maxavelli Posted July 16, 2009 Author Report Share Posted July 16, 2009 Przecieka u dolu z lewej i prawej strony... Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 Przecieka u dolu z lewej i prawej strony... Jeżeli chcesz, to naprawię Ci ten magazynek, zgłoś się na PW... Quote Link to post Share on other sites
oleski Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 Gdzie można go nabyć? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 21, 2009 Report Share Posted December 21, 2009 Na allegro używkę za 470? Quote Link to post Share on other sites
oleski Posted December 21, 2009 Report Share Posted December 21, 2009 No tak widziałem, ale pytanie czy go jeszcze produkują, chciałem porównać ile w sklepie kosztuje Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted December 21, 2009 Report Share Posted December 21, 2009 (edited) 690zł (z 1magazynkiem) http://www.casg.pl/product-pol-170-Tokyo-M...dulem-LAM-.html A ja sprzedałem kiedyś swojego w stanie nówka z 3 magami za 400zł... :D Edited December 21, 2009 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted December 23, 2009 Report Share Posted December 23, 2009 http://www.allegro.pl/item853638513_socom_...okyo_marui.html za 470zł znalazłem na allegro :P nawet atrakcyjna cena w porównaniu do tego co oferują sklepy Quote Link to post Share on other sites
oleski Posted December 23, 2009 Report Share Posted December 23, 2009 Witam, jaką kabure do tego polecacie? Udową, na pasie? Zbytnio nie mam kasy, a moze ktoś wie jaka tania pasuje do niej z tłumikiem np: z allegro PS:Ja kupiłem tą z allegro xD(Mk23) Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted December 24, 2009 Report Share Posted December 24, 2009 (edited) @ pizdziejfat - ja wybilem ostatni czop. Jak ? Poporstu: - psiknij jakim lubrykantem ( np WD 40 ) - odwroc i zacznij pukac czyms gumowym lub plastikowym tak dlugo az czop wyjdzie na jakis 1-2mm - uzyj szczypcow i niech moc kombinerek bedzie z toba - wywal zawor bezpieczenstwa, otwor po zaworze zalej silikonem, wyrownaj nierownosci poki sa swieze i poczekaj az zastygnie - baze magazynka uszczelnij silikonem - polacz baze magazynka z pojemnikiem - wsadz 2 czopy wylotowe ( czop ktory wchodzi w nawiercony otwor wywal ) - usun nadmiar silikonu na laczeniach bazy i zbiornika ( mag jest tak spasowany,ze jakikolwiek nadmiar uniemozliwi wsadzenia maga w gniazdo ) - poczekac az silikon zastygnie - sprawdzic metoda " na szklanke z woda " Zdjecia wrzuce niebawem wraz z opisem i komentarzem. Teraz jestem zmeczony i jak pomysle,ze spedze swieta w pracy to az mnie pewna 8 litera strzeli vel szczeli :F edit: czytalem na brytyjskim forum,ze pewien koles zrobil z mk23 TM snajpere tj jakos doczepil / dolaczyl dluga luf... 430fps na starcie :) Edited December 24, 2009 by johny13 Quote Link to post Share on other sites
oleski Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 I jak? kto ma pomysł na kabure? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 A co Ci niby mamy doradzić, zastanów sie. Wolisz na pasie- kup na pas. Wolisz na udo- kup udową :wink: Quote Link to post Share on other sites
oleski Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Ale istnieje taka dedykowana do mk23?Albo taka która pomieści pistolet wraz z tłumikiem? Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 (edited) z tłumikiem raczej nie ale jest kabura do dużego pistoletu z podczepioną latarką/laserem z dodatkową kieszonka na tłumik http://www.taiwangun.com/wyposazenie_takty...a_c_m-1363.html http://www.taiwangun.com/wyposazenie_takty...a_c_m-1100.html z tego co widziałem są też w acu, multicamie, flecktarnie i woodlandzie więc dopasujesz do oporządzenia spokojnie , socom z latarką siedzi w takiej kaburce ciut ciasno ale daje rade , te kabury mają 1 minus - słabe klamry , mogą popękać , dobrze jest sobie samemu przerobić pasy na rzep (te 2 które opasają noge i ten montowany do pasa :P ) Edited December 25, 2009 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 @ oleski -Nie istnieje kabura aby mozna bylo nosic mk23 wraz z zamocowanym tlumikiem z bajecznie prostej przyczyty - mk23 jest za dluga.. Oki, ale wracajac do tematu zaleglego : wklejam zdjecia wraz z opisem i komentarzem: Jak magazynek wyglada, to kazdy wie, wiec opis zewnetrzny oraz wszelakie "achy i echy" odpuszczam czytelnikowi. 1. Budowa ogolna Po rozlozeniu magazsynka ,wszystie jego elementy wygladaja nastepujaco: Opis: Od gory: - czop, dysza, popychacz kulek ,sprezyna Na srodku: - zbiornik, po prawej stronie baza magazynka Od dolu: - 2 czopy mocujace, zawor wlotowy - zawor bezpieczenstwa opisze pozniej Prawy gorny rog: - ostatni czop z ktorym kazdy mam problem aby go wyciagnac. 2. Zawor bezpieczenstwa: Zawor bezpiecznstwa ma na celu regulacji cisnienia gazow w zbiorniku i nie dopuszczeniu do przeroczenia bezpiecznej wartosc cisnienia. Zawor sklada sie ( w naszym przypadku ) z tloka i sprezynki, ktora jest sciskana wtedy, gdy cisnienie gazu przekroczy pewna dopuszczalna wartosc. Cisnienie gazu wywiera nacisk na tlok a tlot wywiera nacisk na sprezyne, co skutkuje uwolnieniem nadwyzki gazu. W chwili, gdy sila cisnienia gazu zostala zredukowana do wartosci mniejszej niz sila scisku prezyny, tlok zostaje docisniety przez nia do scianek otworu. Zawor ulega zamknieciu, gaz nie ulatnia sie. Zuzyta sprezyna powoduje zle funkcjonowanie zaworu bezpieczenstwa. Opis: tlok i sprezyna 3(A). Baza magazynka Opis: od lewej: - otwor na czop mocujacy baze i zbiornik - otwor na zawor bezpieczenstwa ( de fakto zostal on wogole zle skonstruowany :F ) - otwor na czop mocujacy baze i zbiornik Otwor na zawor bezpieczenstwa nalezy wypelnic silikonem, po czmy wyrownac tak aby powierznia silikonu byla rowna z powierznia scianki bazy. Odczekac az silikon zastygnie.Wyrownac papierem sciernym jesli jest taka koniecznosc Jest to pierwszy etap rozwiazania problemu z cieknacym magazynkiem 3(B) Opis: od lewej: p - otwor do mocowania bazy magazynka ( przewiercony ) - otwor do mocowania bazy magazynka , ktory JEST tylko NAWIERCONY ! - otwor do mocowania bazy magazynka ( przewiercony ) Najwiecej problemu sprawia wyjecie wlasnie tego srodkowego czopa ( na pierwszym zdjeciu - prawy gorny rog ) Opis: - psiknij jakim lubrykantem ( np WD 40 ) - odwroc i zacznij pukac ( w przeciwnym kierunku to wejscia czopa ) czyms gumowym lub plastikowym ( ja uzylem raczki srubokrecu ), tak dlugo , az czop wyjdzie na jakis 1-2mm lub wiecej - uzyc szczypcow lub kombinerek do wyciagniecia 4. Zbiornik Po wyciagnieciu wszelakich czopow i bazy magazynka, zbiornik wyglada tak: 5. Laczenie bazy i zbiormika - uszczelnienie Opis: Silikon nalezy polozyc w miejscach gdzie baza magazynka laczy sie ze zbiornikiem. Po nalozeniu, gdy silokon jest jeszcze plynny, zlaczyc baze ze zbiornikiem, wcisnac 2 czopy ( najmniejszy czop jest zbyteczny ), usunac nadlewy silikonu, odczekac az silikon stwardnieje. Przetestowac szczelnosc w szklance z woda. 6. Podsumowanie Silikon oraz czopy musza byc idealnie spasowane. W przeciwnym wypaku nie bedzie mozliwe wsadzenie magaznka do gniazda. Quote Link to post Share on other sites
Rangerer Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Ze swej strony dodam, iż próbowałem przerobić zwykłą kaburę uniwersalną, tak by mk23 wchodził razem z tłumikiem, a całość dawała poczucie bycia Samem Fisherem ze Splinter Cella. Operacja się udała, ale pacjent zmarł - jest to po prostu niewygodne. Niski nie jestem, ale i tak musiałem uważać przy klękaniu, nie mówiąc o bardziej skomplikowanych manewrach... :/ Nie wspominając o wyciąganiu takiej armaty z kabury - Jack Nicholson z "Batmana" się chowa. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 MAm od dziś od rana. Dawno na niego czekałem i na razie nie żałuję. Spełnia moje oczekiwania. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 stabilne 320fps w domu przy 18stopniach. Wywaliłem 60 kulek na jednym nabiciu gazem z czego pierwsze 20 powoli, drugie 20 szybko, w 10s a ostatnie 20 przez chrono. Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Dex- moge ci zagwarantowac, ze nie bedziesz mial syfonow zima, a tlumik bedzie dzialal tak,ze ledwo bedzie go slychac z kilku metrow. Btw- testowales zasieg skuteczny i maksymalny po wyregulowaniu hopka ? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 moge ci zagwarantowac, ze nie bedziesz mial syfonow zima, Przecie wiem, toż to TM i to NBB. ledwo bedzie go slychac z kilku metrow. To tez wiem bo w połączeniu z moim ulubionym producentem są to czynniki które zadecydowały o jego kupnie. Plus zasięg i celność. Serio, zanim kupiłem tego gnata gruntownie się z nim zapoznałem włącznie ze strzelaniem z niego. Tłumik już lekko ulepszony jak to mam w zwyczaju. Teraz tłumi nieporównanie lepiej (tak, tłumik jednak może tłumić JESZCZE lepiej!). Nie, nie testowałem. Nie miałem kiedy i gdzie a przy -5C to niema sensu przecież. Nie tylko dlatego że to gaziak ale i dlatego że gumka w TM jest gumowa a nie sylikonowa. P.S. Pasują lufy od VSR... A taka 303mm idealnie mieści się w tłumiku... Ale na razie nie powiem Wam ile FPS :D Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Czytalem na jednym z brytyjskich forum , ze koles zrobil karabiny wyborowy- wpierdzielil dluga lufe - ok 440 na starcie :F zasieg sie zwiekszym cholernie ale celnosc dalej byla taka sama, czyli dobra choc nierewelacyjna. Btw- oddzieliles gabki w tlumiku czyms sztywnym aby utworzyc komory, czy wsadziles inna gabke vel pianke ? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Z pianki (ale tak gęstej że w zasadzie nie przepuszcza powietrza czyli de facto są to przegrody) zrobiłem cztery krążki: wyciąłem je za pomocą tej srebrnej rurki co się da wyciągnąć z tłumika. Rozgrzałem ją i wyciąłem kółka z pianki :D. Dzięki temu są idealnie dopasowane i nie poszarpane. Potem w każdym krążku zrobiłem w środku otówr ale nie średnicy tych 12mm jak oryginalnie tylko 8,5mm za pomocą... rozgrzanej nad kuchenką starej lufy do AEGa :D. umieściłem jedną u wylotu tłumika, potem gąbka, przegroda, gąbka, przegroda itd. Oryginalne gąbki musiałem skrócić oczywiście lekko ale tłumi o wiele lepiej. Tylko trzeba otwory robić idealnie osiowo bo inaczej kulka zahaczy. Ja wsadziłem 303 i już wyciągnąłem bo do walizki nie wchodzi. Aha, lufę zewnętrzną trzeba rozwiercić wiertłem 8,5 bo inaczej nie przejdzie dłuższa lufa. Mam zamiar kiedyś dokupić preckę, może np LL (tylko kurcze, te do hi capy są za krótkie :(). Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 Ja uzyje jakis podkladek / uszczelek hydraulicznych do zrobienia przegrod, ewewntualnie z jakies tektury ,lub tak jak ty, z gestej i grubej pianki od uszczelniania okien. Zobacze czy wogole sa jakies uszczelki / podkladki w takich wymiarach jakie mnie interesuja.Do otworu w gabkach wkladam stara sprezyne M100 ( jest juz zajechana i zuzyta tnz ubita; M90 jest znacznie za krotka, choc tez sie nadaje) , ktorej dlugosc jest wrecz idealna, w skok sprezyny wkladam przegrode, potem gabka it itd. Rysunek podgladowy jak to ma wygladac Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 ciekawe ale chyba nie do końca kumam po co ta sprężyna :D Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 Sprezyna na tym zdjeciu sluzy tylko i wylacznie do regulacji wielkosci komor. Bez sprezyny krazki przesuna sie wzgledem siebie. Najpierw chce sprobowac jak dziala tlumik z przegrodami bez gabki, pozniej z przegrodami i z gabka, po czym zadecydowac ktora opcja daje najbardziej korzystne mozliwosci tlumiace. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 5, 2010 Report Share Posted February 5, 2010 eh nie jestem przekonany co do tej sprężyny :D zupełnie. Przecież takie krążki na niej nie spełniają roli przegród! Ja ze swoim troszkę kombinuję. Na razie szukam sposbu żeby się gąbka nie zbijała pod naporem przegród w przodzie tłumika bo ciśnienie pcha je wszystkie do przodu... I po 5 strzałach gąbki sa ścisnięte. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts