Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Uszczelniona dysza a wzrost mocy.

Guest thomajos

Recommended Posts

• 4 months later...

Ja powiem tak. Jak ktoś ma aeg'a TM, CA, ICS itd. to zmiana dyszy na uszczelnioną dużo nie daje. Natomiast w Cymie, Well'u warto wymienić.

ja zmieniłem w AK, ale widzę, że uszczelka zużywa się szybko, więc nie jestem pewien czy warto wymieniać.

Na głowicę cylindra trzeba dać olej sylikonowy, to się nie będzie ścierać. Moja ma już 1.5 roku i dalej jest szczelna.

Jak pisałem nie musisz wierzyć.

Zestaw FTK Hurricane - nowa dysza (uszczelniona) padnięta, zamieniona na SRC (moc podobna). Następnie zamieniona na "metalową" DF wynik 380 (na poprzednich dyszach 310-320)

Edited by memphis3

To jest możliwe. Wystarczy, żeby dysza była trochę lepiej dopasowana do komory HU (np. dłuższa o kilka dziesiątych mm) i poprawiła się szczelność. Czyli nie byłaby to zasługa dyszy jako takiej (czyli faktu jej uszczelnienia) tylko dokładniejszego złożenia/dopasowania.

Jaka sprężyna?

BTW części Hurricane są nienajlepszej jakośc jednak. Znam kilka przypadków, gdzie zamontowanie "wzmacnianych", "uszczelnionych" części Hurricana z tych tanich FTK prowadziło do spadku osiągów.