Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] L85 [G&G]

Recommended Posts

• Replies 547
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Wie może ktoś jakie są możliwości tuningu tej repliki. Chodzi mi głównie czy nowy gearbox i konstrukcja nie będą sprawiały jakis trudności w podniesieniu mocy do 400+ fps??

Też mi cały czas chodzi to po głowie....

Ale replika ma podobno około 360FPS, więc mnie osobiście bore-up by zadowolił, było by coś koło 390FPS

Ale myślę że należy poczekać z pytaniami o tuning, aż może ekipa wmasg zrobi sekcje tego karabinu i dowiemy się co dokładnie jest w srodku, wtedy można dyskutować co jest kompatybilne a co nie :)

Zgadza sie co do joty.Tak jak myslalem fragmenty haczyka wpadly do GB i sie zablokowal.Wiec mimo fajnosci blowa radze go wylaczyc permanetnie.

Ja strzelam z bateria 8,4 i tak jakos mozolnie ta braon chodzi.

Podlaczylem 9.6V i strzelalo milo i bez zaciec.

Ja nie wiem jak z trwaloscia ale ja zakupuje do niego batkje 9.6V bo nie mam zamiaru sie meczyc z przestawianiem trybu ognia z Regular na Auto za kazdym razem jak sie zatnie(co sie dzieje na 8.4V).

W ten weekend bedzie jego chrzest bojowy(co prawda nie za potezny bo mam jednynie batrke 1000mAh).

Pozdrawiam :)

Też zamierzam zakupić ową wersję L85 A1 G&G, a że ślepy jestem i dopiero przed chwilą dopadłem ten temat to szukałem trochę opisów tej wersji za granicą.. i znalazłem dokładny opis/test..

http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airs...il?reviewID=165

I jeszcze jedno... z tego co przeczytałem wszystkie wasze wypowiedzi. Zauważyłem dwa ustawiczne problemy: Zacinanie w trybie Semi, oraz Urywanie się Haczyka Blow Back'u.. i tu prośba.....

Czy mógłby się ktoś zapytać kto posiada już tą replikę, u dostawcy. (czytaj: Specshop) Czy jest jakiś sposób wyeliminowania problemu z Zacinaniem w trybie Semi? Wymiana którejś zębatki, czy coś w tym stylu. Co ułatwiłoby wszystkim innym posiadaczom życie.

D.

Kwestia niskich FPS'ów u producenta polega na tym że według Azjatyckich norm repliki ASG muszą byś ograniczone do jakiegoś stopnia. Dokładnie nie wiem ile dziesiątych Joula, ale podają w manualu zaniżone wartości, a gdy wysyłają do Europy/USA/itd. wkładają mocniejsze sprężyny, już do tych osiągów jakie ta replika powinna mieć. ;)

D.

• 2 weeks later...

Witam.

Otrzymałem juz 2 tygodnie temu karabin z serwisu (uszkodzony tłok - dostałem tłok wzmocniony). Aktualnie karabin strzela świetnie, tzn. precyzyjnie i bardzo daleko. Aktualnie nie był mierzony na chrono, ale zrobię to za 2-3dni.

Blowback dalej jest jednak kulawą nogą i po prostu haczyk urywa sie po 200-400 strzałach na auto. Chociaż teraz dostałem "ponoć" wzmocnione haczyki ale jeszcze nie używałem za dużo.

Acog świetnie do pasuje do Lki, celuje sie szybko i precyzyjnie, bez porównania do Mek, lepsze jedynie P90.

Karabin jest cięzki i bardzo przyjemnie sie z niego strzela.

Pozdrwaiam

dzis robiłem testy nowych haczyków do blowbacka i zasięgu.

wystrzelone ok. 500 kulek na auto i haczyk żyje, zobaczymy dalej.

na 50m kulki leciały jeszcze prosto i mozna było spokoje trafic nieruszającego sie człowieka, udało mi sie nawet sprzedac head shota, za 2 strzałem

Hehe; Testuj, testuj. Postrzelaj więcej i oceń czy wymiana haczyków eliminuje problem z blowjobem? Mam dużego chęćka na tą broń i jedyne co mnie odbycha u niej to ta wada. Jak będzie ona usunięta na 100% to na bank kupuję broń.

Chwilowo 500 kulek, jak nic Ci się nie stanie po 1500 to już zaufam w tą broń :). Testuj i daj nam tutaj znać :).

Blowback to nie jest duży problem, zawsze mozna go wyłączyć, mimo, że jest to ciekawe i bajeranckie rozwiązanie. Zastanwaia mnie za to problem zacięć broni przy zmianie trybu ognia na bateri 8.4v ( na 9.6v podobno nie istnieje, ale jak jest wtedy z żywotnością mechanizmów ). Czy zacięcia te są częste?? Proszę o wypowiedź osób, które posiadają tą replikę w praktyce, a nie w teorii :wink:

no na singlu na 8.4V sie zacina, natomiast na auto (ja i tak singla nie używam) problem nie istnieje. Natomiast na bat 9,6V urwało mi zęby z tłoka i ponoć właśnie G&G twierdziło ze to przez baterię, ale tłoki urywały sie w całej pierwszej serii z tego co widziałem po zagranicznych serwisach. Teraz ponoć mam nowy wzmocniony tłok przeznaczony dla upgrejdów, więc myślę ze bat 9.6V to nie problem, tyle ze takiej zmiany naprężeń blowback na bank nie wytrzyma

Brytofile nadal z niecierpliwością czekają na dalsze opinie testowanych przez Was giwerek.

Może ktoś wie, czy dostępne obecnie w sklepach repliki posiadają już wzmocnione tłoki, czy trzeba czekać aż się owy urwie? :)

Może są jacyś nowi użytkownicy G&G i mają coś ciekawego do powiedzenia?