SoP-PeL Posted September 21, 2006 Report Share Posted September 21, 2006 Mój nowy projekt :-) Przenośnik bateryjki :D Kopia - choć nie dokładna GP30 Komenty mile widziane ;) Proste elementy wykonywane wycinaniem i tokarką , w sumie najgorsze będą zaoblenia czym to wykonać? ręcznie? Quote Link to post Share on other sites
cromat Posted September 22, 2006 Report Share Posted September 22, 2006 zaoblenia http://world.guns.ru/grenade/gl05-e.htm btw: zaoblenia?? Przepraszam ale nie rozumiem... :? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted September 22, 2006 Report Share Posted September 22, 2006 zaoblenia Zaokrąglenia ;) I właśnie, o które zaoblenia chodzi... te na tubusie? czy na rączce? Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted September 22, 2006 Report Share Posted September 22, 2006 Jak stwierdzisz ,ze taki granatnik ma sens i jestes w stanie go wykonac , to ja staje w kolejce :) ps. z moich obliczeń wynika ,ze można tam wepchnąc baterię o maksymalnej SZEROKOŚCI 4 .... czyli moja batka odpada :( Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted September 22, 2006 Report Share Posted September 22, 2006 Tez o tym myslalem- roboty od huhu Na arnie arsoft forum jest watek o AK- liczy on sobie chyba 88 stron. Gdzie na poczatku ( pierwsze 30?) znajduje sie zdjecie zrobionego przez kogos granatnika sluzacego jako nosnik baterii- wg mniewyglada ladnie. Jak masz chwile to poszukaj sobie. http://www.arniesairsoft.co.uk/forums/inde...c=14066&st=1440 Jezeli jestes w stanie to zrobic, to tez sie pisze :) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted September 22, 2006 Author Report Share Posted September 22, 2006 Na tubusie są sfazowania ;-) zaoblenia to odpowiednik przestrzenny zaokrągleń :P to gwoli ścisłości ;) Sfazowania wykona się lekko na tokarce, a zaoblenia na chwytcie pistoletowym... ale bedac chwilowo na praktykach pomyślałem ze skoro to i tak kopia to można by tam wpakować jakiś prawdziwy grip ew. troche skrócony a z metalu tylko ten "wkład przytrzymujący" np na zwór tego z GB :-) oczywiście był by tylko bryłą, a nie "pudełkiem" co do wykonywania to hmm zrobie, ocenie ( ocenicie ) , wycenie ;) Aha no i jestem to w stanie zrobić ;P tylko koszt wykonania może być koło nawet 350zł ... choć nie sądze... to tylko strzał... wycenie po zrobieniu:) Pozdrawiam ;) Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted September 22, 2006 Report Share Posted September 22, 2006 a jak tlumik plomieni ktory robiles? gotowy? Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted September 22, 2006 Author Report Share Posted September 22, 2006 lezy na warsztacie :) w następnym tygodniu będzie ^^ Drugi tłumik kopia tłumika AK74 pójdzie na warsztat za tydzień - mam nadzieje ;) Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted September 22, 2006 Report Share Posted September 22, 2006 Ten chwyt można by zrobić z dwóch kawałków blachy (pełniących rolę szkieletu) i wypełnić jakąś żywicą/epoksydem. Takie coś było by o wiele łatwiejsze do obrabiania :roll: Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted September 22, 2006 Author Report Share Posted September 22, 2006 ciekawa alternatywa ale trzeba mieć forme zeby uformować chwyt prawda? A tak kupie za 10 zł chwyt do Ak i go obetne na odpowiedniej długości skręce śrubą i tyle :) Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted September 24, 2006 Report Share Posted September 24, 2006 Chwyt najprościej chyba będzie wyciąć wyrzynarką ze sklejki, następnie lekko pościnać krawędzie jakimś strugiem(sorki ale nie znam fachowych nazw narzędzi do obróbki drewna) a następnie całość pozaokrąglać/pozaoblać :wink: intensywnie szlifując papierem ściernym – proponuje wkręcić chwyt w imadło i zaimprowizować "szlifierkę pasową"(coś jak cięcie drzewa piłą strunową tylko że zamiast struny mamy płaszczyznę papieru ściernego). Chciałbym też zauważyć że akurat ten model granatnika za wiele przestrzeli na bateryjkę nie oferuje(no chyba ze planujesz jakiś „cylindryczny” custom) wiec troszkę niefortunny wybór :roll: . A w ogóle to się przed Tobą pokłonie jak skończysz :D Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts