kijek1 Posted January 22, 2007 Report Share Posted January 22, 2007 Na specshopie są chwyty przednie razem z kolbami ale nie od a4 (takie jak w sarence) a są to od wcześniejszych wersji. Przynajmniej tak to wygląda na zdjęciach link1 link2 chyba powinno to się dać dopasować, tylko miejsca na baterie brak Quote Link to post Share on other sites
zero_signal Posted January 22, 2007 Report Share Posted January 22, 2007 Ja potrzebowałbym dokładnie taki, jak do SAR Taktik Rifle II :) Zastanawia mnie tylko brak tego chwytu w ofercie, podczas gdy np. z chwytami do M-ek nie ma problemu... Adaptacja elementów z wersji ostrej G3 do repliki to w zasadzie temat na osobny wątek - bez odpowiednich przeróbek, warsztatu, nie jest to niestety możliwe z racji różnic pomiędzy szerokościami body. Quote Link to post Share on other sites
zia Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 Wejdź na WGC i wpisz w poszukiwanych G3, a wcześniej usiądź, tyle cudeniek tam jest. Chwyty także są, włącznie z wersją wyborową ( jak w PSG ). Z ostrej nic nie zrobisz - chwyt jest zbyt wąski na silniczek. Adaptację części z ostrego G3 przedstawiłem na 2 stronie tego tematu. Quote Link to post Share on other sites
dreyko Posted February 24, 2007 Report Share Posted February 24, 2007 (edited) Witam Przymierzam się do kupna G3 =) I mam do was pare pytań. Jaki jest zasięg w stocku ? Jaki zasięg -chodzi mi o skuteczny- macie i po jakim tuningu ? Czy bardziej opłaca się walnąć sobie do repliki precke czy taki FTK z Hurricane'a ? Sprawdzał ktoś może jaka długość lufy wewnętrznej wejdzie do tej repliki maksymalnie ? Czy te 495mm to jest jej max ? Edited February 24, 2007 by dreyko Quote Link to post Share on other sites
Jake Green Posted February 25, 2007 Report Share Posted February 25, 2007 Wiem, że to kolejne pytanie w tym stylu ale: Czy warto kupić SARenkę czy lepiej sobie odpuścić bo więcej będe miał z nią problemów niż radości a czas będzie spędzać w cieplutkim serwisie zamiast strzelać? Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 Coś widze , że z Taktikiem troche osób ma problemy... ja mocno użytkuje swojego Offiziera i jeszcze na nic nie moge narzekać... Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted March 2, 2007 Report Share Posted March 2, 2007 (edited) To ja jeszcze wrzucę coś z innej beczki: Co można dołączyć do tego sara T.R.II prócz optyki na tej szynie mp5'iątkowej i tłumika? Bo jakoś tak patrze po sklepach i nic ciekwaego nie ma (oczywiście nie chodzi mi o części w gb tylko zewnętrzne) A do kolby to zmieści się takie bydle? http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=156 Edited March 2, 2007 by feder91 Quote Link to post Share on other sites
payu Posted March 2, 2007 Report Share Posted March 2, 2007 To ja jeszcze wrzucę coś z innej beczki: Co można dołączyć do tego sara T.R.II prócz optyki na tej szynie mp5'iątkowej i tłumika? Bo jakoś tak patrze po sklepach i nic ciekwaego nie ma (oczywiście nie chodzi mi o części w gb tylko zewnętrzne) A do kolby to zmieści się takie bydle? http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=156 witam, jak dobrze poszukasz jest kilka ciekawych opcji to zewnetrznej modyfikacji. mozesz walnac foregripa i lufe zewn od MSG90 tylko nie moglem tego dorwac u nas w kraju http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...it%20for%20AEGs wtedy z odpowiednia optyka i kolba bedziesz mial prawie MSG90 :) A co do baterii to ja mam w swoim taktiku 3000mAh na 9,6V wiec powinno ci tamto wejsc bezproblemu Quote Link to post Share on other sites
Jake Green Posted March 2, 2007 Report Share Posted March 2, 2007 Payu jak tobie się sprawuje taktik? Występuje efekt miksera, dobrze działa hop? Quote Link to post Share on other sites
payu Posted March 2, 2007 Report Share Posted March 2, 2007 Payu jak tobie się sprawuje taktik? Występuje efekt miksera, dobrze działa hop? gdy zakupilem gnata, hopek byl skorygowany przez panow z serwisu wiec wsio bylo ok, jednak po demontazu systemu pokretlo lubilo sie rozregulowywac przy strzelaniu. Ale troche tasmy izolacyjnej zalatwilo sprawe. Nakleilem troche pod pokretlo ktore poprostu chodzilo zbyt luzno z powodu drgan. Teraz nie ma szans by sie zmixowal ;) Jesli chodzi o samego taktika to bron jest swietna, jest troche dlugi i moze sie wydawac nieporeczny, jednak to kwestia obycia i wprawy. Quote Link to post Share on other sites
Jake Green Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 (edited) Jednak kupuje SARenkę. Poproszę żeby skorygowali hopa i zainstalują gumkę guardera powinno wystarczyć. Gdzie kupowałeś payu? Edited March 5, 2007 by Jake Green Quote Link to post Share on other sites
zero_signal Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 feder91: Spokojnie... miejsca w kolbie jest w pip :) Wskazane jest wręcz wypchanie jej czymś, co by bateria nie latała podczas biegania (ja używam large NiMH 9.6V 1400mAh Intellect). Quote Link to post Share on other sites
payu Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 Jednak kupuje SARenkę. Poproszę żeby skorygowali hopa i zainstalują gumkę guardera powinno wystarczyć. Gdzie kupowałeś payu? witam w machinegun'ie, wersję z lepszymi uszczelkami. Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted March 8, 2007 Report Share Posted March 8, 2007 Serdecznie odradzam panów z MG... nie zawsze kupując taniej oszczędzasz... a tutaj pakujesz sie w jedną wielką kupe. ! Zamawiaj z Asgshopu !! Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted March 8, 2007 Report Share Posted March 8, 2007 Co można dołączyć do tego sara T.R.II prócz optyki na tej szynie mp5'iątkowej i tłumika? A co ci jest potrzebne ? Można kupić montaż na lufę i dołączyć latarkę ( nie bardzo widzę sens, to nie jest gun do CQB), albo laser. Dwójnóg jest w abonamencie. RIS-ów dolno-bocznych nie widziałem, ale nawet jakby były to nie pasują. Jakoś nie wyobrażam sobie G3/SAR z przednim chwytem Quote Link to post Share on other sites
Jake Green Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 (edited) Serdecznie odradzam panów z MG... nie zawsze kupując taniej oszczędzasz... a tutaj pakujesz sie w jedną wielką kupe. ! Zamawiaj z Asgshopu !! Kupiłem oczywiście na asgshopie! Przez myśl mi nawet nie przeszło aby kupić cokolwiek na MG :wink: Czekam na karabin UPS się nie popisuje :evil: Edited March 9, 2007 by Jake Green Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted March 12, 2007 Report Share Posted March 12, 2007 (edited) Dwójnóg jest w abonamencie. Tak, ale ch*jowy jak barszcz. RIS przydałby się chociażby po to żeby regulowany założyć. Pytanie: Na foregripie są dwa otwory, wygląda to jakby dało się tam szynę założyć - Wie ktoś coś o tym? Edited March 12, 2007 by HateMe Quote Link to post Share on other sites
Jake Green Posted March 14, 2007 Report Share Posted March 14, 2007 (edited) W końcu po długich problemach z UPS-em otrzymałem SARa Wszystko w jak w porządku nie ma narazie problemu miksera jest jednak inna ciekawostka plastikowa część kolby w miejscu, w którym się łączy z metalową częścią najnormalniej się nie trzyma. Napisałem w tej sprawie do asgshopu wymienią kolbę bez problemu. Czy u was (użytkowników SARa) pojawiła się również taka usterka? Edited March 14, 2007 by Jake Green Quote Link to post Share on other sites
payu Posted March 15, 2007 Report Share Posted March 15, 2007 W końcu po długich problemach z UPS-em otrzymałem SARa Wszystko w jak w porządku nie ma narazie problemu miksera jest jednak inna ciekawostka plastikowa część kolby w miejscu, w którym się łączy z metalową częścią najnormalniej się nie trzyma. Napisałem w tej sprawie do asgshopu wymienią kolbę bez problemu. Czy u was (użytkowników SARa) pojawiła się również taka usterka? tak, kolba się złamała :) Dokładnie wtym właśnie miejscu gdzie plastikowa częśc przykręcona jest 2 śrubkami do metalowej. Potknięcie, oparcie na kolbie i trzask! Kiepsko to jest zrobione, ramię mocowania kolby do metalowej części jest zbyt krótkie. Skleiłem poxipolem i wszystko gra. U Hesa w g33 to samo. Także jeżeli nie planujesz odkręcac kolby to możesz ją odrazu wzmocnic na łączeniu jakimś mocnym klejem. Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted March 17, 2007 Report Share Posted March 17, 2007 (edited) Kolejne pytanie - Czy ma ktoś może pojęcie, co do jasnej cholery można zrobić z tym dwójnogiem, oprócz zdemontowania go? Jakoś przerobić na regulowany, czy coś takiego? Bo standardowo nie nadaje się on do niczego... Edited March 17, 2007 by HateMe Quote Link to post Share on other sites
AdRain Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 Witam! Przymierzam się od dłuższcego czasu do Sar'a z asgshopu na lvlu pierwszym, co o tym sądzicie? czy może lepiej kupić CA 33E też na pierwszym lvlu, bądź sar offizier (także na pierwszym lvlu, pisałem do asgshopu i dowiedziałem się że można bez problemu wykonać taki tuning, tylko po prostu nie ma go aktualnie w ofercie)? nie widać zbyut wielu użytkowników offiziera a bron wydaje sie porządna. Czy problem nie podawania kulek, znika gdy kupimy lepsze kulki? Czy najlepiej na początku wymienić gumke hopup na guardera? Quote Link to post Share on other sites
Hallor Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 mozesz walnac foregripa i lufe zewn od MSG90 tylko nie moglem tego dorwac u nas w kraju Znaczy sie masz ten zestaw i pasuje do Taktika? Bo nikt nie wiedział a myślałem o czymś takim swego czasu. Pozdrawiam H. Quote Link to post Share on other sites
huron96 Posted March 26, 2007 Report Share Posted March 26, 2007 WITAM , CZY MóGłBY KTOS PORóWNAC TA PEPLIKE OD CA I TM? CHE JA KUPIC A NIEMAM POJECIE KTóRą WYBRAć DZIEKI BARDZO Mod: Pisz normalnie. Używaj polskich znaków. To nie pudelek.pl!!. Pozdrawiam. SJP. Quote Link to post Share on other sites
Faroo Posted March 28, 2007 Report Share Posted March 28, 2007 IMO replika CA jest zdecydowanie lepsza. Przemawiają za nią takie plusy jak brak trzeszczących plastików, full-metal body, podatny na tuning g-box. TM może się pochwalić jedynie niezawodnością na stocku (ale po co komu DMR z 280fps?) i swoją niesamowitą gumką HU ;) Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted April 1, 2007 Report Share Posted April 1, 2007 (edited) ....może ktoś mnie posądzi o profanacje ale mam zamiar wciepnąć coś takiego http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=748 + http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=17 lub http://www.specshop.pl/product_info.php?ma...klgm616qthfs2c1 czy ktoś taką szyne ma u siebie?? czy są na niej luzy jakieś?? (pytam bo mam lekkie luzy na foregripie) Edited April 1, 2007 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts