Dalej Posted August 15, 2006 Report Share Posted August 15, 2006 Yo. Na swojej kurtce szturmowej mam naszywkę LEGION ETRANGERE http://dalej.biz/danish/kurtka/ Zastanawiam się, jak to możliwe by naszywka legii cudzoziemskiej znalazła się na duńskiej kurtce, przecież wiadomo że oni swojego wzoru camo strzegą jak oka w głowie. Any ideas skąd się tam mogła wziąść? Kurtka jest na 100% oryginalna "wedłóg mojej najlepszej wiedzy", stąd moje zdziwienie. Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 15, 2006 Report Share Posted August 15, 2006 Masz ja bezposrednio z magazynu czy moze jakos z 5-tej reki? Jesli ta druga opcja to mozliwe, ze ktos po prostu sobie przyszyl luczek LE. Link to post Share on other sites
Dalej Posted August 15, 2006 Author Report Share Posted August 15, 2006 No cóż, prosto z magazynu oznaczało by że pojechałem do danii i tam kupiłem, takwięc nie.. natomiast wyglądały na nienoszone. Link to post Share on other sites
Foka Posted August 15, 2006 Report Share Posted August 15, 2006 A skąd na nienoszonej kurtce naszywka? Myślisz, że już w fabryce naszywają naszywki? Link to post Share on other sites
Cybul Posted August 16, 2006 Report Share Posted August 16, 2006 A skąd na nienoszonej kurtce naszywka? Myślisz, że już w fabryce naszywają naszywki? No na bluzy do "marpata" naszywane sa standardowo branchtapy. Na polskie mundury np flagi. Link to post Share on other sites
Foka Posted August 16, 2006 Report Share Posted August 16, 2006 Tak, bo są to elementy występujące na każdym mudurze. Ale już nie są naszywane naszywki jednostek. Gdyby nadal w SZ USA był ogólny mundur jak woodland branchtape'y nie byłyby naszywane. Link to post Share on other sites
Dalej Posted August 16, 2006 Author Report Share Posted August 16, 2006 Przecież Legia Cudzoziemska to nie jednostka. Link to post Share on other sites
Foka Posted August 16, 2006 Report Share Posted August 16, 2006 Taaaa... a Legia od kiedy używa kurtek duńskich? Link to post Share on other sites
Dalej Posted August 16, 2006 Author Report Share Posted August 16, 2006 Stąd moje zaskoczenie. Ale nic, może ktoś doszył na maszynie, ścieg jest dość porządny. Z mojej strony EOT :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts