SouthMan Posted June 17, 2003 Report Share Posted June 17, 2003 Który tani kolimator jest lepszy z tajguna czy z military ? Chodzi o te z przedziału cenowego 45-50 :D PS. Co sądzicie o każdym z nich, opinie użytkownkików mile widziane Link to post Share on other sites
rezul Posted June 18, 2003 Report Share Posted June 18, 2003 tak dla lubiacych przeplacac po kliknieciu w baner u gory poprawej kolimator z Tajguna kosztuje tylko 40 zl :-) Link to post Share on other sites
lukdrz Posted June 18, 2003 Report Share Posted June 18, 2003 jeśli już to weź z tajguna + 10 % zniżki Link to post Share on other sites
Hargin Posted June 20, 2003 Report Share Posted June 20, 2003 Hmmm a macie jakis patent jak go zamontowac? z tego co widzialem te celowniki maja montaz 11mm Link to post Share on other sites
lukdrz Posted June 20, 2003 Report Share Posted June 20, 2003 hehe to już jest inny problem :D zawsze sie jakoś da, jak nie w standardowy sposób to na jakąs taśme czy coś :P ale tego nie polecam :wink: Link to post Share on other sites
Edo Posted June 20, 2003 Report Share Posted June 20, 2003 Hmmm a macie jakis patent jak go zamontowac? z tego co widzialem te celowniki maja montaz 11mm W przypadku Baizhonga i szyny RIS - po prostu skombinuj dłuższe śrubki. Do miejsc takich jak w MP5 bez szyny - warto jakieś podkładki między skręcane blaszki. Link to post Share on other sites
KATiusza Posted June 21, 2003 Report Share Posted June 21, 2003 Na pierwszy rzut oka myślałam, ze ten badziew z Tajguna (tak go w złości określiłam) do MP5 można przymocować tylko Kropelką, ale okazało się, że skrzydełko (czy jak to się tam zwie) ma takie urocze rowki, na których kolimator się dobrze trzyma i niet probliema. PS wygląda na to, że żadne szyny niepotrzebne... Link to post Share on other sites
Guest Wilq Posted June 22, 2003 Report Share Posted June 22, 2003 Tylko o jakim (dokładnie) MP5 mówisz? (czy ja już gdzieś nie zadawałem takiego pytania?? :) ) Link to post Share on other sites
KATiusza Posted June 22, 2003 Report Share Posted June 22, 2003 Zadawałeś :P Mowa o MP5A3 TM. Link to post Share on other sites
IOF_SAPER Posted June 22, 2003 Report Share Posted June 22, 2003 Mnie idealnie się spisuje kolimator z Tajguna. Można go doczepić do DE, MP5, Ithacy, UZI i M16 bez montażu na chwyt. Link to post Share on other sites
Gerard Heime Posted June 22, 2003 Report Share Posted June 22, 2003 A czego używasz - gwoździ czy poksyliny? Link to post Share on other sites
piwko Posted June 23, 2003 Report Share Posted June 23, 2003 On na montaz przyczepil Link to post Share on other sites
Gerard Heime Posted June 23, 2003 Report Share Posted June 23, 2003 Ermmmm to był żart :wink: :lol: Link to post Share on other sites
IOF_SAPER Posted June 23, 2003 Report Share Posted June 23, 2003 No to żart Ci się udał... A na chwycie M16 ten kolimator trzyma się nawet bez montażu tylko trzeva trochę się pobawić. Link to post Share on other sites
SouthMan Posted June 25, 2003 Author Report Share Posted June 25, 2003 No cóż, stało sie, zakupiłem kolimatorek BAIcośtam na military za 45 zł. Jest niezły, do swojej MP5 A3 TM po prostu dokręciłem go na szyne, nieco na hama bo owa szyna nie ma zagłębień na dole, takich "szyn" jakie szyna mieć powinna. Ale jak narazie siedzi twardo. Jakieś pytania ? PS. Jestem z niego zadowolony :) Link to post Share on other sites
Edo Posted June 27, 2003 Report Share Posted June 27, 2003 Z czasem może się zacząć gibać w przód i w tył, jednak tylko pod wpływem nacisku, sam się nie telepie. Nie wiem, czy dalsze dokręcanie nie spowoduje masakry ABS-u w tym miejscu. Można też na kolimator ewentualnie nakrzyczeć. Link to post Share on other sites
.Ghost. Posted July 9, 2003 Report Share Posted July 9, 2003 Jestem szczęśliwym posiadaczem kolimatora z military z doczepieniem do XM- a były spore problemy. Poradziłem sobie dorabiając dwie blaszki które obejmują uchwyt i skręcone są śrubką na dole. Trzyma że hej, mucha nie siada. Można z giwerą robić każdą ewolucję he he. Polecam ten kolimatorek super zabawa. Link to post Share on other sites
Zjawa Posted July 11, 2003 Report Share Posted July 11, 2003 hehe ja od niedawna mam kolimatorek z tajgunu za 40,5 złotego :D i jestem z niego bardzo bardzo zadowolony bo celowanie jest duzo szybsze a no i celniejsze. Mozna sledzic punkt trafienia bo normalnie az tak dokladnie nie wycelujesz. Bez problemu z 10 metrow trafiam w pudeleczko zapalek ustawione najmniejszym bokiem i nawet mojemu ojcu sie to cos spodobalo. Jest jednak maly problem, chociaz mocownanie jest dobre (mp5sd3UHC) to sama lunetka z fragmentem jej łoża troche sie kiwa na boki. NIe ma to wplywu na celowanie ale wkurza mnie ze sie tak kiwa :evil: Link to post Share on other sites
Lehh Posted July 21, 2003 Report Share Posted July 21, 2003 Jestem posiadaczem kolimatora z Tajguna i bez problemu zamocowalem go na mojej MP5SD3 UHC i jestem z niego zadowolony a co do luzow to u mnie byl podobny problem ale super glue zalatwil sprawe :D Link to post Share on other sites
Chopin Posted August 1, 2003 Report Share Posted August 1, 2003 Ja kupiłem ten ten z military. Do G36 nie ma szans zamocować od ręki, potrzeba dokupic dłuższe śruby i kilka dobrych podkładek. Sam kolimator jest ok, testowalem na razie na jednym strzelaniu, ale działa ok. BTW... Na piersze strzelanie po zakupie przuwiązałem drubym drutem. Wszystko działało jak złoto :) Pozdraiwam Link to post Share on other sites
Zjawa Posted August 1, 2003 Report Share Posted August 1, 2003 chwalac swoje dodam tylko ze kolimator zamkniety (tajgun) taka lunetka efektowniej wyglada :P, a jest tanszy :twisted: Link to post Share on other sites
Kaczka* Posted October 27, 2005 Report Share Posted October 27, 2005 witam.Ja kupilem ten kolimator z tajguna i jest swietny!! a co do mocowania do mp5 to poprostu wystarczy pilniczkiem wypilowac rowki po obu stronach tej standardowej szyn. Link to post Share on other sites
Recommended Posts