Mickiewicz_ Posted March 1 Report Share Posted March 1 Z dumą i radością chcę zakomunikować że bitwa frontu pacyficznego będzie zamiast imprezy Krwawej Puszczy. Sprawy organizacyjne z cyklu zapisy i zasady oraz pineska terenu pojawią się w najbliższym czasie. Oczekujcie z zapartym tchem cóż takiego się wydarzy w tym roku. ;) Quote Link to post Share on other sites
Mickiewicz_ Posted March 9 Author Report Share Posted March 9 Powitać serdecznie wszystkich chce zaprezentować pierwsze wstępne informacje na temat pacyficznego wypadu. Informacje ogólne Czas i miejsce gry: 8-14, Brody k. Zduńskiej Woli ( weterani tarawy wiedzą gdzie ) pineska parkingowa będzie podesłana bliżej terminu imprezy Minimalna liczba graczy: 10 osób na stronę Strony konfliktu: Japonia-Stany zjednoczone Zapisy ruszą bliżej terminu na ten adres- kacpero2505050@wp.pl wg wzoru: ksywka, strona, funkcja. W tym roku wymagane wyposażenie dla każdego gracza: Okulary, woda, szpraje i inne specyfiki na robactwo, góry mundurowe z długim rękawem. Maki typu staleker oraz krótkie spodnie to już wolna wola graczy. Quote Link to post Share on other sites
IJA Officer Posted March 24 Report Share Posted March 24 Witam Mam 2 pytania 1. Kiedy mniej więcej ruszą zapisy? (Który miesiąc) 2. Jak sprawa ma się z bronią białą? (Co dopuszczalne a co nie) Quote Link to post Share on other sites
Mickiewicz_ Posted March 25 Author Report Share Posted March 25 No to odpowiadam 1. Wyruszą one pod koniec kwietnia poczatek maja czyli ostatnie dwa dni kwietnia albo pierwszy tydzień maja 2. Bedzie napisane w zasadach które niedługo wstawie Quote Link to post Share on other sites
Lolek2102 Posted March 26 Report Share Posted March 26 W dniu 9.03.2025 o 15:47, Mickiewicz_ napisał: Czas i miejsce gry: 8-14 Cześć, taka mała sugestia z mojej strony- może byłoby warto zastanowić się nad zmianą czasu gry? Po pierwsze- mamy w Polsce coraz większe upały, intensywny wysiłek fizyczny w takich godzinach pod koniec sierpnia to proszenie się o kłopoty. Po drugie- dla mnie to może nie problem, ale dla osób z bardziej odległych części Polski dojazd na grę przed 08:00 może być problematyczny. Ze swojej strony mogę zaproponować obrót czasu gry na osi godziny 14:00 i zrobienie jej w godzinach 14:00-20:00. Sierpniowe popołudnie to może być niezły klimat. Oczywiście to tylko sugestia i dostosuję się do decyzji organizatora. Pozdrawiam, Lolek Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted March 26 Report Share Posted March 26 Temat gier popołudniowych pojawił się po "Krecie 1941", na której temperatura tak dała w kość towarzystwu że gra trwała tylko 4h (co jak na standardy ASH jest krótką grą). Dlatego "Linia Mareth 1943" była już grą popołudniową, która miała miejsce w godzinach 14-20. Myślę że warto rozważyć przesunięcie, w sierpniu jeszcze długo jest widno. Quote Link to post Share on other sites
Basil Posted March 27 Report Share Posted March 27 Sekunduje w/w wnioski; ale dodam jeszcze taką rzecz - wbrew intuicji, w naszym klimacie w lecie dzień jest najgorętszy popołudniu, ok. godziny 15 - więc lepiej mieć chyba trudniejsze warunki na początku kiedy wszyscy są świeży i sprawni, a potem żeby było chłodniej i mniej słonecznie, niż na odwrót - żeby nas słońce i temperatura dobiły na sam koniec kiedy trzeba się zwlec z terenu i spakować klamoty. Co do widoczności, wedle gugla słońce ma 23 sierpnia b.r. zajść ok. 19:45, więc jakieś światło pewnie będzie jeszcze po 20. Co do dojazdów, ja akurat żeby zajechać na 8 rano musiałbym wyjechać ok. 4 rano. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts