pukiel Posted July 25, 2006 Report Share Posted July 25, 2006 Witam, w związku z tym że zajmuję się stolarką chce zrobić kolbe i przednie drewniane okładziny do СВД i AK o poświęcenie chwilki i podania mi wymiarów kolby i okładzin Wielkie dzięki za pomoc Pozdrawiam Paweł Quote Link to post Share on other sites
JKL Posted July 25, 2006 Report Share Posted July 25, 2006 Może to się przyda: Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted July 25, 2006 Report Share Posted July 25, 2006 Ta część posta dotyczyła OT. Medium http://world.guns.ru/sniper/sn18-r.htm Linka zostawiam są tam też inne wersje okładzin. Medium Co do wymiarów kolby i okładzin SWD czy AK. Skoro jesteś taki fachowiec to chyba nie powinno Ci żadnych trudności sprawić przeliczenie skali z dowolnego zdjecia i zwymiarowanie potrzebnych części. Quote Link to post Share on other sites
Piotersky Posted July 25, 2006 Report Share Posted July 25, 2006 Z drugiej strony, po co przeliczać i opierać się na pomiarze "na oko" skoro ktoś uprzejmy mógłby podac dokładne centymetry... :) Quote Link to post Share on other sites
Medium Posted July 25, 2006 Report Share Posted July 25, 2006 Kończymy OT na temat pisowni tego skrótu w języku polskim. Jako rozwiązanie zalecam pisać СВД i nikt się nie przyczepi, że jest źle. Od tej pory tylko proszę o pisanie konkretnych danych lub zamieszczenie szkiców pomocnych w realizacji projektu. Pozdrawiam Medium Quote Link to post Share on other sites
Shreader Posted July 25, 2006 Report Share Posted July 25, 2006 mam propozycję, szczeguły wysłałem na priv i gg pozdro Quote Link to post Share on other sites
pukiel Posted July 26, 2006 Author Report Share Posted July 26, 2006 To jeszcze raz ja :) To też było OT. Medium Tym którzy chcieli pomóc serdecznie dziękuję za poświęcenie czasu ale niestety nie ma tu nic co by mnie ratowało najbardziej mi zależy na pomocy ze strony ludzi którzy posiadają AK i СВД i mają możliwość zmierzenia tego metrówką i podania wymiarów. Pozdrawiam Zmieniłem pisownię skrótu na rosyjską - nikt nie powie, że jest błąd. O poprawnej pisowni już w tym temacie nie piszemy. Medium Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted July 26, 2006 Report Share Posted July 26, 2006 Ja mam SWD i podałbym ci wymiary... ale ty chcesz od SVD - którego nie mam :( Proszę bez złośliwości. Jeśli możesz zmierzyć - zmierz i podaj. Co Cię to kosztuje? Medium Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted July 26, 2006 Report Share Posted July 26, 2006 A czy w zamian za podanie wymiarów będzie można trochę być złośliwym ?? ;) Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted July 26, 2006 Report Share Posted July 26, 2006 Proszę bez złośliwości. Jeśli możesz zmierzyć - zmierz i podaj. Co Cię to kosztuje? Medium To nie jest złośliwość tylko uświadomienie ile kosztuje nonkonformizm. Ludzie przez tysiące lat dochodzą do pewnych reguł, żeby ułatwić życie zbiorowościom - mimo, że czasami komuś jest przez to chwilami trudniej. Zrobię zdjęcia na tle kartki z bloku milimetrowego. Quote Link to post Share on other sites
lup Posted July 30, 2006 Report Share Posted July 30, 2006 Pukiel spadam teraz na urlop, ale jak wróce to z jednego dobrego zdjęcia na którym znasz jden dwa wymiary (moze byc np moneta, pudełko fajek obok) moge Ci to zeskanowac i w CADzie zmierzyć co chcesz. Przypomnij się na PW po 15 sierpnia. Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted July 30, 2006 Report Share Posted July 30, 2006 No to ja mogEę takie zrobić bo kombinowałem z tą kartką i to nie jest dobry pomysł w przypadku tej kolby. Quote Link to post Share on other sites
pukiel Posted August 1, 2006 Author Report Share Posted August 1, 2006 Tak jak pisał lup bardzo dobry pomysł jest z tym wymiarowaniem w CADzie bo przynajmniej ja nie widze dużego prboblemu w zmierzeniu kolby metrówką i naniesienia tych wymiarów na rysunek. Zdaję sobię sprawe że też na to trzeba poświęcić swój czas ale liczę na was i na waszą pomoc. Pozdrawiam Paweł Quote Link to post Share on other sites
pavan007 Posted August 1, 2006 Report Share Posted August 1, 2006 sorry wiem że post nie na ten temat, ale dobra, ostatnio widziałem temat którego nie moge odnaleść , chodzi mi o taki w którym był opisywany zestaw SWD do AK , może ktoś mi podać link do tego tematu lub do strony na której ten kit jest w sprzedaży... z góry dziękuje Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted August 26, 2006 Report Share Posted August 26, 2006 Zrobiłem te fotki i zapomniałem wkleić... no ale w końcu są. i na deser zdjęcia prawdziwej kolby: Quote Link to post Share on other sites
Qzyn Posted August 26, 2006 Report Share Posted August 26, 2006 PUKIEL Jak masz zamiar robic kolby do ak to moze zrobilbys komplet (kolba + okladziny) do RPD ktory pasowalby do akslr ?? Quote Link to post Share on other sites
pukiel Posted August 27, 2006 Author Report Share Posted August 27, 2006 Wielkie dzieki xxxFENCExxx to jest to o co mi chodziło teraz jeszcze dokładnie zwymiaruję sobie w AutoCadzie i bedzie cacy Miło wiedzieć że na tym forum są jeszcze ludzie którzy pomogą bezinteresownie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts