xxxFENCExxx Posted August 26, 2006 Report Share Posted August 26, 2006 Parę osób potrzebowało zdjęć RPG-7 , mam to wrzucam. i zeby było porównanie z innymi sprzętami: Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted September 2, 2006 Report Share Posted September 2, 2006 Spadasz mi jak z nieba! Wielkie dzięki! Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted September 12, 2006 Author Report Share Posted September 12, 2006 I jeszcze kilka- ukończony w 90-ciu procentach. :wink: i pierwsza akcja: I jeszcze filmik: http://video.google.pl/videoplay?docid=171...918881858051201 Quote Link to post Share on other sites
plair Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 a ja dozucam przydatne dla budowniczych (w tym mine :) ) replik RPG-7 plany granatnika . pozdro :) Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted September 30, 2006 Report Share Posted September 30, 2006 Świetna robota :D koniecznie zamieść foty jak będzie skończony! W jaki sposób są odpalane rakietki/rzymskie ognie? Wkładane w „obudowę” po zapeleniu lontu czy może jakiś bardziej zaawansowany system? Mam też małe pytanko OT: Co to za tłumik płomienia jest na tym RPK na pierwszym planie? Chodzi mi o to czy to jakaś replika czy część od prawdziwka(+jak została zdobyta, allegro?) Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted October 1, 2006 Author Report Share Posted October 1, 2006 Rakietki mają przedłużony lont - zapalamy i rzucamy do wewnętrznej rury od przodu. Takie z patykim można wsadzic od tyłu. Przy swiecach rzymskich trzeba cos wsadzic do rury, bo odrzut z czasem wypycha świecę drugim końcem i można dostac "ponizej pleców" Na RPK jest "prawdziwkowy" tłumik od SWD. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted October 1, 2006 Report Share Posted October 1, 2006 FENCE - ten rodzaj szarego koca na zdjęciach wygląda znajomo... Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted October 1, 2006 Author Report Share Posted October 1, 2006 Ja tam nic nie wiem - zdjęcia były robione na festynie policyjnym - może to koc pododdziałów natyterrorystycznych. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted October 2, 2006 Report Share Posted October 2, 2006 lol ;) mi się bardziej kojarzy z kocem, który MON daje żołnierzom ZSW na określony okres czasu :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts