sjzmisiek Posted December 13, 2006 Report Share Posted December 13, 2006 :( małe komplikacje, lufa zostaje standardowa, może to i nawet dobrze bo celność będzie lepsza :) zaczynam wątpić w to że zdjęcia będą na środe :/ aczkolwiek jeśli jutro wyślą paczke a kurier sie postara to powinna być u mnie (wkońcu z j-bia do rudy nie tak daleko) Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted December 14, 2006 Report Share Posted December 14, 2006 SARenka to to nie jest....raczej krowa :) ale ma klimat i wg mnie jest świetna (narazie wyszło z tego g3a4), jak dodać zdjęcia??? Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted December 15, 2006 Report Share Posted December 15, 2006 http://imageshack.us/ Tam wybierasz plik, klikasz HOST IT i zamieszczasz linki na forum. Quote Link to post Share on other sites
che Posted December 17, 2006 Report Share Posted December 17, 2006 Post do skasowania Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted December 21, 2006 Report Share Posted December 21, 2006 No i gdzie ta fotka ? Jestem ciekawy co tam wykombinowałeś :) Quote Link to post Share on other sites
Hes Posted December 25, 2006 Report Share Posted December 25, 2006 Witam panowie. Mam kilka pytań: po jakim czasie pojawiły się wam te usterki z hopsiupem? I powiedzcie, czy opłaca się od razu wymieniać tą gumkę HU czy czekać aż stockowa się zedrze? I czy jak będę go kupował to od razu poprosić o zlikwidowanie problemu ,,miksera"? I czy ten efekt widać w każdej replice? Pozdrawiam. Hes Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 HU od samego poczatku, z gumką da się żyć, poproś o zlikwidowanie efektu miksera. Ale jeżeli się do tej repliki jeszcze nie składałeś, to radze Ci zrobić to przed zakupem - Naprawde niewielu osobom "podchodzi". Quote Link to post Share on other sites
Hes Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 Nie, szczerze mówiąc przymierzałem się już i bardzo podoba mi się ta replika :) Mam już dość biegania z MP5tką.... A myślę że jej gabaryty to kwestaia przyzwyczajenia :D (chyba ze mi ją zdecydowanie odradzasz;) ) Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 E tam, nie odradzam. Jest naprawde ładnie zrobiona, dobrze strzela, a te problemy da się bez problemu naprawić domowymi sposobami. Tyle że z tego co widziałem, to dla niewielu osób wygodnie się to trzyma :) Ja kupiłem G3 tylko ze względu na to, że naprawde bardzo lubie tą giwere. Jakbym miał brać replike ze względu na wygode użytkowania, skuteczność, i takie tam, to wziąłbym AUGa ;) Quote Link to post Share on other sites
Hes Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 Na taiwangunie powiedzieli mi że nie ma się co martwić z problemem miksera, ponieważ to nie jest żadna fabryczna usterka i może nie wystąpić w replice :/ No nic, zamawiam SARenkę z wymianą gumki na silikon i tyle :) na pewno podzielę się wrażeniami jak ją dostanę <czekam z niecierpliwością :D> Quote Link to post Share on other sites
Bulli Posted December 30, 2006 Report Share Posted December 30, 2006 Mam pytanie: Czy macie jakieś problemy z podawaniem kulek przy strzelaniu serią w waszych SARenkach? :killer: Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted December 30, 2006 Report Share Posted December 30, 2006 Nie zauważyłem nic takiego. Quote Link to post Share on other sites
reno182 Posted December 30, 2006 Report Share Posted December 30, 2006 Od "przeróbki" HU chodzi jak zegarek, nic takiego nie zauwazylem. Quote Link to post Share on other sites
che Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 Mam pytanie: Czy macie jakieś problemy z podawaniem kulek przy strzelaniu serią w waszych SARenkach? :killer: Mam identyczny problem w SAR M41FS, tak że prawie uniemożliwia mi to strzelanie. Tylko semi... ;/ Quote Link to post Share on other sites
zia Posted January 2, 2007 Report Share Posted January 2, 2007 Może mag nie wyrabia ? Problem nie znany na H-U TM + magi TM, CA i Star. Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted January 2, 2007 Report Share Posted January 2, 2007 Albo kijowe kulki... ostatnio pożałowałem kasy kupiłem cyberguny...tną sie jak cholera i na auto nie wylatuje tyle ile powinno :/ ! Quote Link to post Share on other sites
che Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 Mag - CA, gumka HopUp - Guarder. Kulki P&J'y. Na ak47 [tm stock] wszystko ladnie je pobiera, a na SAR... nie ;] Quote Link to post Share on other sites
Dudi Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 Mag - CA, gumka HopUp - Guarder. Kulki P&J'y. Na ak47 [tm stock] wszystko ladnie je pobiera, a na SAR... nie ;] Ostatnio P&J'y znacząco się pogorszyły. W CA36C znajomego nie podawało jakoś dziwnie kulek na auto. W środku rozgrywki skończyły mu się jego kulki i pożyczył Blastery od kolegi i o dziwo na full auto leciały kulka za kulką bez pustych strzałów. Dla porównania MP5A2 CA i M4 S-System P&J pobierają każdą kulkę P&J nawet na auto, ale tor lotu pozostawia corawz więcej do życzenia, nie mówiąc już o tym, że kilkakrotnie trafiły się połówki kulek w paczce. Quote Link to post Share on other sites
Bulli Posted January 8, 2007 Report Share Posted January 8, 2007 W odpowiedzi na mojego własnego posta oraz w celach informacyjnych: problem z podawaniem kulek w trybie auto (w SAR Taktik Rifle II od CA) :) spowodowany był za długą dyszą po wymianie na komplet boreup CA, trzeba ją podszlifować ok 0,5mm i będzie cacy. Swoją drogą firma taka jak CA powinna znormalizować swoje produkty i nie wypuszczać takich "fuckup'ów". A teraz z innej beczki: trafił szlag PIN do mocowania kolby (dobrze że są dwa :) ), czy ktoś wie gdzie mogę takowy dostać? Quote Link to post Share on other sites
Faroo Posted January 8, 2007 Report Share Posted January 8, 2007 A ja miałbym pytanie: jakie dokładnie przeróbki trzeba wykonać, żeby do SAR-a założyć kolbę i chwyt przedni od oryginału? Bo mój warsztat jest 'trochę' słabo wyposażony i chcę wiedzieć, jakie narzędzia sobie pożyczyć zawczasu... Dodatkowo, nigdy nie wykonywałem nic takiego, i wolę mieć jakieś wytyczne ;) BTW. Czy to tylko moje chore wrażenie, czy foregrip w tej replice wygląda jak plastik tapicerki z taniego auta? Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 A gdzie wtedy wsadzisz batke ? Chyba że w kolbie będziesz drążył... ale to teżCi za bardzo nie wygdzie , a to dlatego że przez kolbe do G3 przechodzi taki ładny metalowy pręt :???: Quote Link to post Share on other sites
Faroo Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Myślałem nad wsadzeniem baterii w poduszkę policzkową, tylko za bardzo nie wiem, jak wyprowadzić kable na zewnątrz - zapewne bez wiercenia by się nie obeszło. Quote Link to post Share on other sites
desert_warrior Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 Mam pytanie a mianowicie czy jesli chodzi o wytrzymałośc i awaryjność repliki to lepiej wziąść SAR offizier czy Sar Taktik Rifle II ? Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 witam, troszke mnie wsysło bo neta nie miałem miesiąc..... co do sarenki HU jakoś śmiesznie działa na full auto - jakby słabiej podkręcał (kulki potrafią lecieć z 7-10m mniej , jak sie podkręci hopka lecą dobrze), bipod jakoś kijowo zrobiony trzeba było troszke zeszlifować, 2 sprawa że jak mam bipod zainstalowany to foregrip troszke lata, w składanej kolbie zrobiły sie lekkie luzy :P ale nie jest to jakiś masakryczny problem swoje zdjęcia dodam jak będe miał czas , jak narazie wciepne te z neta http://www5d.biglobe.ne.jp/~patamaru/g3a4.jpg http://www.airsoftgi.com/images/g3a4his.jpg http://www.waffenhq.de/infanterie/g3a4-03.jpg tak to mniejwięcej wygląda :P Quote Link to post Share on other sites
zero_signal Posted January 21, 2007 Report Share Posted January 21, 2007 Hej! Orientujecie się gdzie można dorwac chwyty pistoletowe do G3 ? Przeszukałem kilka sklepów online z replikami, bezskutecznie. Pytam, bo na moim pojawiło się kilkucentymetrowe pęknięcie :/ Co prawda wygląda na powierzchowne, ale nie wiem czy na skutek "zmęczenia materiału" nie będzię się powiększac/pogłębiac... Z góry dzięki za info, pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts