milosz_janicki Posted July 28, 2006 Report Share Posted July 28, 2006 Witam! Zakupiłem na Allegro tanią replikę M16 ADVANCE. Podam linka do aukcji, jakby ktoś nie wiedział, o jaki chodzi: http://www.allegro.pl/item115586090_m16_so...w_gratisow.html Niestety po paru strzałach pistolet się zapchał kulkami, więc go rozebrałem. Kiedy wszystko wyczysciłem i chciałem go znowu złożyć zapomniałem co gdzie było :P **** ze mnie :P Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby mi ktoś przesłał na maila schemat jego budowy ponieważ szukałem w Google i nic nie znalazłem ;/ Mój adres: milosz.janicki@wp.pl. Z góry dziękuję :) Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
youkey Posted July 28, 2006 Report Share Posted July 28, 2006 NIE NIE koleś! masz instrukcję w zestawie! niemożliwe żeby niebyło tam odpowiedzi! a tak pozatym ochrzanie Cie: no co ty!? rozbierasz broń bez jakiej takiej wiedzy, nie rozrysowując sobie co gdzie ma być?!?! rozbierając moją pierwszą broń rozrysowałem sobie każdą śróbkę i nie miałem problemu z złożeniem. masz rację w Internecie niema instrukcji... Link to post Share on other sites
kredek Posted July 28, 2006 Report Share Posted July 28, 2006 pokombinuj...w budowie tej broni nie ma naprawe wielkiej filozofii :twisted: Link to post Share on other sites
milosz_janicki Posted July 28, 2006 Author Report Share Posted July 28, 2006 Siedziałem 4 godz. i nic. Nie mogę go złożyć ;/ A jak go kupiłem to instrukjcji żadnej nie dostałem, bo sprawdzałem w pudełku. Bardzo bym prosił chociarz o jakies foto, jak w środku wszystko jest na swoim miejscu. Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
Westie Posted July 29, 2006 Report Share Posted July 29, 2006 Hm. Chińska sprężyna, do tego karabin. Żadna filozofia - rączka przeładowania zaczepia o tłok na górze, spust porusza dźwigienką na sprężynce, selektor ognia jest po to, żeby na "safe" rzeczona dźwigienka się nie ruszała. Nie wiem, jak z zatrzaskiem magazynka, bo M'ek nie rozbierałem jak dotąd. Ale i tak więcej jak 30 części to ta klamka, nie licząc śrubek, nie ma. Link to post Share on other sites
Bubi Posted July 29, 2006 Report Share Posted July 29, 2006 hmmm ja rozebrałem ten karabin to pół części mi sie wysypało, bo też sie zapchał, i złożyłem go bez większych problemów. A jaka dokładnie część ci nigdzie nie pasuje? Link to post Share on other sites
karbo Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 pewnie ten taki prostokacik który ma za zadanie polaczyc tłok z zamkiem [ Dodano: 02 Sie 2006 11:18 ] mam pytanie a jaka jest w nim lufa plastykowa czy aluminiowa Link to post Share on other sites
Bubi Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 ja mialem oryginalnie aluminiową 33cm. Link to post Share on other sites
karbo Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 i co sie stało z tem karabinkiem rozlecial sie czy masz go nadal Link to post Share on other sites
Cuzz Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 zapewne sie rozpad :D Link to post Share on other sites
karbo Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 mi si wydaj ze on troche twardszy jest Link to post Share on other sites
Recommended Posts