EyraCk Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 mialem kiedys okazje troche z niego postrzelac, osiagi bardzo podobne do MP5A5 WELL Quote Link to post Share on other sites
Bubi Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Chodzi mi o wage skoro jest nieregulowany HOP to nie bedzie strzelał świetnie na wszystkich kulkch więc? Quote Link to post Share on other sites
Link Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Nie wiem czemu niektórzy zastanawiają się jeszcze nad kupnem tego skoro ma stały hu... Quote Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Z tego, co pamiętam, dawno temu ktoś pisał, że hop-up jest ustawiony w miarę dobrze na kulki 0,2. Ale to było dawno, ja juz stary jestem, mogłem coś popierdolic. Skoro już jesteśmy przy tym - trzeba tę komorę hop-up wyp...olic i wsadzic chocby z Cymowego kałacha - i tak bedzie lepsza, niz żadna... Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Z tego, co pamiętam, dawno temu ktoś pisał, że hop-up jest ustawiony w miarę dobrze na kulki 0,2. Ale to było dawno, ja juz stary jestem, mogłem coś popierdolic. Skoro już jesteśmy przy tym - trzeba tę komorę hop-up wyp...olic i wsadzic chocby z Cymowego kałacha - i tak bedzie lepsza, niz żadna... Na pewno byłaby dużo lepsza, gdyby tylko pasowała... :-F Quote Link to post Share on other sites
Bubi Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 A jaka tam komora HU pasuje? Normalna np od marui? Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Skoro to kopia Marui, to zapewne pasuje tam komora od Marui. ;-) Tyle, że właściwie jedyne dostępne komory do auga, to metalowe za +/- 150zł. Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 + lufa od aega... nie dam głowy sobie uciąć że tam jest lufa od normalnego aega... Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Czy ktoś mógłby wrzucić fotki jak wygląda celowanie z tego karabinka - nie chodzi mi o szajslunetkę ale ponoć jest na niej muszka i szczerbinka I druga prośba - jaka jest średnica wewnętrzna plastiku w tej "lunetce" tak mniej więcej i odległość między mocowaniami Quote Link to post Share on other sites
Bubi Posted January 23, 2007 Report Share Posted January 23, 2007 Hmmm po pierwszych testach moge stwierdzić że wali troche mocniej niż cm028 ale dokładnego zasięgu nie sprawdzałem. HU jest zrobiony pod kulki 0,2 na innych będzie już gorzej. Postaram się dokładniej przyjżeć wszystkiemu i dam całą recenzje jutro bo teraz sie klei rączką bo przez przypadek sie urwała. Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 Bubi Zmierz mi proszę jaka jest średnica szkiełka w tej "pseudolunetce" i jaka jest długość tej lunetki Quote Link to post Share on other sites
Bubi Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 Średnica 2 szkiełek to 17mm szerokość szkiełka razem z oprawką to:25mm ( pierwsze szkiełko) i 21mm ( drugie szkiełko). Długosc to 21cm. Luneta jest najgrubsza przez pierwsze 7cm ma wtedy 29mm. później jest 2cm spad. Następnie 12cm chudszej części która zewnętrznie ma 24mm. Pomogłem? :P Quote Link to post Share on other sites
yeahlon Posted February 26, 2007 Report Share Posted February 26, 2007 Witam Bubi czy mogłbys dać tą recenzję. Od tego posta troche czasu minęło. Czy warto kupić tego Auga? Jak ze skutecznym zasięgiem i powtarzalnościa? I czy da sie przerobić tego hopka? Quote Link to post Share on other sites
toxick Posted March 3, 2007 Report Share Posted March 3, 2007 czy ktoś mógłby podać wymiary batki Quote Link to post Share on other sites
Bradley12 Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 Nie orientuję się za bardzo, :roll: ale ja mam steyra aug'a [bE] (niewiem czy są inne modele tej firmy) ale ja mam regulowanego HU :wink: . A atrapa lunety nie przeszkadza w kupnie tej repliki! :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 2 letni topik odgrzewac ? :D Nekromanta ;p Quote Link to post Share on other sites
Bradley12 Posted May 9, 2009 Report Share Posted May 9, 2009 piszę bo cuś mi się zdaje iż nie mają racji! Quote Link to post Share on other sites
MrHK Posted May 9, 2009 Report Share Posted May 9, 2009 (edited) AUG BE to gówno, a ty pracujesz w służbach wywiadowczo-rozpoznawczych tanich militarji. :-F Edited May 9, 2009 by MrHK Quote Link to post Share on other sites
Rocky Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Odkopuję :D Dostałem tego AUG-a od kumpla w wersji IKEA - wszystko w częściach, niczym Lego. Potrzebny mi skan instrukcji, żebym mógł to złożyć i sprawdzić czy działa. Posiada ktoś? Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Rozumiem, że chcesz złożyć tą replikę do kupy z pomocą tzw. exploded view? Bo na nic więcej w instrukcji bym nie liczył :wink: Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Rocky, rozumiem ze gearbox masz również do złożenia? Jeżeli tak to raczej tego nie złożysz.. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Jutub. Minimalna znajomość angielskiego przy wyszukiwaniu filmów. 4 lata, jaki jest rekord? Quote Link to post Share on other sites
Rocky Posted February 4, 2013 Report Share Posted February 4, 2013 Nie wiem jaki jest rekord. Gearbox cały. Ty myslisz że filmików na YT nie ogarniałem? Potrzebuję tylko widok z instrukcji - exploded view. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 4, 2013 Report Share Posted February 4, 2013 Owszem, tak myślę. Inaczej nie pytałbyś o instrukcje, bo miałbyś replikę złożoną. Przed chwilą wyszukałem na YT "Steyr Both Elephant Gearbox" i znalazłem dwa filmy, w których goście rozkładają replikę i gearbox na części pierwsze. Wykonując czynności w odwrotnej kolejności dałbymym radę zmontować tegoż AUGa. Quote Link to post Share on other sites
Rocky Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Owszem, tak myślę. Inaczej nie pytałbyś o instrukcje, bo miałbyś replikę złożoną. Przed chwilą wyszukałem na YT "Steyr Both Elephant Gearbox" i znalazłem dwa filmy, w których goście rozkładają replikę i gearbox na części pierwsze. Wykonując czynności w odwrotnej kolejności dałbymym radę zmontować tegoż AUGa. Tylko nie jest to dla mnie replika, a dla znajomego. Chcę mu dać też exploded view, w razie jakichś problemów. Po za tym jestem na inżynierce, lubię pracować ze schematem w łapie lub na monitorze, filmiki instruktażowe mi nie podchodzą, ale od biedy mogę go złozyć. Skoro nie masz, to nie musisz pisać -_- Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts