Convicte Posted July 16, 2006 Report Share Posted July 16, 2006 Witam i zapraszam do "sprzedania" swoich doświadczeń dotyczących baterii Intellect Przeglądałem sklepy internetowe i natrafiłem na serie bateryjek intellect.Zasięgnąłem trochę języka w ASGSHOP.pl i dowiedziałem się że nawet pomimo iż planuje tuning do 415 fps M15A4 rifle CA to nie powinienem brać baterii Intelect 9,6V 3800mAh tylko inną 9,6V (proponowano mi KAN 3000mAh:?: ) bo tej tłok wzmocniony CA może nie wytrzymać podobno taki z niej potwót :?: :?: :twisted: Oto linki w/w baterii i proszę o wasze odpowiedzi: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=669 http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=832 P.S.Tylko proszę nie piszcie że słyszeliście gdzieś że ktoś słyszał że z nimi coś nie tak tylko proszę o odpowiedzi z pierwszej ręki albo sprawdzone!! Z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
xmiki Posted July 16, 2006 Report Share Posted July 16, 2006 Mam osobiscie Intellect 9.6V 4200 - jest super. Bardzo mocne ogniwa. Jestem bardzo zadowolony. Uwazam, ze jest warta zakupu. Uzywam tej baterii w mp5 ok. 350 FPS. Zobacz sobie na WGC to cie moze cosik taniej wyjdzie... Co do KAN-a... :mrgreen: Kali dziekowac... Co ma bateria wspolnego z tlokiem??? Quote Link to post Share on other sites
Convicte Posted July 16, 2006 Author Report Share Posted July 16, 2006 Co ma bateria wspolnego z tlokiem??? Wydaje mi się iż pani z ASG shop chodziło o to iż tak duże ogniwa i tak silna bateria będzie powodowała zbyt dużą (jeżeli istnieje coś takiego jak zbyt duża) szybkostrzelnośc i grzanie sie tłoka albo zbyt duże jego tarcie przy szybkiej pracy.Tak mi się wydaje?? Zobacz sobie na WGC to cie moze cosik taniej wyjdzie... Nie bardzo wiec o co chodzi??Co to takiego WGC jakiś sklepik albo stronka ASG?? Mam osobiscie Intellect 9.6V 4200 - jest super. Bardzo mocne ogniwa. Jestem bardzo zadowolony. Jak długo wystarcza Ci licząc na ilośc kulek albo czas strzelanek taka batka??Wiem że to subiektywne w zależności od oporów guna i ogólnie od warunków i sposobu gry ale tak mniej więcej?? Quote Link to post Share on other sites
xmiki Posted July 16, 2006 Report Share Posted July 16, 2006 Co ma bateria wspolnego z tlokiem??? Wydaje mi się iż pani z ASG shop chodziło o to iż tak duże ogniwa i tak silna bateria będzie powodowała zbyt dużą (jeżeli istnieje coś takiego jak zbyt duża) szybkostrzelnośc i grzanie sie tłoka albo zbyt duże jego tarcie przy szybkiej pracy.Tak mi się wydaje?? Hmm, kiepskim jestem doradca technicznym, ale do zestawu tuninogwego to sie az prosi. Poczytaj dokladnie to forum - mysle, ze po 2 dniach znajdziesz wszystkie odpowiedzi :D Zobacz sobie na WGC to cie moze cosik taniej wyjdzie... Nie bardzo wiec o co chodzi??Co to takiego WGC jakiś sklepik albo stronka ASG?? Sklep na Taiwanie - poczytaj forum.. Mam osobiscie Intellect 9.6V 4200 - jest super. Bardzo mocne ogniwa. Jestem bardzo zadowolony. Jak długo wystarcza Ci licząc na ilośc kulek albo czas strzelanek taka batka??Wiem że to subiektywne w zależności od oporów guna i ogólnie od warunków i sposobu gry ale tak mniej więcej?? bateria wydaje sie byc nieskonczona :-) Jeszcze nigdy nie wyladowalem jej do zera. Takze starcza pewno na jakies ladne pare kulek. Wszystko zalezy od tego jakie masz graty w srodku. Quote Link to post Share on other sites
Convicte Posted July 16, 2006 Author Report Share Posted July 16, 2006 W zalozeniu chce kupic tuningowana wersje m15a4 CA do 415fps i zastanawiam sie na różnymi opcjami zasilania i wlasnie Intellect wpadl mi w oko bo jest malo popularny a z parametrow i stosunku mAh/PLN wynikalo by że całkiem fajny. Dzięki za porade i info :!: :!: :!: :!: :!: :D Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted July 16, 2006 Report Share Posted July 16, 2006 Wydaje mi się iż pani z ASG shop chodziło o to iż tak duże ogniwa i tak silna bateria będzie powodowała zbyt dużą (jeżeli istnieje coś takiego jak zbyt duża) szybkostrzelnośc i grzanie sie tłoka albo zbyt duże jego tarcie przy szybkiej pracy. A mi się wydaje, że raczej chodzi o to, że tłok, pod wpływem za dużej szybkostrzelności zgubi zęby :wink: wgc - www.wgcshop.com Quote Link to post Share on other sites
Convicte Posted July 16, 2006 Author Report Share Posted July 16, 2006 A mi się wydaje, że raczej chodzi o to, że tłok, pod wpływem za dużej szybkostrzelności zgubi zęby Wink Ale było by to dosyć dziwne przy tuningu rzędu 415 fps gdzie tłok jaknie jest nawet aluminiowy to co najmniej poliwęglanowy czyli jak by na to nie patrze prawie nie zniszczalny :?: :?: Co o tym sądzisz??Może poprostu nie chcą aby narażać gearbox na zbyt duże naprężenia bo boją się że będą musieli potem przyjąć gun'a na gwarancję.. :D :D :D Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted July 16, 2006 Report Share Posted July 16, 2006 Convicte - nic nie jest niezniszczalne. ;) Chyba chłopaki z ASG shopu wiedzą lepiej a zbyt duża szybkostrzelność wpływa jak najbardziej negatywnie na bebechy guna. Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted July 16, 2006 Report Share Posted July 16, 2006 Posiadam baterię 9.6/1400 na Intellectach (z asg-shopu) i używam jej w MP5 ze FTK Hurricana na M100. Jak dla mnie rewelacja - duża szybkostrzelność i pojemność. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted July 16, 2006 Report Share Posted July 16, 2006 Jasne. Kupiłem kiedyś poliwęglanowy tłok Systemy (ten czerwony, drogi...). Na sprężynie 150PDI i baterii 9,6V 1200 mAh urwało pierwszego zęba. W odpowiedzi na mail z prośba o wymianę usłyszałem, że użyłem baterii o zbyt dużym napięciu, bo do sprężyny 150 PDI powinienem spokojnie używac baterii 8,4V... :? :evil: :| Do tego to ich smieszne pierniczenie o pozycjonowaniu zebatek :roll: Teraz mam Aluminium Systemy, trochę wcześniej miałem alu od ICSa - na obu nawet farby nie zdarło. Nawet kiedy jechałem na 9,6V i sprężynie stock. Quote Link to post Share on other sites
Convicte Posted July 16, 2006 Author Report Share Posted July 16, 2006 Convicte - nic nie jest niezniszczalne. Wink Chyba chłopaki z ASG shopu wiedzą lepiej a zbyt duża szybkostrzelność wpływa jak najbardziej negatywnie na bebechy guna. Oczywiście zgadzam się w 100% ale tworząc ten temat chciałem dowiedziec się jakie jest zdanie forumowiczów na temat połączenia takiej repliki: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=618 z takim źródłem zasilania :?: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=832 lub też ewentualnie takim :?: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=520 Prosze o wasze opinie na temat bateryjek i samego AEG-a przy okazji :wink: :wink: :?: :?: Znam już opinie jednego z panów z ASGshopu i teraz chciałbym usłyszec kilka innych może z goła odmiennych opinii na ten temat :idea: :idea: Quote Link to post Share on other sites
Senior TCS Posted July 17, 2006 Report Share Posted July 17, 2006 Ja mam intelecta 8,4/1200 w stockowym Kurtz'u i powiem tak:strzela,strzela i strzela i jeszcze mi się nie zdarzyło zajechać baterii.Rof przy tym bardziej niż zadowalający. Quote Link to post Share on other sites
Convicte Posted July 17, 2006 Author Report Share Posted July 17, 2006 Wielkie dzięki za opinie Senior TCS :!: Jednakże czy ma ktoś jakieś doświadczenia dotyczące wyżej wymienionej baterii Intellect 3800 mAh 9,6V lub też baterii KAN 3000mAh 9,6V :?: :?: Z góry dzięki :!: :!: Quote Link to post Share on other sites
xmiki Posted July 17, 2006 Report Share Posted July 17, 2006 chlopie zapomnij o Kanie, bierz intellecat i strzelaj, strzelaj, strzleaj.......... Quote Link to post Share on other sites
Convicte Posted July 17, 2006 Author Report Share Posted July 17, 2006 Oczywiście gdyby to było takie proste. Przeczytaj temat od początku XMIKI i dopiero wtedy oceniaj...chodziło nie tylko o jakość ale i o to ,iż facet z Asgshopu odradzał Intelecta jako za mocnego i to iż intellect jest droższy 2 krotnie od baterii KAN :? :? :? Quote Link to post Share on other sites
Niki Posted July 30, 2006 Report Share Posted July 30, 2006 Cholera, zadnych konkretów. Dyskusja troche odbiega od samego tytułu tematu. Może jacyś użykownicy podzielą sie jakimiś bardziej dokładnymi spostrzeżeniami? Przy jakiej sprezynie, na jakiej bateri ile wystrzeli i jaki ROF? Albo chociaż porównanie ROF'u do innych baterii. Interesuje mnie najbardziej czy 1400 mah intellect uciągnie M120? W tej chwili używam Sanyo 1800 8.4 na ogniwach SCE i irytuje mnie czasem, ze mimo przewagi mocowej potrafią mnie docisnąć repliki z tymi samymi bateriami, ale słabszym springiem. Na mojej baterii Sanyo nie zdarzyło mi sie nigdy jej rozładowac podczas walki, czy z intellectem też nie bedzie problemu? Jaki jest jego limit na danej baterii ? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted August 4, 2006 Report Share Posted August 4, 2006 Interesuje mnie najbardziej czy 1400 mah intellect uciągnie M120? Uciągnąć uciągnie, bo testowałem tą bateryjkę na M15 Rifle z MS120. ROF był dość przyzwoity, ale nie rewelacyjny. Nie mierzyłem dokładnie ale było zdecydowanie lepiej niż na large-u Sanyo 1800/9,6V której praktycznie używać się nie da. Kiedyśwezmę tą bateryjkę na całą strzelankę to będę wieidział ile kulek da się wystrzelić. Quote Link to post Share on other sites
chaota Posted August 4, 2006 Report Share Posted August 4, 2006 Rozjaśnię trochę ... ogniwa Intellect zostały stwożone na potrzeby RC ale sie nieprzyjeły gdyż: -niamożna ich przciążać -niemozna ich szybko ładować -Oddają widocznie mniejszy prąd w stosunku do pojemności... Teoretycznie batka Ni-Mh o pojemności 4000mAh o param rozładowywania 10C powinna oddać 40A ... tutaj tak niejest ... Chodzi o to ,że prąd jest tym większy im mniej gęsty jest elektrolit... za to im gęstrzy tym pojemniejszy akumulator... Cudów niema... Coś za coś... Mam nadzieję ,że rozjaśniłem sytuację... Quote Link to post Share on other sites
xmiki Posted August 19, 2006 Report Share Posted August 19, 2006 Cos o intellectach wiecej: 9.6 1400 Mah - chodzi z G&G GR16 z M120 (jakies 170 PDI). Dziala i strzela. Szybko strzela. Efektow ubocznych chwilowo brak. 9.6 4200 Mah - chodzi z Mp5 CA 150 PDI. Dziala, zajebisty ROF - batka nie do rozladowania :-) Aczkolwiek wlasnie zjaraly sie styki, moze ten typ tak ma (CA w sensie). Przebieg: jakies 10 000 ql, klamka ma 13 miesiecy, uzytkowana raz w tygodniu. Glownie na singlu (takie przepisy na nocych strzelankach w Wawie :D ) I prawdopodobnie od takiego trybu strzelania pojaraly sie blaszki. Wczesniej mialem: Sanyo 8,4V 1200 Mah - V shape - dobra, ale krotko strzelala i kiepsko uciagnela 150 PDI KAN 9,6 1400 Mah - nie uciagnela 150 PDI, przy nacisnieciu spustu zamieniala sie w grzalke elektryczna :-)))) A tak mi ja zachwalali....... :evil: Reasumujac: Intellect najbardziej mi pasuje. Quote Link to post Share on other sites
smoke Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 intellcel to dobre cele.poszukaj jesli umiesz dobrze u szybko lutowac zeby zadlugo nie srzymac lutownicy przy aku to sobie sam mozesz zlutowac pakiet.poszukaj na stronach modelarskich za 8 cell intellcel chcieli chyba kolo 70 zl Quote Link to post Share on other sites
Haszczu Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Ja mam w Ca36 takiego intellecta : http://asgshop.pl/produkt.php?id=980 I do wczoraj wszystko było ok , byłem bardzo zadowolony z baterii, bo trzyma długo a i rof ma świetny. Wczoraj zauważyłem że podczas strzelania bateria pali izolacje i bodajże całą blaszke od ostatniego ogniwa (tego ułożonego prostopadle do reszty).W dodatku żeby karabin strzelał , musze ściskać to ogniwo. Zaklejanie taśmą izolacyjną nic nie daje. Quote Link to post Share on other sites
Cygan Posted January 22, 2007 Report Share Posted January 22, 2007 Blaszka ci się pewnie odlutowała i nie ma styku. Robi Ci sie łuk elektryczny i dlatego pali wszystko. Quote Link to post Share on other sites
SHARKY_FST Posted January 22, 2007 Report Share Posted January 22, 2007 Mam taką baterię 9,6 V 4200 mAh. Wydajność prądowa jest bardzo dobra. Przy 425 fps daje około 15 strzałów na sekunde. Minus to wykonanie, staram się jej nie wyciągać z kolby żeby nie rozwalić. Quote Link to post Share on other sites
augustox Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 ja mam 9,6V 1400mAh w stocku mp5 sd6 ICS i mam lepszego rofa niz na ogniawach sanyo 9,6.ogólnie bardzo mi sie podoba ta batka tylko ze w ICS'ie mam kiepskie okablowanie-stawia duzy opór przez co mam gorszego rofa na zimnie.Cisne gdzies tak na niej niecałe 2000kulek,kumpel na stockowym m15 CA cisnie ponad 2000kulek.Polecam tą batke i co najwazniejsze jest wmiare tania:) Quote Link to post Share on other sites
aNaRkI Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 Mam intellecta 1400mah 9,6 w stockowym s-systems od pj sypie bardzo miło. Rof jak najbardziej zadowalający. Jedyne co mnie martwi to to, że trzyma jedynie koło 1000 kulek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts