klk Posted October 11, 2006 Report Share Posted October 11, 2006 witam. szukałem i nieznalazłem :/ otóż gdzie można nabyć celownik laserowy do gaziaka socom mk23???? Quote Link to post Share on other sites
BigJoe Posted October 11, 2006 Report Share Posted October 11, 2006 Ale czy chodzi ci o sam celownik laserowy czy o cały system LAM?? Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted October 11, 2006 Report Share Posted October 11, 2006 po pierwsze na temat LAMa do MK23 gdzies bylo na forum nalezy poszukac, po drugie nie kupisz do tego pistoletu samego laseru gdyz powstal do niego dedykowany zespul w ktorym byl laser i latarka (znany pod nazwa LAM) Dodatkowo kiepsko szukales bo: http://www.uncompany.com/pageproductdetail...asp?prodid=6174 Nastepnym razem proponuje uzyc funkcji szukam :twisted: Quote Link to post Share on other sites
klk Posted October 11, 2006 Author Report Share Posted October 11, 2006 własnie chodzi mi o takie cudenko. ale mozna to gdzies na poslkich sklepach kupic?? Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted October 11, 2006 Report Share Posted October 11, 2006 Raczej kiepsko to widze... A normalny laser musialbys pilowac poniewaz wyprofilowanie spodu MK23 SOCOM jest specyficzne - nie jest "plaskie" lecz "polokragle", co uniemozliwa montaz przyrzadow przystosowanych do standardowego RIS'a. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted October 11, 2006 Report Share Posted October 11, 2006 W polsce tego nie zakupisz Maxavelli mylisz sie i to strasznie, w standardzie (znaczy sie w Glocku, Sigu, Usp i innych pistoletach) masz szyne 20 mm, w MK23 o ile sie nie myle maswz szyne 25 badz 30 mm (juz dokladnie nie paietam, wiec aby zamontowac normalne lasery, nie dedykowane do tej repliki, musisz zakupc specjalna przejsciowke, ktora de facto jestr dostepna na WGC, wiec nie chodzi to o profil, ale o szerokosc montazu Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted October 11, 2006 Report Share Posted October 11, 2006 Jest troche szerzej, ale trzymac sie od biedy bedize... Co nie zmienia faktu ze gdy mowimy o sytuacji idelanej - masz racje ;-). Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 Jest troche szerzej Hehe jezeli 5 mm nie robi Ci roznicy to brawo Jasiu, jak to mr Makak rzecze Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 Nie robi - uzupelniam wata malowana na czarno ;-). Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 Maxavelli 25 mm szyna w pistolecie - latarka 20 mm a nie 20 szyna w pistolecie a 25 latarka, co chcesz wypelniac i malowac? nie rob czlowiekowi wody z mozgu Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 Wypelniac miejsce, ktore w "montazu" (jesli mzna tak to nazwac) przytrzymuje celownik laserowy, zeby sie nie "kolebotal" na boki - ma 5mm luzu. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 Nie zamontujesz standardowego celownika do MK23 bo jego szyna wynosi 25m a sztyna w celownikach 20 mm. SZYNA W PISTOLECIE JEST WIEKSZA NIZ SZCZEKI MONTAZU STANDARDOWEJ LATARKI/LASERA A WIEC NAWET NIE ZALORZYSZ JEJ NA PISTOLET ufff jasniej i dosadniej juz nie potrafie Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 Jasniej i dosadniej - ja to zrobilem. I dzialalo. Fakt ze nie wygladalo zbyt szczegolnie (malowana wata, widoczne dzialanie pilnika itd.) ale dzialalo! Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 WTF? Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 No co Ci mam powiedziec? Zdjec nie zrobie. Nawet gdybym mial cyfrowke to i tak dawno tego samorobka juz nie posiadam... "Montaz" rozpilowany na pol, przestrzen trzymajaca laser wypelniona gesto ucphana wata kosmetyczna pomalowana na czarna... Troche tasmy. Jak pisalem - dzialalo (trzymalo sie) ;-). Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 Heh widze ze nasa dyskusja mija sie z celem gdyz nie wydaje mi sie aby kolega chcial przeprowadzac jakies zabiegi chirurgiczne na broni P.S. Nie prosciej bylo zakupic przejsciowke ? :? Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 Prosciej, ale... drozej! Gdy wykonywalem owe zabiegi nie pracowalem jeszcze zarobkowo, wobec czego inwencja byla w cenie (bo i czasu bylo wiecej). Quote Link to post Share on other sites
klk Posted October 13, 2006 Author Report Share Posted October 13, 2006 hehe ok dzięki za rady :) ps. czy te celowniki ca sa na allegro itp pasowaly bo do socoma? Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted October 13, 2006 Report Share Posted October 13, 2006 ps. czy te celowniki ca sa na allegro itp pasowaly bo do socoma? Link daj to bedzie latwiej. Aczkolwiek przjerzalem allegro i nie nzalazlem nic co by pasowalo do SOCOM'a. Generalnie nie latwo bedzie Ci dostac do niego cokolwiek - to giwera niszowa. Ale zawsze zostaje Ci domowy warsztacik :-). Quote Link to post Share on other sites
klk Posted October 13, 2006 Author Report Share Posted October 13, 2006 hehe nie chodzi mo konretnie o allego i o taki model... ale Np. http://allegro.pl/item131124425_profesjona...acja_bonus.html czy da siew wogole jakis podpiac oprocz tego zestawu lam? Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted October 13, 2006 Report Share Posted October 13, 2006 Nie bedize pasowal. I obawiam sie ze nic poza LAMem nie wpasujesz. Jak chciales cos innego niz LAM to mogles kupic USP ;-). Quote Link to post Share on other sites
klk Posted October 13, 2006 Author Report Share Posted October 13, 2006 co to USP? i czemu mogłem? hehe jeszcze nic nie kupiłem narazie sie chce zoriętować Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted October 13, 2006 Report Share Posted October 13, 2006 USP to trochę mniejsza wersja socoma (a konkretnie, mk23 to większa wersja USP :twisted: ), ma normalniejszą szynę montażową. Jednak ciężko ci będzie znaleźć dobrą replikę, z tego co wiem KJW się sypie, a KSC jest sporo droższe. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
gas-can Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 jako doświadczony użytkownik USP powiem- jeśli niemasz nerwów do zawodnych magów odpuśc usp i spraw se glock'a Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts