Austin Posted June 25, 2006 Report Share Posted June 25, 2006 Interesuje mnie czy w sklepach typu castorama, obi prakiker itp... mozna kupic rurke ktora faktycznie nadaje sie na lufe precyzjna, poszukuje informacji od osob ktore zastosowaly to rozwiazanie. Czy to rzeczywisie moze dzialac? I jak wypada porownanie takiej lufy z markowa lufa prezyzyjna? Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted June 25, 2006 Report Share Posted June 25, 2006 Było na forum już wiele razy - każda z tych rurek ma nieco inną średnicę - przez jedną kulka przeleci swobodnie, nawet zbyt swobodnie :) , a przez inną nie przejdzie wogóle (ja tak miałem - zapomniałem wziąć ze sobą kilka kulek, kupiłem pierwszą z brzegu a w domu okazało się, że kulek się nie da nawet wcisnąć. No i średnica wew. może się różnić w różnych miejscach lufy. Ale to i tak 100x lepsze, niż plastikowe "lufy" 6,5-7,5 mm w tanich sprężynach :mrgreen: Jednak do luf precyzyjnych nie ma tego co porównywać. Quote Link to post Share on other sites
Austin Posted June 25, 2006 Author Report Share Posted June 25, 2006 a czy jest jakakolwiek poprawa w porownaniu ze stockowa lufa? [ Dodano: Pon 26 Cze, 2006 ] Poszukuje w miare prezyzyjnej lufy do M700 KJW bo niestesy na markowa lufe mnie nie stac. Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted June 25, 2006 Report Share Posted June 25, 2006 ta poprawa będzie, najlepiej weź do sklepu suwmiarkę i wybierz najlepszą lufę ale niestety to jest aluminium to szybko się porysuje Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted June 25, 2006 Report Share Posted June 25, 2006 Ale te rurki nie mają identycznej średnicy na całej długości! A m700 ma dodatkowo bardzo długa lufę, więc to będzie duży problem. Oczywiście nie mogę stwierdzić tego ze 100% pewnością (w końcu możesz mieć niesamowitego farta i pośród tysięcy rurek trafić na taką, która będzie miała na całej długości jednakową średnicę np. 6,03mm :) ), ale stockowa lufa będzie lepsza niż te casto-rurki (w końcu od początku do końca była projektowana i produkowana jako lufa, a nie rurka do-czegoś-tam). A preclufa SRC taka droga znowu nie jest - pozbieraj a w międzyczasie "pomęcz" się ze stockową. Quote Link to post Share on other sites
izi Posted June 25, 2006 Report Share Posted June 25, 2006 Nikt Ci nie powiedział, że ta zabawa kosztuje? ;) Kup sobie lufę np. Systemy i będziesz miał problem "precyzyjności" z głowy. Quote Link to post Share on other sites
Austin Posted June 26, 2006 Author Report Share Posted June 26, 2006 Dzieki za wypowiedzi chlopaki, pojde kupie jaka "lufe" poprzycinam zobacze jaki bedzie efekt, jak nie bedzie zadowalajcy to zawsze mozna wstawic spowrotem stock, a casto-rurka w koncu nie jest droga. z czasem moze sobie kupie pozadna :lol: Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
lucky_1992 Posted June 26, 2006 Report Share Posted June 26, 2006 Wiatm jesli myslisz o ewntualnej casto-lufie to najlepiej udaj sie do sklepu zajmujacego sie takim czyms i zakup tam miedzianą rurke popros tez aby ci zmierzyli srednice napewno maja takie przyrzady Quote Link to post Share on other sites
puzel Posted June 26, 2006 Report Share Posted June 26, 2006 Austin na ul. Jarzębinowej jest sklep z metalami kolorowymi tam kup rurkę mosiężną o średnicy wew 6mm jak się uda to nie bedziesz musiał jej szlifować, a jak nie to przeszlifuj ją wewnątrz. Quote Link to post Share on other sites
Scalak Posted June 26, 2006 Report Share Posted June 26, 2006 szlifowanie wewnątrz "ręcznie" odpada z tego względu, że nie będziesz miał równej średnicy na całej długości... Ja starałem się wyszlifować w taki sposób aluminiową rurke papierem wodnym (coś od 1000 do 2000 jeśli dobrze pamiętam)... Efekty takiej obróbki są żałosne. Lepiej kupić już rurke która "przepuszcza" kulki i można jeszcze dodatkowo przeciągnąć kilka razy przez środek papierkiem o ziarnistości 2000 żeby wygładzić ewentualne "bruzdy". Ale ręczne szlifowanie raczej odpada... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts