kadzio Posted September 24, 2006 Report Share Posted September 24, 2006 .... może na kilku tylko łączenie - nie zauważalne poprzez dotyk ale przyglądając się widać:P no właśnie kilku a jedna z tych kilku moze się zablokować w lufie :| a takie coś jest niebezpieczne dla repliki (w szczegulności elektrycznej) sam chciałem zamówić 12 tys kulek ale poprosiłem o próbke ale po pobejżeniu kulek sie rozmyśliłem gdy sprawdziłem jedną kulke sufmiarką miała średnice od 5' date='9mm do 6,1mm Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted September 24, 2006 Report Share Posted September 24, 2006 O lol. Xtreme Precision są też na asgshopie :D i to taniej niż na assofguns.pl A ich jakość naprawdę powala. Quote Link to post Share on other sites
wonski_wr Posted September 27, 2006 Report Share Posted September 27, 2006 Taniej? Na airsoftguns.pl są 0,2 - 0,25 są za 38 - 40zł, natomiast na ASGshopie są za 42zł. Jak widzę, taniej nie dla wszystkich oznacza niższą cenę. Quote Link to post Share on other sites
morspl Posted September 28, 2006 Report Share Posted September 28, 2006 kulki są dobre przynajmniej do stockowej CYMY MP5 (metalowy GB). Testowałem kulki o masie 0.23 i lecą ladnie i się nie zacinają. W porównaniu do Xtreme'ow opadają o pare metrów bliżej, więc trzeba podkręcić hopup. Myślę, iż jest to spowodowane tym, że mają bardziej szorstką powieszchnię i stawiają większy opór. Ogólnie polecam bo są nie takie drogie, a jak nie ma sie prec lufy to przypuszaczam, że nie będzie problemów. Narazie wystrzelilem okolo 1000 kulek i jest bardzo dobrze, do tego stopnia, że poszedłem dziś do airsoftganu i kupilem 20 tysięcy tych kulek po czym okazalo się, że to byl caly zapas jaki mial sklep :wink: Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted September 28, 2006 Report Share Posted September 28, 2006 ja uzywalem o,2 i 0,18 w aep cymy i lataly naprawde strasznie losowo... duzo lepiej lataly 0,2 TM i nawet CG... po obejrzeniu z bliska kulek 0,28 gunfire boje sie je wlozyc do wella z obawy o HU, niektore kulki wygladaja fatalnie (slady po odlewach itp) Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted September 30, 2006 Report Share Posted September 30, 2006 aep cymy Sorki ale Cyma to gnacik który jest sprzedawany losowo i wiekszośc modeli różni się skutecznością, wiem wiem bo u nas są 3 modele i kazdy inaczej strzela. po obejrzeniu z bliska kulek 0,28 gunfire boje sie je wlozyc do wella z obawy o HU, niektore kulki wygladaja fatalnie (slady po odlewach itp) A czego tutaj się bać? Lufy ci nie porysuje przecie. Druga sprawa, chłopaki macie coś z wzrokiem? Jedne pisze że są dobrze odlane drugi że źle trzeci że może być, pytam czy to wina partii (nie rządzącej :P) czy też każda kulka jest wtryskiwana na wielu formach? Jeżeli tak to na ten przykład Gold Fire mają czasami fakture Blastera a czasami nie nadają się do niczego i chyba z tąd ten problem z róznymi informacjami albo kazdy z was ma inną precepcje spostrzegania jakości. EDIT: Dotarły do mnie kulki: Zamówiłem 15000 0,23 10000 0,28 20000 0,18 Zadna się nie zacieła w G&G AK 104 Lufa Prec 6,04 Quote Link to post Share on other sites
marynarz89 Posted October 8, 2006 Report Share Posted October 8, 2006 http://www.sklep.airsoftguns.pl/projector....duct=1152189223 a co z tymi kulkami? miał je już ktoś w rękach (czyt. lufach)? Quote Link to post Share on other sites
gobello Posted December 4, 2006 Report Share Posted December 4, 2006 Marynarz - ja widziałem takie kulki w akcji, najlepiej je widać gdy strzelamy z gnata ze specjalnym naświetlaczem przymocowanym u wylotu lufy. Widok dość ciekawy, trochę jak pociski smugowe w prawdziwej broni, tylko dużo wolniej lecą ;) Na nocne strzelanki jak znalazł. Co do gunfire`ów, to według moich obserwacji kuleczki są zacne, nadlewek i łączeń brak, tyle że porównując je np. z excelami albo gold fire`ami wydają się niepolerowane. Ktoś jeszcze to zaobserwował? W każdym razie w akcji kulki zachowują się bardzo dobrze, wystrzeliłem ich już łącznie 3k i ani jednej zacinki. Nadmienię, że używam 0,23 i strzelam ze Steyr-AUG CA z lufą stockowa o średnicy 6,08 mm. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts