Wielo Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 Witam, od dzisiaj posiadam pistolet Desert Eagle produkcji TM. Pistolet ma silny blow back, więc liczę się z tym, że jest gazożerny, ale gdy naładuje magazynek tak jak piszą w instrukcji (2 razy po kilka sekund, aż się zmieni dźwięk), i aż pod koniec wyleci trochę gazu mrożąc mi maga to nie mogę go całego wystrzelić na jednym ładowaniu... Mniej więcej w połowie magazynka kulki zaczynają wylatywać zdecydowanie wolniej, aż wkońcu wogóle. Czy jeśli szybko strzelam to może się ten gaz w magu za bardzo zmrozić, i przez to nie strzelać? Bo gdy chce naładować spowrotem magazynek zachowuje się przez kilka sekund tak jakby był pełen. Co może być tego przyczyną? Dodaje, że pierwszy raz spotykam się z gaziakiem z blowbackiem, wcześniej bawiłem się tylko tańszymi, oszczędnymi gunami... Bardzo proszę o pomoc... Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 Wg mnie i tak za szybko gaz schodzi. Wez dobrze wstrzasnij butelke z gazem i nabijaj trzymajac maga do gory nogami. Po 1 "wtrysnieciu" poczekaj chwile zeby igla w butli sie nagrzala (z 10 sec) i dobij do konca. Moze pomoze. Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 Dawid możliwe że masz zbyt małem ciśnienie w butli gazowej i dlatego masz problem . Niektórzy mieli taki problem Z MK1. Pozdrawiam Bartek D. REMBERTÓW! Quote Link to post Share on other sites
Austin Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 Dobrze wymieszaj, laduj magazynek do gory spodem i nie strzelaj z pistoletu w dol, wtedy gaz wydostaje sie jeszcze w stanie cieklym co sprawia ze szybko go ubywa. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 ... no jeśli wystarcza na niecały magazynek to naprawde cos jest spierniczone...mag do wymiany...ewentualnie źle nabijasz magazynek lub źle nim strzelasz tzn. nie próbuj strzelać w dół lub z gunem przechylonym na bok (jak juz wyżej forumowicze wspomnieli...) PS: w tej klamie 1 nabicie maga powinno wystarczyć na ponad 2 magazynki qlek...(mi w moim luźno starcza) Quote Link to post Share on other sites
Wielo Posted August 22, 2006 Author Report Share Posted August 22, 2006 Zauważyłem, że w tym magazynku jest ten dziubek to ładowania gazu tak jakby lekko przechylony na bok w stosunku do osi magazynka... Trzeba butle troche pochylać na bok, ale i tak jakoś ciężko się ładuje, przy prawie każdym ładowaniu troche gazu mi wylatuje, mrożąc wierzch maga, ciekawe, czy to rzeczywiście są takie minimalne wartości jak w instrukcji piszą, kiedy na magu pozostaje szron ^^ Ale zauważyłem, że jednak warto naładować więcej strzałów tego gazu, bo tak jak w instrukcji piszą 3 razy na mało starcza. Tylko się trochę boję, czy 5 razy mi jakiś uszczelek nie porozwala :P Jackobi, spróbuje tak jak mówisz... Headshooter, mam gaz ultrair, kolega (wiesz który) do rugera używa tego samego i nie ma tego problemu. Myśle jednak, że to wina po stronie butli z gazem, bo kolegi (niby ta sama firma) jakby łatwiej się to robiło... Jaki gaz polecacie do tej klamki? Bo ponoć do pistoletów z blowbackiem powinno się stosować inny niż do zwykłych... [ Dodano: 22 Sie 2006 22:18 ] Zadziałało wsadzenie uszczelki obok tej wystającej końcówki zaworka, przez którą ładuje się gaz. Uszczelki z zapalniczki :wink: :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
zolniu Posted November 21, 2006 Report Share Posted November 21, 2006 Mam ten pistolet i wiem, ze potrafi wystrzelic ponad 2 pelne magazynki na jednym ladowaniu gazem, wiec cos w twoim przypadku musi byc nie tak. Po pierwsze, to wykrzywienie zaworu w magazynku (o ktorym wspominales w poscie powyzej) nie ma kompletnie zadnego znaczenia. Mam dwa magi i jeden z nich, podobnie jak Twoj, ma przekrzywiony zawor ale nie wplywa to negatywnie na jego szczelnosc. Zatem przyczyny nalezy szukac gdzieindziej. Co do ladowania- nie obawiaj sie ze zniszczysz magazynek ladujac zbyt duzo gazu :) Gdy mag jest juz pelny a ty dalej bedziesz go ladowal to po prostu nadmiar gazu bedzie wylatywal na zewnatrz w postaci bialej chmurki (zreszta- po tym wlasnie poznasz ze mag jest pelny). Prawde mowiac nie mam pojecia dlaczego masz taki problem z tym pistoletem :/ Jedyne co przychodzi mi do glowy to szybkosc strzelania- jesli strzelasz bardzo szybko i bez przerwy, to mozliwe ze zamrazasz magazynek i dlatego wydajnosc tak spada. Sprawdz czy problem bedzie sie powtarzal jesli bedziesz strzelal robiac przerwy powiedzmy co 4-5 strzalow. PS. Z gory sorry za ortografy ale nie mam czasu na sprawdzanie :/ Quote Link to post Share on other sites
sipap Posted December 1, 2006 Report Share Posted December 1, 2006 Chcialbym sie dowiedziec czy problem zostal rozwiazany, bo zaczalem zastanawiac sie nad kupnem tego gaziaka. Quote Link to post Share on other sites
LiuKas Posted December 7, 2006 Report Share Posted December 7, 2006 Ja się podzielę kilkoma negatywnymi uwagami co do tego gaziaka. Pistolet ma silny blow back, to in plus, ale TM spirniczyło sprawę nie przykładając się do zrobienia najważniejszych części z wytrzymalszego materiału, pierwsze co rozwala się w Desertach to blokada spustu, (jedna z części w środku jest zrobiona z mało wytrzymałego stopu aluminium) czego nie da się zespawać... Druga sprawa to to iż po pewnym czasie (ok 3500 kulek) zaczyna pękać przód zamka który niestety wykonany jest z ABS-u (sprężyna napiera na przód zamka) co spowodowało u mnie po prostu wyrwanie tej części do przodu po którymś tam strzale, po tym incydencie musiałem zespawać środkową część na którą napiera sprężyna, niby wszystko ok ale po kilku magazynkach trzeba odgiąć deformującą się część prawdopodobnie jedynym lekarstwem na to jest kupno metalowego zamka, gadając ze znajomym dowiedziałem się że jego kumpel również zaczyna mieć takie objawy mimo że kocham Deserty i swojego nie zamierzam się pozbywać, to jestem zawiedziony że taka dobra firma potrafi zepsuć dobre wrażenie takim niedbalstwem. Desert był ładowany propanem, i z doświadczenia niestety musze przyznać że nie nadaje się on do tego pistoletu pozdrawiam wszystkich miłośników Desert Eagle'ów ;-) EDIT: Nie wspomniałem jakiego deseta opisuję, jest to Chrome przypomniał mi się cytat z jakiegoś tam filmu "wywal to pedalskie chromowane g***o i załatw sobie glocka" :lol: Quote Link to post Share on other sites
gross Posted November 2, 2007 Report Share Posted November 2, 2007 przypomniał mi się cytat z jakiegoś tam filmu "wywal to pedalskie chromowane g***o i załatw sobie glocka" :lol: Wiem, że odgrzewam, ale to szło tak: "Get yourself a Glock and lose that nickel plated sissy pistol." - Tommy Lee Jones, film o tytule "U.S. Marshall" Quote Link to post Share on other sites
karol Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 Też dobrze wiem, że odgrzewam temat, ale mam dokładnie taki sam problem. Wymieniałem uszczelki w magazynku dwa razy. Raz wymieniłem na pojedynczą, raz wsadziłem tam dwie. Zadziałało tylko na dwa magazynki a i tak gaz trzymał na co najwyżej 20 kulek :/ Gaz to Ultra air gaz. P.S. W tej chwili mogę wystrzelić co najwyżej 5 kulek :/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts