Czoper Posted August 26, 2006 Report Share Posted August 26, 2006 Mam. Od 2 tygodni. Dla mnie bomba. Stock 345 fps (HU zero kulki 0,2). W środku "samopodkładkujące" zębatki - mniód. Opis w Zbrojowni - kiedyś (mam zaległości). Pytania tu lub na priv. Ściskam, Czoper Quote Link to post Share on other sites
Świr Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 Widziałem ten karabin. Na początku myślałem, że Czoper przyszedł z ostrą :wink: ale wkońcu się otrząsnołem, że to strzelanka asg :P Ciężkie jak cholera i takie... metalowe bardzo. Dam film za jakiś czas Quote Link to post Share on other sites
Willard Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 Wyglada jak ostra (mam w pamieci komentarze ze zlotu w Bornem), drewno lakierowane w wersj iDX (475usd = WGC). W PL brak, trza sobie sprowadzic. Opis pelny macie tu: http://www.red-alliance.net/phpBB2/viewtop...76162c0c3e8518a Osiagi tego malenstwa sa swietne, lufa roche przykrotka ale wygladem przescignie kazde CA, ICS, TM. po prostu wszystk ooprocz konwersji guardera wyglada przy nim jak odpustowa zabaweczka. Foto prosze, dla porownania SLRek. Wady (niezgodnosci z pierwowzorem ma doslownie 2-3), z ktorych najgorsza jest brak zagiecia ramki kolby. Ale to pikus ;) Quote Link to post Share on other sites
Czoper Posted August 27, 2006 Author Report Share Posted August 27, 2006 HU zero - już wiadomo. Głupio zaoszczędziłem i nie wiąłem wersji DX (z drewnem) tylko standard - z plastikiem - drewno robię sam. I teraz wolałbym wziąć od razu DX :). lufa roche przykrotka A ja cały czas myślałem, że w AKSU właśnie taka ma być. po prostu wszystk ooprocz konwersji guardera wyglada przy nim jak odpustowa zabaweczka. Nie wiem - nie miałem w rękach. Wg "papierów" wagowo VFC jest o 5 deko cięższy od oryginału (pewnie bez magazynka). I o magazynkach: w pudełku midcap na 120 - dwurzędowy jak w większości pistoletów (gaziaków). Patent średnio chyba udany - mój się przycina - trzeba stuknąć. Midcapy Stara siedzą bez najmniejszych luzów, hicapy ICSa podają, ale latają na boki. TM i "chinole" wchodzą i działają. Import "prywatny" - z przesyłką i Vatem poniżej 1700 plus bateria. Ja używam Intellecta 9,6 1400 - lata jak samolot. Ściskam, Czoper Quote Link to post Share on other sites
Willard Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 Ja mam intellecta 1200mah 9,6v (niestety 1400 juz nie mieli) i wersje DX nr 880. Problemy - bez bateri lubi wypasc pseudosuwadlo, bardzo slaba sprezyna zatrzasku pokrywy (otwiera sie po lekkim nacisnieciu) - do zrobienia. Magazynki pasuja wszystkie (CA, TM, STAR, GP) w przeciwienstwie do SLR gdzie nie wejdzie GP (trza spilowac wystep powyzej zaczepu magazynka). Dzwiek strzalu ma przecudny no i ten metal... midcap to chyba kopia GP choc w detalu jest tanszy niz GP (source: WGC) foty dokladniejsze: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...74UNDX_srch_vfc Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 Poki co, mozna sobie obejrzec to: http://66.246.170.146/weps/AKS-74U.wmv :wink: Quote Link to post Share on other sites
Czoper Posted August 27, 2006 Author Report Share Posted August 27, 2006 Mój ma numer 265. Sprężynę pokrywy mam chyba twardszą - nie otwiera mi się sama. A suwadło lata/wylata tylko bez baterii - nie zdarzyło mi się jak bateria była w środku. I to nie jest przypadek - dzindzinierowie z VFC dokładnie tak to zaprojektowali: suwadło opiera się/blokuje na baterii. Chociaż jak wyjąłem karabinek z pudła zaraz po tym jak przyszedł to umarłem - suwadło leży bokiem! Myślałem, że celnicy urwali podczas zabawy. Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 dokładnie tak to zaprojektowali: suwadło opiera się/blokuje na baterii W miom RPK też tak jest, że suwadło bez baterii przekręca się. Problem polega na tym, że baterię mam w kolbie :) Quote Link to post Share on other sites
Willard Posted August 28, 2006 Report Share Posted August 28, 2006 http://airsoftpdll.free.fr/viewtopic.php?p...822692f9e47da74 tutaj ladne detale. Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 Czy wlasciciele robili tzw "test magnesu" i mozna stwierdzic, ktore czesci zewnetrzne sa STALOWE, a ktore to odlewy znalowe? Quote Link to post Share on other sites
Czoper Posted August 29, 2006 Author Report Share Posted August 29, 2006 Tylko spust jest ze znalu (szajsmetalu). Reszta (korpus, dekiel, suwadło, lufa zewn, "okucia" łoża, osłona spustu, muszka, szczerbinka, tłumik płomienia, zatrzask kolby i wszystko, wszystko inne) ciągnie magnes jak cholera. :) :) :) Ściskam, Czoper Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted September 7, 2006 Report Share Posted September 7, 2006 A się nie moglem powstrzymać... Maluch z większym i starszym bratem Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted September 12, 2006 Report Share Posted September 12, 2006 Firmowy filmik jak zainstalować Servive Pack 1 w produkcie VFC. Tylko gdzie go kupić? Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted September 12, 2006 Report Share Posted September 12, 2006 www.mondaint.com jak sie domyslam po obejrzeniu... :wink: Swoja droga, to chyba jakies tylko kosmetyczne sprawy i mozna je raczej odpuscic. Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted September 12, 2006 Report Share Posted September 12, 2006 No.. przesuwajaca sie do przodu komora HU to nie w kij dmuchał. Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted September 12, 2006 Report Share Posted September 12, 2006 Nie wiem jak komora hu moze sie przesuwac do przodu, skoro jest dociskana sprezyna? Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted September 12, 2006 Report Share Posted September 12, 2006 Jak za bardzo dociśniesz magazynek to może. Zresztą - myślisz, że produkowali by blokadę, która niczemu nie mialaby służyć? Na zagranicznych forach ludzie piszą, że to jest problem. Nawet naa WGC jest fotostory jak poprawić ten feler w fabrycznie nowych egzemplarzach. Quote Link to post Share on other sites
Willard Posted September 15, 2006 Report Share Posted September 15, 2006 Ladne porownanie z RS: http://www.arniesairsoft.co.uk/forums/inde...topic=57327&hl= Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted September 16, 2006 Report Share Posted September 16, 2006 No, nareszcie dostalem swoje AKSU! Serial 1(827). Dosc szybko przyszlo z WGC, zamowilem guna 7go wrzesnia, a 16go rano zapukal kurier z paczuszka. Byc moze dlatego, ze celnicy sie nie zainteresowali taka mala paczuszka? :wink: Anyway, wszystko ladnie, pieknie, gun ma na chrono ponad 330 fps, tylko ze mam maly klopot: na semi wali seryjkami, jakby nigdy nic. Ktos sie zetknal z tym problemem w AKSU, albo w ogole w Kalachach? BTW Chyba kupilem jednego z ostanich DXow, bo na WGC pojawilo sie wlasnie "out of stock" dla tej podobno limitowanej serii! :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Kacper_ Posted September 16, 2006 Report Share Posted September 16, 2006 Co do problemu z ogniem ciaglym na semi. Niedawno po rozlozeniu i zlozeniu gearboxa w moim AK z TM pojawil sie dokladnie ten sam problem. Rozwiazanie moze sie kryc w dwoch miejscach : zle moga byc ustawione zebatki przy selektorze ognia (latwo to rozwiazac bo nei trzreba GB rozkladac), albo wewnatrz gearboxa przy skladaniu guna zle "siadl" tzw. przerywacz ognia pojedynczego. U mnie wystapila ta druga opcja, wszystko rozwiazalo rozlozenie GB i jego uwazne zlozenie. Kacper Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted September 16, 2006 Report Share Posted September 16, 2006 Ktos sie zetknal z tym problemem w AKSU' date=' albo w ogole w Kalachach? [/quote'] Norma w AK. Wg mnie to kwestia konstrukcji przerywacza (wykluczywszy uprzednio błąd montażowy). O remedium jeszcze nie słyszałem (poza manipulacjami dźwignią bezpiecznika, dającymi efekt doraźny). Możliwa jest też wada egzemplarza. Pozdrawiam KZ Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted September 16, 2006 Report Share Posted September 16, 2006 Zdarza sie, ze nie chce strzelac na semi i trzeba przerzucic na auto, to sie zgodze. Ale zeby walil seriami na semi, to nie jest normalne i mi sie jeszcze nie zdarzylo, a mam AK marui ponad 3 lata... Ustawienie zabkow na zewnatrz juz sprawdzilem, jest OK i nadal jest to samo. Chyba jednak bede musial rozkrecic gearbox. Dzieki za podpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted September 22, 2006 Report Share Posted September 22, 2006 Machnalem troche fotek z komentarzem, w tym takze porownanie VFC z Kalachami Marui, ICSa i Izmash :wink: (Yunker): http://www.ace.elknet.pl/ftp/zdjecia/aksu/index.htm Quote Link to post Share on other sites
slog Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 Witojcie !! Jaką mozna zalożyć max sprezyne do tego aksa przy bateryjce 9,6V 1500mAh ? Chodzi mi o sama sprezyne bez ingerencji w gearboxa. aha, tam jest teraz m120 czy zle mnie poinformowano ? :F Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 Slog, biorac pod uwage, ze w Polsce jest raptem kilku wlascicieli tej broni, to raczej trudno bedzie o miarodajne opinie w szczegolowych kwestiach... Nie wiem jaka jest tam sprezynka, ale niedawno chronowalem i moj gun ma dokladnie 350 fps (co dziwne, bo mierzylem zaraz po wyjeciu z pudla i mial jakies 325-330fps). Ale wracajac do sedna - moim zdaniem przy takich parametrach fabrycznych mozna sobie odpuscic upgrejdowanie, tym bardziej ze przy dosc krotkiej lufie praktyczny zysk pewnie nie bedzie zbyt wielki. BTW tu ciekawostka - mimo krotkiej lufy w gunie siedzi cylinder bez dziury, czyli typ 0! Jak ktos sie jednak upiera, aby wstawiac jakies mocne sprezyny, to na pewno bedzie trzeba wymienic lozyska z tworzywa na lozyska metalowe (lozyska sa na 7mm). Poza tym silnik jest dosc porzadny i powinien sobie poradzic bez uciekania sie do bardzo wysokich woltazy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts