Snajper000 Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Witam Nie działa moje M700 z KJW problem polega na tym, że mała „blaszka” nie wysuwa się z zadanie uderzenia o część od magazynka, aby uwolnić gaz. Trochę sprecyzuje w czasie mojego strzału czuje jak blaszka szybko wychodzi do przodu, aby uderzyć o magazynek, ale wychodzi na małą odległość lub za słabo uderza i efektem tego jest to, że uwalnia za mało gazu a czasami w ogóle nie uwalnia gaz. To jest właśnie ta część http://img179.imageshack.us/img179/2127/m700xk2.jpg Czy jest ktoś kto miał taki problem niech napisze co zrobił aby działało M700 Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 A może ta część po prostu się starła/zużyła. Bo gant jest w końcu z firmy KJnotW. Link to post Share on other sites
Snajper000 Posted September 1, 2006 Author Report Share Posted September 1, 2006 ta część wygląda nie na zużytą Link to post Share on other sites
Austin Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Wyciagnij bebechy, napsikaj tam troche oleju sylikonowego, poruszaj i sprawdz czy dalej nie dziala. Jezeli nie to problem moze tkiwc rowniez w magazynku i zaworach. Link to post Share on other sites
Świr Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Miałem m700. Może zespół spustowy się lekko przesunął? po 2 : może sprężynka w zbijaku wymaga wymiany bądź chociaż psiknięcia jakimś olejkiem silikonowym. Jeżeli ta część sie nie wyrobiła, to może zobacz, czy uderzenie np śróbokrętem w zawór daje dobry efekt (gaz szybko wylatuje) Jeżeli nie to włóż palec do komory maga i połóż go na tej części. I jeśli po strzale Cię "kopnie" jak to robi prąd to ok - jeżeli nie to znaczy że tu jest problem (coś sie zużyło w zespole zbijaka). jest jeszcze możliwe że mag się wyrobił i ten zbijak jest po prostu za daleko od zaworu maga. Wg mnie jest to coś ze zbijakiem (sprężyna nie ma już siły udeżyć - wymień ją lub część, która się tam zużyła ) sory, że piszę "nie po polsku", ale moja krew ma za dużo procentów w tym momencie :wink: Link to post Share on other sites
arcy_ksiaze Posted September 3, 2006 Report Share Posted September 3, 2006 Wtrącie się troszke, może problem załatwi wysłanie repliki do serwisu, bądź zapytanie się sklepu w czym twki problem. Oni powinni znać odpowiedź na wszystke pytania :) Link to post Share on other sites
Cyrek Posted September 3, 2006 Report Share Posted September 3, 2006 Ostatnio kupilem m700 z podobnym problemem. Stwierdzilem, ze tkwi on w zamku. Rozkrecilem go, a pozniej zlozylem i problem minal. Nie wiem dokladnie co sie stalo, ale sadze, ze sprezyna w zamku nie naprezala sie dostatecznie. W wolnej chwili siade, rozkminie dzialanie calego mechanizmu i skrobne o tym na forum. Pozdrawiam!! Link to post Share on other sites
Quarc Posted September 10, 2006 Report Share Posted September 10, 2006 Teraz ja. Ja mam problem polegający na tym, że kiedy mam nabitą broń (kulka załadowana) i obniżę lufę o około 45 stopni kulka sama wypada. Wie ktoś może jak temu zaradzić? Link to post Share on other sites
Cyrek Posted September 10, 2006 Report Share Posted September 10, 2006 Dzieje sie tak jak masz hop-up na minimum. Przynajmniej u mnie jak jest na zero albo minimalnie wystawiony to kulka sama wylatuje. Pozdrawiam!! Link to post Share on other sites
Quarc Posted September 11, 2006 Report Share Posted September 11, 2006 To teraz z innej paki: naładowałem maga gazem, ale nie wystrzelałem całego a już nie mam gazu? Jakieś rzowiązanie? Link to post Share on other sites
thor_ Posted September 11, 2006 Report Share Posted September 11, 2006 Co znaczy "nie wystrzelałem całego" ?? W różnych temperaturach i warunkach gaz różnie się rozpręża i czasem może na tej samej ilości gazu strzelić powiedzmy 20 razy a innym razem 10 albo 30. Link to post Share on other sites
Quarc Posted September 13, 2006 Report Share Posted September 13, 2006 Południe ostatniej niedzieli więc było ciepło. W M700 jest gdzieś power gas control (chyba). Może ktoś pokazać które to na magazynku? Link to post Share on other sites
Recommended Posts