zdzisiu Posted September 7, 2006 Report Share Posted September 7, 2006 Witam, zastanawiam się nad tuningiem mojej mp5a4 CA. Wymyśliłem coś takiego: sprężyna m110 guarder bore up CA batka 9.6 3000mAh KAN lufa 6.04 247mm systema (mam duży tłumik płomienia, więc powinna się zmieścić) I tu pojawia się moje pytanie: Czy muszę kupować prowadnicę sprężyny, czy wystarczy mosiężna CA (mam wersję B&T). Nie bardzo uśmiecha mi się wywalać dodatkowe 70zł na prowadnicę, ale żywotność repliki przede wszystkim :). Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
RoNiN691 Posted September 7, 2006 Report Share Posted September 7, 2006 Witam. Moim zdaniem narazie ten zakup mozesz sobie odpuści (później dokupisz). Ja mam sprężyne odpowiadająca mocowo M110 guarder i wszystko dział już rok na "stockowych bebechach". Co do lufy brał bym standard 229mm. bo niecałe 2 cm nic ci nie da, chyba że wsadzisz jakieś ponad 300mm (podobno na tym cylindrze sie da) i ukryjesz wszystko w tłumniku dzwięku. Pozdrawiam RoNiN Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted September 9, 2006 Author Report Share Posted September 9, 2006 Dzięki, jednak narazie chyba pozostanę przy standardowej długości lufy :wink: Quote Link to post Share on other sites
MOLOCH Posted September 11, 2006 Report Share Posted September 11, 2006 nie chce zakladac nowego tematu wiec tu pytam Jaka max sprezyne idzie wsadzic na stockowych czesciach w mp5CA(nie b&T) ? GUARDER 120%-czy to za duzo? co przy takiej sprezynie ewentualnie wymienic w bebechach??-czy bateria 9,6 takowa sprezyne uciagnie Quote Link to post Share on other sites
RoNiN691 Posted September 11, 2006 Report Share Posted September 11, 2006 Wresja B&T nie ma wiekszej róznicy w GB (jesli jaką kolwiek ma) od starej wersji. A co do wytrzymałości to poszukaj by o tym było. Podpowiem ze to jest GB v2 CA i wszedzie to jest tak samo. Dla ułatwienia: http://asgshop.pl/sprezyny.php http://machinegun.pl/images/tuning_03.jpg Quote Link to post Share on other sites
sabat Posted September 11, 2006 Report Share Posted September 11, 2006 ja i kumpel do swoich MP5 CA wstawilismy sprzeyne CA 120M (170% DPI) w mojej po pół roku poszły łozyska ale to bylo do przewidzenia, a reszta w dobrym stanie. Moc 350-360 FPS zalezy jak wiatr wieje ;p Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted September 12, 2006 Report Share Posted September 12, 2006 Wiadomo ze najtaniej wyjdzie wstawienie nowej sprezynki o wiekszej mocy. Jednak jesli zalezy nam na zachowaniu zywotnosci to zalecam wymiane cylindra, lozyskowa prowadnice, wzmocniony tlok, uszczelniona dysze i sprezyne M100 o nierownomiernym skoku. Precka tez sie przyda no i to powinno nam dac 350fps bez skaracania zywotnosci repliki. A nawet standardowa batka bedzie to ciagnoac z minimalna roznica RoF. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts