macbeer Posted July 16, 2006 Report Share Posted July 16, 2006 Jak już pisałem w innym temacie, robie strzelby asg. Saiga 12K troche mi nie wychodzi i zastanawiam się nad Protect'ą. I tu moje pytanie na jakiej zasadzie działają shellsy?? Bo chciałbym żeby to wyszło dość realistycznie... Link to post Share on other sites
Kiwi Posted July 16, 2006 Report Share Posted July 16, 2006 Do Protecty lepiej użyć magazynków gazowych-będzie prostszy mechanizm spustowy, i nie będziesz musiał przeładowywać za każdym strzałem-a Prostecta ma maga bębnowego i jest samopowtarzalna. A do magazynków gazowych ładujesz do 10 kulek nawet. Oczywiście jeden nabój na jeden strzał starcza, co też daje realizmu. Ps.Niezbyt wierzę w takie pomysły, ale jako maniak strzelb życzę powodzenia ;) Link to post Share on other sites
macbeer Posted July 16, 2006 Author Report Share Posted July 16, 2006 Świetnie dzięki ale gdzie moge taki dostać?? [ Dodano: Nie 16 Lip, 2006 ] i dotego bębnowy Link to post Share on other sites
Kiwi Posted July 16, 2006 Report Share Posted July 16, 2006 Magi choćby na WGC, do strzelby trench gun firmy tanaka. http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...TG_cat_Shotguns A bębnowy...no cóż tak jest w oryginale ;) http://world.guns.ru/shotgun/SH09-E.HTM Link to post Share on other sites
macbeer Posted July 17, 2006 Author Report Share Posted July 17, 2006 Heh kupuje TM bo tanie, a pozatym tanaki to z HONK KONGU!!Troche za koszt przesyłki wybule :lol: ... Mam już swój pomysł więc jeszcze raz prosze o zasade działania. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
dawid_o Posted July 17, 2006 Report Share Posted July 17, 2006 w tm po zarepetowaniu czółenkiem z shelsa wydobywają sie 3 kulki (1/10 zapasu) potem trafiają do rozdzielnika skąd wędrują do po kolei do 3 luf wewnętrznych shotguna. a potem strzał następuje jak w każdym modelu sprężynowym. jak więc widzisz w tm shelsy to tylko atrapa mająca spełniać zadania magazynka, natomiast shelsy gazowe zawierają w sobie jednocześnie amunicje i napęd gazowy stąd wystarczy już "tylko" dorobić zespół spustu. przy tm musiałbyś zrobić cały zespół tłoka i cylindra. więcej części do spasowania i dorobienia jednym słowem. natomiast bębnowa strzelba na gazowe shelsy to chyba najprostsze rozwiązanie. [ Dodano: 17.07.2006, 16:28 ] btw, na wgc komplet shelsów gazowych jest tańszy niż do sprężynowego tm a jakby tego było mało jest ich 5 a nie 3 napisz do jakiegoś dobrego sklepu i zapytaj ile za ściągnięcie, jak krzykną więcej niż za tm to sie potarguj:) daje link http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...tgun%20Magazine Link to post Share on other sites
macbeer Posted July 17, 2006 Author Report Share Posted July 17, 2006 Dzięki koleś bardzo mi pomogłeś... Pozdro [ Dodano: Pon 17 Lip, 2006 ] dobrze czy ten sklep to może być Capri?? Link to post Share on other sites
Kiwi Posted July 17, 2006 Report Share Posted July 17, 2006 Ja się nie orientuję-spytaj w sklepie ;) Ps. Najpierw dokładnie obmyśl to, bo takie łuski drogie są... Ale jak się postarasz to może być gicior ;) Link to post Share on other sites
macbeer Posted July 18, 2006 Author Report Share Posted July 18, 2006 Tato może się potarguje... :twisted: Link to post Share on other sites
Recommended Posts