Leon20 Posted July 27, 2006 Report Share Posted July 27, 2006 Przedewszystkim jakie części muszę wymienić w SG550 żeby wytrzymał przeciążenia ze strony sprężyny 190%? Chciałbym wyciągnąć troszkę ponad 400fps. Czy taka sprężynka wystarczy? Co musiałbym dołożyć, żeby przeciążenia zostały zredukowane? I oczywiście, jaka bateria byłaby w stanie bezproblemowo naciągnąć taką sprężynkę?? Quote Link to post Share on other sites
che Posted July 27, 2006 Report Share Posted July 27, 2006 Nie wiem czy w modelach TM nie jest to zbyt ryzykowna operacja. Zestawy FTK przeciez sa tak polecane dla TM, bo maja tyle wzmocnionych czesci zamiennych. A jaka baterie masz teraz? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted July 28, 2006 Report Share Posted July 28, 2006 Jak chcesz włożyć taką sprężynę to niestety czekają Cię spore wydatki :roll: Zębatki (najlepiej helikalne X torque up), łożyska, prowadnica sprężyny (najlepiej łożyskowana), tłok, głowica tłoka i cylindra (polecam zestaw cichych głowic), szkielet gearboxa... Wypadało by też wymienić: silnik, antireversal i przewody. Bateria - 10,8V powinna byc optymalna :roll: Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted July 28, 2006 Report Share Posted July 28, 2006 400 fps jest do osiagniecia bez problemow na M110 (150% PDI), bez zbytniego obciazania mechaniki, szukania super-bateryjek itp. O czym bylo juz wiele razy na forum - szukaj! Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted July 28, 2006 Report Share Posted July 28, 2006 Zwłaszcza w SIG550, który ma długa lufę. Do SP110 Guaredera nie potrzeba żadnym zmian, poza głowicą tłoka i prowadnicą. Oczywiście części kiedyś się zużyją, ale będziesz się dopiero wtedy martwił. SP110, precka Systemy 6.04, głowica tłoka z łożyskowaniem, mosiężna prowadnica i wsio. łożyska jeśli są plastikowe, to może lepsze byłyby jednak metalowe. DO tego akumulator 9.6 1800 SCE Quote Link to post Share on other sites
Leon20 Posted August 12, 2006 Author Report Share Posted August 12, 2006 Ale da radę jakoś ten akumulator dopasować? jest dostępny jakiś w rozmiarze AK Stick, który by pasował idealnie do przedniego chwytu? Ogólnie już wiem jakie części dołożyć dzięki wiedzy i uprzejmości sprzedawcy w specshopie w poznaniu. Ale nie chcę przedewszystkim żeby jakaś bateria mi wystawała z boku guna bo się nie będzie chciała dopasować do łoża... :roll: Quote Link to post Share on other sites
JuzekK Posted August 13, 2006 Report Share Posted August 13, 2006 to z tym bedziesz mial problem Quote Link to post Share on other sites
Harrkonen Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 model karabinu się zgadza :uśmiech: lecz ja poszukuje informacji na temat modelu z G&G SIG550który jest dostępny w capri :uśmiech: , pomożecie? ;-) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 23, 2010 Report Share Posted March 23, 2010 Odgrzałeś kotleta tylko. W zbrojowni dział elektryczne>karabiny masz Sig'a 550 Guay Guay'ów, ło http://www.wmasg.pl/zbrojownia/elektryczne/202/sg_550/ leniu... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts