Ogniomistrz Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 Czy wasze ostrzezenia kierowane sa do wszystkich r replik z serii plastca/eck? Quote Link to post Share on other sites
Felga Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 Bat_Sirius, Diameco C7 i C8 to w sumie w 95% eMki, i są one baardzo do siebie podobne, ale nie róbmy OT... Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 nie. Nie są podobne. Brytofilem się rodzi nie zostaje, a ja tu widzę wtórne brytofilstwo xD Emka pasuje jak wół do świdra. Quote Link to post Share on other sites
adrIan Posted February 21, 2009 Report Share Posted February 21, 2009 Witam Co do eMki CA SL.... to miałem ją i stwierdzam fakt, że z zewnątrz jest wykonana świetnie. Wszystko pasuje jak ulał, plastiki mocne...zdarzyło się kilka razy że ktoś przeszedł po niej i wychodziła z tego bez jakiejkolwiek usterki. Co do GB to nie jest jakieś cudo techniki...ale u mnie po wymianie kilku części eMka przemieliła ok. 100k kulek. Części jakie wymieniłem to: Prowadnica sprężyny (30zł) Tłok DF (50zł) Głowica tłoka(wzmocniona żółta CA 20zł). Ja wymieniłem też zębatkę tłokową...bo wydawała się gów***a. ( Jakaś SRC używka za 20zł :P) Dla poprawy celności polecam też wymianę na jakąś preckę i gumkę Hopka. (jakieś 150zł). Po takich zmianach ta replika ma niezłą kulturę pracy (na poziome pełnoprawnych CA; G&P) Po takich wymianach jest to naprawdę zaje**** replika. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted February 21, 2009 Report Share Posted February 21, 2009 Czy repliki z serii plastca sa gorsze od Colt M4A1 Combat Machine ze zbrojowni również firmy G&G i dzięki adrIan za opis sportlina ale czy ten opis dotyczy wszystkich replik z serii sportline? Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted February 21, 2009 Report Share Posted February 21, 2009 Ogniomistrz ja Cię proszę. Włącz myślenie. Używaj opcji szukaj i poczytaj o sportline. Co do combat machine jeszcze nikt nie pisał o tym więc skąd mamy wiedzieć. I w końcu zdecyduj się czy chcesz, chińską "sniperke" czy dobrego Aega. Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted February 21, 2009 Report Share Posted February 21, 2009 Dobrego AEG Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 Co w tej GR16 należało by wymienić żeby długo działała tak żeby te 50k kule wystrzeliło ? Quote Link to post Share on other sites
adrIan Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 (edited) Tego Ci nikt nie powie... w stocku może walnąć po 10 kulkach jak i po 100k kulek. Możesz jedynie zmniejszyć prawdopodobieństwo usterki kupując markowe wzmocnione części. Choć z recenzji wynika że powinna to wytrzymać. Pozdrawiam Edited February 22, 2009 by adrIan Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 Gówno prawda. Jak będziesz zarzynał replikę mega seriami to sypnie po 10k. Zależy na jaki model trafisz. I tyle. Mądre użytkowanie, wymiana drobnostek typu łożyska, prowadnica, gumka i można śmiało śmigać. Quote Link to post Share on other sites
Visegred Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 Troszkę odgrzeje ten temat. Mam pytanie odnośnie tej repliki „Colt M4A1 Full Metal GR16 Carbine”. Ktoś posiada, jakieś opinie, przestrogi oraz jaka batka? Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 GB tak jak opisywany w tym temacie, beznadziejne body, dobra kolba i chwyt przedni - kup G&P albo ICS ta replika ma już brodę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts