Austin Posted August 10, 2006 Report Share Posted August 10, 2006 Witam! Szuakm i szukam i nie moge zanlezc, a mianowicie poszukuje Polskiej kamizelki OLV w kolorze pustynnym, interesuje mnie wszystko na jej temat (oprucz opini, bo to zupelnie inna kewstia). Czy wie ktos gdzie mozna taka kupic albo moze zna kogos kto sprzedaje, zastanawia mie tez czy jest jakas firma ktora moglaby uszyc takowa, nie wiem zaklady krawiecie cokolwiek!! W firmie LUBAWA SA powiedziano mi ze nie maja teraz takich kamzielek na stanie i zebym pytal we wrzesniu a sam pokrowiec kosztuje ponad 400zl. Troche za drogo z uwagi ze na allegro kosztuje 100zl, tyle ze leśny :evil: P.S. jezeli ktos uwaza ze zasmiecam forum to przepraszam ale nie wiem gdzie indziej moge o to pytac. Z gory dzieki za Odp. Quote Link to post Share on other sites
roziko Posted August 10, 2006 Report Share Posted August 10, 2006 Ostatnio byla taka na Allegro. Musisz caly czas przegladac aukcje to moze znajdziesz.. Quote Link to post Share on other sites
wally Posted August 10, 2006 Report Share Posted August 10, 2006 Pustynne pokrowce bardzo trudno dostać. Na allegro widziałem w zasadzie tylko 2 kamizelki w takim kamuflażu, jedna to była KLV a 2 to była właśnie OLV z wkładami balistycznymi za jakieś 400 zł. To jest ta o której mówi Roziko. Nie wiem czym jest spowodowany ten brak, w końcu "leśnych" kamizelek na allegro się "trochę" pojawiło. Jeśli nie trafisz na całą kamizelkę to również na allegro od czasu do czasu ktoś sprzedaje materiał (na metry) z którego jest uszyta ta kamizelka, zawsze możesz sobie taki kupić i uszyć w zaprzyjaźnionym zakłądzie krawieckim. Swoją drogą coraz mniej pojawia się sprzętu obecnie używanego na wojnie w Iraku. Być może wynika to za tego, że paru żołnierzy zostało pociągniętych do odpowiedzialności za sprzedaż swojego umundurowania właśnie na allegro. Teraz wszyscy powracający są rozliczni z ekwipunku. Quote Link to post Share on other sites
baalp Posted August 10, 2006 Report Share Posted August 10, 2006 Teraz wszyscy powracający są rozliczni z ekwipunku. Z tego, który dostali. Bo niektóre rzeczy musza sobie samemu kupować... :( Quote Link to post Share on other sites
wally Posted August 10, 2006 Report Share Posted August 10, 2006 Ale sprzedawali tylko to co dostali a nie to co sami musieli kupić :) Quote Link to post Share on other sites
Rainbow Posted August 10, 2006 Report Share Posted August 10, 2006 Witam Cóż z pustynną jest ciężko musisz szukać na allegro. Z Lubawą nie byłbym taki pewien nawet jeśli będa mieli to musisz mieć jakieś zaświadczenie już nie pamiętam jakie w każdym razie gdy się o coś pytałem to nawet ceny mi nie chcieli podać :roll: Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Austin Posted August 10, 2006 Author Report Share Posted August 10, 2006 W maliu napisalem to: Interesuje mnie cena samego poszycia, bez wkładów balistycznychkamizelki OLV w kolorze pustynnym w wersji z dwiwma kieszenieami z przodu, i czy jest możliość kupna takiej kamizelki. W odpowiedzi dostalem to: WitamW odpowiedzi na poniższe zapytanie informuje, że cena samego poszycia do kamizelki OLV kolor Pantera Pustynna wynosi około 400,00 zł brutto. W tej chwili poszyć tych nie posiadamy. Prosimy o kontakt na początku miesiąca września 2006r. Nic nie bylo wspomniane o tym ze nie moge jej kupic bo cos tam, jednak problemem jest cena, nie chce dawac 400zl za sam pokrowiec kiedy taka kamzielka z orginalnymi wkladami przeszla mi kolo nosa za 450zl [ Dodano: Czw 10 Sie, 2006 ] Wally, mowisz ze mozna kupic material i se uszyc. Tez o tym myslalem jednak nie wiem gdzie taki material moge kupic to po raz a po 2 gdzie moga mi uszyc cos takiego? Pytalem MIWO to odmowili. Quote Link to post Share on other sites
wally Posted August 10, 2006 Report Share Posted August 10, 2006 Zapytaj tego gościa czy moze ma wieksze kawalki tej pustynnej pantery. http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=120282734 Lubawa "nieco" przesadza z cena 400 zł za samo poszycie, może dla wojska takie ceny sadzą. Ciekawe ile kosztuje w takim razie kamizelka z wkładami. Generalnie to wszystkie firmy (Lubawa, Noma, JMD) szyjące dla wosjka kamizelki robia strzaszny problem z zakupem. Noma robi fajne kamizelki dla ŻW ale na maila w ogóle nie odpowiedzieli. Z JMD zapytali czy jestem ze "służb", po odpowiedzi że nie, przestali odpisywać na maile. Quote Link to post Share on other sites
Austin Posted August 10, 2006 Author Report Share Posted August 10, 2006 na taka kamzielke trzeba miec conajmniej 4m kwadratowe mateialu, dlaczego sadzisz ze ten koles bedzie mial? I gdzie by mozna bylo uszyc cos takiego? W domu raczej nie mam takiego sprzetu, nie zeby nie dalo sie zrobic tylko zeby jeszcze bylo w miare dobrze i przedewszystkim wytrzymala. Pewnie gdybym to zrobil na domowej maszynie (o ile bym umial) to pewnei bys ie rozlecialo przy pierwszej przymiarce. Quote Link to post Share on other sites
wally Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 U każdego krawca, tyle że musiałbyś mu rozrysować poszczególne częsci kamizelki. Quote Link to post Share on other sites
brok Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 Nie kazdy krawiec moze chciec to zrobic. Przykladowo moj znajomy chcial wszyc nowy suwak do materialowego portfela i w trzech zakladach mu odmowili. A nawet jesli jakis sie zgodzi to moze chciec za taka robote niezla sumke. Quote Link to post Share on other sites
wally Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 "Zwykły" krawieć może oczywiście nie chciec się bawić z takim materiałem (za słabe maszyny do szycia) ale już krawiec "ciężki" tzn. szyjący płaszcze powinien sobie z tym poradzić. Ewentualnie trzeba poszukać zakładu kaletniczego, tam już całkiem bez problemu sobie z tym poradzą. W końcu na tym forum nawet są ludzie szyjący kamizelki, więc trochę umiejętności, samozaparcia, dobrej maszyny i ......powinno się udać. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 Domowy "łucznik" w zupełności wystarczy. Materiał nie kupuje się na metry kwadratowe, a na bieżące. Na taki pokrowiec to 3mb powinny chyba w zupełności wystaczyć. Quote Link to post Share on other sites
Austin Posted August 11, 2006 Author Report Share Posted August 11, 2006 Ale gdzie dostac material?!?!? Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 "Szukajcie, a znajdziecie" Quote Link to post Share on other sites
Austin Posted August 11, 2006 Author Report Share Posted August 11, 2006 A czy zna ktos firmy ktore zajmuja sie produkcja/sprzedaza takiego materialu? (oczywiscie oprócz lubawy) Wszelkie namiary mile widizane. Quote Link to post Share on other sites
wally Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 Poszukaj w hurtowniach materiałów krawieckich (czy jak to tam się fachowo nazywa) u mnie we Wrocku w jednym takim sklepie jest (tzn. widziałem niedawno że był) materiał z którego są te pokrowce szyte tyle, że nie pustynny a zwykły "leśny" w cenie coś ok. 30 zł za mb. Poszukaj w nieocenionych Googlach może w Twoich okolicach będzie jakaś taka hurtownia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts