Nanteris Posted July 19, 2006 Report Share Posted July 19, 2006 NIe ma innej opcji , masz przekrzywioną gumkę HU ! Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted July 19, 2006 Report Share Posted July 19, 2006 Poprzednicy mają rację. Masz lekko krzywo przekręconą komorę hop-up w stosunku do dziury w lufie. Polecam Wyjąć lufę z komorą hop-up i lekko przekręcić komorę w kierunku przeciwnym do skrętu kulek. Tyle że to jest CA tam jest b. kruche zabezpieczenie przed spadaniem komory z lufy (chodzi mi o tą część ze stopu plastiku w kształcie podkowy) i nie wiem jak ta część zniesie lekki nacisk z jednej strony :roll: . Najpierw upewnij się czy faktycznie gumka jest krzywo w stosunku do osi pionowej repliki. Quote Link to post Share on other sites
Shreader Posted July 19, 2006 Author Report Share Posted July 19, 2006 Witam Wiem o jaki plastik zaciskający lufę ci chodzi :) Robebrałem guna i dotarłem do komory HU i faktycznie jakby minimalnie (DOSŁOWNIE minimalnie) gumka było nieco przesunięta, poprawiłem, dokładnie przeczyściłem lufę, komorę HU i humkę HU, nasmarowałem smarem silikonowym (oczywiście z umiaręm) Efekt sprawdzę w sobotę, mam nadzieję że pomogło. Dzięki za uwagę Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Piotersky Posted July 20, 2006 Report Share Posted July 20, 2006 Told Ya ;) Ułamek milimetra i kuleczki jak pijane lecą. Quote Link to post Share on other sites
Shreader Posted July 20, 2006 Author Report Share Posted July 20, 2006 Told Ya ;) Ułamek milimetra i kuleczki jak pijane lecą. Użyłeś bardzo dobrego słowa "pijane":) Mam nadzieję że to pomogło, jak pisałem okaże się :arrow: sobotę p.s. Zakładam do gun a BORE-UP CA i łożyskowaną prowadnicę sprężyny, gun trochę się wyciszy i moc osiągnie jakieś 440-450FPS :twisted: Quote Link to post Share on other sites
chaota Posted July 20, 2006 Report Share Posted July 20, 2006 Mam GR 300S G&G podkręcone do 450fps i na lufie 509mm SRC i kulce 0,30 Straight lecą zupełnie gdzie chcą... na stockowej lufie natomiast 307mm 6,04 skupienie mieści się w celu o śr. 10cm Wniosek ... Lufa SRC sie nadaje... Quote Link to post Share on other sites
Piotersky Posted July 21, 2006 Report Share Posted July 21, 2006 Hehe, kto by pomyślał... Preclufy sieją, i zdarza się to nagminnie :) Dwie opcje są: użytkownik bądź felerne fifki :) A ja myślałem, że tragedia stała się, kiedy precka systemy nie dała wyraźnego efektu dodatniego ;) Okazuje się że to mniejsze zło, aniżeli precka miałaby siać jak głupia :D Nie to, żebym sie cieszył z Waszego problemu... :) Zabawna sprawa. Chaota- bankowo wszystko jest dobrze spasowane kiedy wkładasz src? Jeśli lufa nadaje się tylko na garbicz, to albo wymień w sklepie, albo sprawdź dokładnie, czy u jej wylotu nie ma żadnych niedoskonałości powierzchni, może jakiś siusiakowy szlif sie zdarzył czy cuś. Jeśli widać jakiś defekt gołym okiem, możesz spróbować go zniwelować bardzo drobnym (prawie śliskim) papierem ściernym, najlepiej "wodnym". Większej krzywdy itak nie zrobisz, ja sam w ten sposób poprawiałem rurkę z castoramy, którą wstawiałem kiedyśtam do rugera. Pozdrawiam, niezłe jaja. Quote Link to post Share on other sites
chaota Posted July 22, 2006 Report Share Posted July 22, 2006 Sam też nad tym główkowałem .... i nie... próbowałem nawet walić ze statywu na sztywno żeby mieć pewność ,że to nie moja wina... wyobraź sobie sprawdzałem ją poziomicą czy prosta jest :? Gumka guardera ani miekka ani twarda ... ciagle to samo ... sieje , w serii M4/M16 można lufę tylko do góry nogami wsadazić :P a w GR niema prawa się nic poruszyć bo w lufie zew. są oringi ,które zapewniają na stockowej lufie 6,04 (tak tyle ma lufa G&G) fantastyczną celność ,ja kupiłem SRC 509mm żeby móc założyć większy cylinder... [Dajcie już tym Azjatom spokój, ok?] :F [Edit by KozA] Quote Link to post Share on other sites
Piotersky Posted July 22, 2006 Report Share Posted July 22, 2006 w serii M4/M16 można lufę tylko do góry nogami wsadazić :P a w GR niema Racja. Pisałem jednak o tym, czy lufa dobrze siedzi w komorze HU, czy dobrze dopchnięta? Czy nic tam nie blokuje kulek kiedy sa wprowadzane z komory do fifki? Skoro na stokowej lufie strzela dobrze, to upewnij się, czy gumka jest dobrze założona na SRC. Może coś gdzieś nie styka do końca i HU nie pracuje jak trzeba. Druga sprawa. Sprawdzałeś lufę na sucho? Jak przechodzą kulki kiedy tylko dmuchasz w lufę? Rozumiem, że kwestię felernych kulek możemy wykluczyć...? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
chaota Posted July 22, 2006 Report Share Posted July 22, 2006 Jeżeli uznamy kulki perfect spherical G&G za dobre to tak (ja tak sądzę ale to moje zdanie) Siedzi na pewno dobrze ... to nie mój ani perwszy ani drugi ani czwarty AEG więc montaż możemy spokojnie unać za prawidłowy ... to ewidentnie wina lufy i naciągactwa ... Uważam ,że krakman powinien je usunąć ze sprzedaży... swoją drogą ma ktoś sprawną elektroniczną sówmiarkę? Bo na mojej różne odczyty od 6,04 do 6,1 ?! Cos mi sie niewidzi żeby krzywa była... aż tak źle niepowino być :F Poszukam kogoś i pomierze jeszcze raz bo sam niewierzę w te wyniki ,takie odchyłki byłyby widoczne gołym okiem... Quote Link to post Share on other sites
bedu Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 Witam. Problem mam podobny co do gumki hop siup. Mam m4-a1 od boyi z bebechami PJota kupiona niedawno u krakmanow. Na wstępie wymieniłem gumkę HU na silikonową przeźroczystą guardera problem tkwi w tym ze na maxa skręconym Hop upie kulki podciąga znacznie do góry zresztą skupienie też nie jest najlepsze. dosadnie mówiąc mogę trzymać karabin bokiem (magazynkiem w lewą stronę) a kulką jestem w stanie ściągnąć kogoś za winklem budynku:) Krakmani twierdzą że jest to wina dystansera jaki jest dołączony w zestawie do tejże gumki. Tak jak wyżej pisaliście może faktycznie jest to wina krzywego ułożenia gumki. Nie wiem rozkręcę i sprawdzę. P.s. karabin ma 430fpsow a kulek używam 0.25 chyba powinienem jeszcze sprawdzić efekt na 0.28. Może jakieś sugestie?? Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 Sprawdź na 0.28, będzie słabiej je podkręcać, ew. dosztukuj sobie mniejszy dystanser. Quote Link to post Share on other sites
Hubcio Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 (edited) bedu: Przypuszczam że to wina gumki Guardera, bo miałem już styczność z kilkoma okazami. Ciężko je wyregulować i są bardzo słabe, gdyż łatwo je uszkodzić. Polecam sprawdzić gumkę silikonową Systemy. Co do dystansera, wymień na inny np. zrobionego z wkładu od długopisu lub przewodu elektrycznego, albo zamów sobie dystansery w kształcie "H" (dostępne w GunFire i w ASGShopie), gdyż ten co jest dodany do kompletu jest także mięciutki jak ta gumka. Jeszcze możesz sprawdzić lufę czy nie ma jakiego w niej brudu lub czy powłoka nie odpadła. Także zobacz czy jest idealnie prosta precka. Edited July 6, 2008 by Hubcio Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts