Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pacyfik: Bitwa o Bataan - (TBC), 23 sierpnia 2025 r.

Recommended Posts

Z dumą i radością chcę zakomunikować że bitwa frontu pacyficznego będzie zamiast imprezy Krwawej Puszczy. Sprawy organizacyjne z cyklu zapisy i zasady oraz pineska terenu pojawią się w najbliższym czasie. Oczekujcie z zapartym tchem cóż takiego się wydarzy w tym roku. ;) 

Powitać serdecznie wszystkich  chce zaprezentować pierwsze wstępne informacje na temat pacyficznego wypadu. 

Informacje ogólne
Czas i miejsce gry: 8-14, Brody k. Zduńskiej Woli ( weterani tarawy wiedzą gdzie ) pineska parkingowa będzie podesłana bliżej terminu imprezy 
Minimalna liczba graczy: 10 osób na stronę
Strony konfliktu: Japonia-Stany zjednoczone

Zapisy ruszą bliżej terminu na ten adres- kacpero2505050@wp.pl wg wzoru: ksywka, strona, funkcja.

W tym roku wymagane wyposażenie dla każdego gracza: Okulary, woda, szpraje i inne specyfiki na robactwo, góry mundurowe z długim rękawem. Maki typu staleker oraz krótkie spodnie to już wolna wola graczy. 

• Domin007 changed the title to Pacyfik: Bitwa o Bataan - (TBC), 23 sierpnia 2025 r.
W dniu 9.03.2025 o 15:47, Mickiewicz_ napisał:

Czas i miejsce gry: 8-14

Cześć, taka mała sugestia z mojej strony- może byłoby warto zastanowić się nad zmianą czasu gry?

Po pierwsze- mamy w Polsce coraz większe upały, intensywny wysiłek fizyczny w takich godzinach pod koniec sierpnia to proszenie się o kłopoty.

Po drugie- dla mnie to może nie problem, ale dla osób z bardziej odległych części Polski dojazd na grę przed 08:00 może być problematyczny.

Ze swojej strony mogę zaproponować obrót czasu gry na osi godziny 14:00 i zrobienie jej w godzinach 14:00-20:00. Sierpniowe popołudnie to może być niezły klimat.

Oczywiście to tylko sugestia i dostosuję się do decyzji organizatora.

Pozdrawiam,

Lolek

Temat gier popołudniowych pojawił się po "Krecie 1941", na której temperatura tak dała w kość towarzystwu że gra trwała tylko 4h (co jak na standardy ASH jest krótką grą). 

Dlatego "Linia Mareth 1943" była już grą popołudniową, która miała miejsce w godzinach 14-20.

Myślę że warto rozważyć przesunięcie, w sierpniu jeszcze długo jest widno.

Sekunduje w/w wnioski; ale dodam jeszcze taką rzecz - wbrew intuicji, w naszym klimacie w lecie dzień jest najgorętszy popołudniu, ok. godziny 15 - więc lepiej mieć chyba trudniejsze warunki na początku kiedy wszyscy są świeży i sprawni, a potem żeby było chłodniej i mniej słonecznie, niż na odwrót - żeby nas słońce i temperatura dobiły na sam koniec kiedy trzeba się zwlec z terenu i spakować klamoty. Co do widoczności, wedle gugla słońce ma 23 sierpnia b.r. zajść ok. 19:45, więc jakieś światło pewnie będzie jeszcze po 20.

Co do dojazdów, ja akurat żeby zajechać na 8 rano musiałbym wyjechać ok. 4 rano.