przydaje a po prostu zawadza :P z reszta nigdy w praktyce nie używałem tego bezpiecznika bo dla mnie bezpiecznik chwytowy i sam spust jaki jest w M1911A1 wystarczy :) poza tym zawsze moge przeładować, zwolnić kurek a potem przy wyciąganiu z kabury napiąć, i tak nie mam safarilanda i wyciagam spod pachy co zajmuje 2 sekundy ze moge w tym czasie guna przygotować do akcji :) Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted June 25, 2006 Author Report Share Posted June 25, 2006 A propos KSC na Redwolfie jest juz wersia Taiwan - jak pisza wszystko to samo co w Japan Version. A cena nizsza o 35 dolców(95$). Quote Link to post Share on other sites
PeePee Posted June 25, 2006 Report Share Posted June 25, 2006 Zapewne japan - z oznaczeniami, taiwan - bez napisików :) Przynajmniej tak oznaczane są wersje gnatów KSC i KWA. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 27, 2006 Report Share Posted June 27, 2006 Na zdjęci uwersja Taiwan posiada oznaczenia... :) [ Dodano: Wto 27 Cze, 2006 ] Ukazał się Colt M1911A1 na MG za nebotyczną cenę 590zł... Według mnie jest to totalne przegięcie cenowe, więcej niź 450-500zł nie powinna kosztować. LINK: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1409 Quote Link to post Share on other sites
Lukcius Posted June 27, 2006 Report Share Posted June 27, 2006 Tak się nastawiłem na tego colta, a tu mi z taką j...ą ceną wyskoczyli.- dla porównania usp(ksc):wgcshop149$-machinegun539pln; colt(ksc)wgcshop130$-machinegun590pln :evil: :evil: :evil: . Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted June 27, 2006 Author Report Share Posted June 27, 2006 Bo nowosc i jak zwykle te ku**** chca zarobic :/// Quote Link to post Share on other sites
Lukcius Posted June 28, 2006 Report Share Posted June 28, 2006 ...ale usp jak był nowy to kosztował tyle samoco teraz, a wtedy to też była "nowość". Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted June 28, 2006 Author Report Share Posted June 28, 2006 Wiesz ja mam taką teorie: USP był na rynku od jakiegos czasu, rozne wersje rozni producenci(KJW, KSC - wersja Compact), a colt??? Poza WA osiągającymi niebotyczne(przynajmniej w moim odczuciu) ceny nie było konkurencji co spowodwało ze ten model pistoletu stał sie 'prestiżowym' i na tym w moim odczuciu bazuje MG, bo wiedzą ze ludzie dlugo czekali na ten model i kupia go bez wzgledu na cene(abstrachuje od firmy WA) Ale to tylko moja teoria :] Quote Link to post Share on other sites
Brymer Posted June 29, 2006 Report Share Posted June 29, 2006 ta tak samo jak z L85 swoją drogą to ciekawy jestem ile sztuk sprzedali za te 3 tyś... niestety konkurencji jakiejść nie ma bo z tego co widzę asgshop jakoś cienko z gaziakami stoi Quote Link to post Share on other sites
edek01 Posted June 29, 2006 Report Share Posted June 29, 2006 Panowie dla mnie MG jest spalony co do kupowania tam czego kolwiek, ja przekretów nie bedę dorabiał :twisted: Panowie co do tego Colta 1911A1 czy to z KSC czy TM, to odsyłam do Pana Piotrka z Capri sprowadzi wam z UNCOMPANY !! I co najważniejsze bedziecie mieli gwarancje :D Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 Jest już Pre Order na WGC... Quote Link to post Share on other sites
LameBoy Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 http://www.arniesairsoft.co.uk/forums/inde...showtopic=67857 jest juz dostepna na redwolfie bez pre ordera, recka pod linkiem wyglada ciekawie, ja na razie sie zachwycam swoim coltem od KSC z którego naprawde jestem bardzo zadowolony :) choć faktycznie cenowo propozycja TM wydaje się być ciekawsza, szkoda że koleś nic nie napisał w recce o regulacji HU i jakichkolwiek testach na dworzu tylko sie podnieca ze wywalił 1,5 maga z 4ech metrów w tarcze w pokoju :P no i intryguje mnie ze na spodzie maga sa dwa otwory, tylny to zawór a przedni?? :) Quote Link to post Share on other sites
gaston17 Posted November 14, 2006 Report Share Posted November 14, 2006 Witam! Colt 1911A1 KSC Tajwan version za 379 zł !! http://www.machinegun.pl/ - czasami MG nie przesadza z cenami!(ale tylko czasami hehe) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
edek01 Posted November 15, 2006 Report Share Posted November 15, 2006 Wypowiem się tak ,Colt M1911A1 TM jest bezdyskusyjnie najlepszą repliką ! Mialem w reku KSC i full Metala WE, i Colt TM jest najlepszą propozycją tylko dla mnie szkoda że jest zrobiony z najlepszego tworzywa ! Bo już dawno przeszedlem na szajsmetal! Jak mialbym doradzać to polecam TM M1911A1 !! Quote Link to post Share on other sites
stiff Posted November 16, 2006 Report Share Posted November 16, 2006 Do mnie juz idzie :D [ Dodano: Czw 16 Lis, 2006 ] Do mnie juz leci :D Quote Link to post Share on other sites
edek01 Posted November 16, 2006 Report Share Posted November 16, 2006 Stiff jak przyleci to zobaczysz jak sie ma Colt TM do Colta KSC! Dzień a noc. Quote Link to post Share on other sites
sipap Posted December 1, 2006 Report Share Posted December 1, 2006 Bylem bardzo zainteresowany tym Coltem,ale na zagranicznych stronkach wyczytalem,ze przy ladowaniu maga GG mozna wystrzelic tylko okolo 20 razy.A wiec nawet niepelny magazynek.Dopiero przy tym slabszym gazie,zdaje sie o symbolu 134 mozna wystrzelic okolo 30 razy. Czy ktos moze to potwierdzic,czy tez da sie rade chociaz pelny mag(25kulek)wystrzelic bez straty mocy? Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted December 1, 2006 Report Share Posted December 1, 2006 Biorąc pod uwagę, że w środku 1911 jest raczej to samo, co w HiCapie by TM, to by było bardzo dziwne, gdyby ta informacja była prawdziwa. HiCap'y w akcji widziałem i na pewno nie można powiedzieć, że gazu wystarcza im tylko na 20 strzałów. Być może ktoś miał jakiś uszkodzony egzemplarz. Albo w ogóle nie czytałeś o 1911 z TM, tylko o jakiejś innej? - Quote Link to post Share on other sites
sipap Posted December 1, 2006 Report Share Posted December 1, 2006 No wlasnie rzeczywiscie nie widziales Hi Capy.Roznica jest taka ze HC od Tokyo Marui ma jeden z wiekszych magazynkow(ponad 400 g) a u Colta magazynek jest b.szczuply i wazy tylko 195 g.To wlasnie powoduje ze zaladowanego gazu jest bardzo malo.Dlatego licze ze jakis uzytkownik tego gaziaka, potwierdzi ten fakt lub go zdementuje. Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted December 1, 2006 Report Share Posted December 1, 2006 A dlaczego miałbym nie widzieć HiCap'y? Nawet w mojej ekipie jest jedna, nie mówiąc o ich liczbie w Poznaniu w ogóle. Natomiast 1911 niestety jeszcze nie udało mi się pomacać. "Flaki" z pewnością są bardzo podobne, jeśli nie identyczne. Ale masz rację co do magazynków. Jeśli wierzyć zdjęciom z MG - są różne i ten z 1911 jest mniejszy. HiCapa nawiązuje do dwurzędowych magazynków współczesnych klonów Colta. 1911 siłą rzeczy ma "cieńszy" uchwyt i mniejszy magazynek... Cóż, musimy poczekać na pierwsze recenzje naszych rodzimych użytkowników. - Quote Link to post Share on other sites
LameBoy Posted December 3, 2006 Report Share Posted December 3, 2006 Będzie u mnie za kilka dni, u chłopaków z ekipy są już 2 sztuki, sie spotkamy i zrobimy mały teścik skupienia to zapodam jakieś info, i oczywiście porównanie z coltem od KSC. Generalnie jak gdzieś wcześniej pisałem tylko powiem ze TM nie gwarantuje ze na jednym nabiciu gazem da się wystrzelić maga do końca ;) ale miło wspominam hi-cape TM która przy temperaturze jakoś poniżej 5st(ale zdecydowanie powyżej 0st) wystrzeliła pełny mag, w miare szybko i bez syfonu. O ile system zaworów jest taki sam to panujące warunki atmosferyczne nie powinny mi przeszkodzić w testach. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 15, 2006 Report Share Posted December 15, 2006 Będzie u mnie za kilka dni, u chłopaków z ekipy są już 2 sztuki, sie spotkamy i zrobimy mały teścik skupienia to zapodam jakieś info, i oczywiście porównanie z coltem od KSC. Generalnie jak gdzieś wcześniej pisałem tylko powiem ze TM nie gwarantuje ze na jednym nabiciu gazem da się wystrzelić maga do końca ;) ale miło wspominam hi-cape TM która przy temperaturze jakoś poniżej 5st(ale zdecydowanie powyżej 0st) wystrzeliła pełny mag, w miare szybko i bez syfonu. O ile system zaworów jest taki sam to panujące warunki atmosferyczne nie powinny mi przeszkodzić w testach. Czekam z niecierpliwością :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts