lemonzawodowiec Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Dalej na tym samym mechaniźmie? Tzn. wąż ogrodowy jako magazynek? Sybkostrzelność to ma niesamowitą. Mógłbyś się jednak pokusić o zrobienie obrotowych "luf" - wyglądałoby to o niebo lepiej. Można wiedzieć, dlaczego 1:2? Quote Link to post Share on other sites
Kuba_T1000 Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Projekt ewoluował ;) do uzyskania szybkostrzelności maxymalnej korzystam właśnie z tego wężyka ogrodowego co kiedyś. Generalnie to jako główny napęd służy AmmoBox na 15000kulek. Posiada płynną regulację ROFa w przedziale od 1080 do 2400 kulek/min, posiada też zintegrowany elektrozawór. co do 1:2 Teraz miniguny zrobiły się popularne i każdy może coś takiego mieć jak ma kase, ale takiego jak ja nie będzie miał nikt ;) Unikat, heh. A tak na serio to generalnie tylko i wyłącznie koszt. Obecnie kosztuje to kupe kasy, aż boje się myśleć ile pochłonęłaby wersja 1:1. Obrotowe lufy skreśliłem na samym początku prototypowania... i coś teraz czuje że mi się to czkawką odbije... Quote Link to post Share on other sites
Tips Posted January 20, 2010 Report Share Posted January 20, 2010 Witam mam takie pytanie czy ma ktoś plany M134? Nie chodzi mi o dokładne plany jedynie o wymiary zewnętrzne. Muszę wykonać atrapę m134 jednak chcę by zachowywała wymiary. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Tips. Quote Link to post Share on other sites
Kuba_T1000 Posted September 28, 2010 Report Share Posted September 28, 2010 Oto finalna wersja mojej wersji repliki M134 Minigun. :wink: Info: Waga - ok 2kg. Skala - 1:2 Wykonanie - aluminium Hop-Up - tak Obrotowe lufy - nie regulowana szybkostrzelność - tak Napęd - CO2, HPA - max. 15BAR Moc - ~250 do ~400+ FPS (zależy od systemu podawania kulek) Więcej informacji, proces budowy, wymiary, galeria - Kliknij Fotki: Film: Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted September 28, 2010 Report Share Posted September 28, 2010 (edited) Jakkolwiek szkoda, że się nie kręcą lufy i jest malutki to uważam, że (patrząc na twą stronę www, filmy :) i dokonania) to kwestia czasu. Gratuluje! Edited September 28, 2010 by Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts