Bielik Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 Hmm PO WYMIANIE,mi chodzi o osiagi fabryczne,tuningiem mozna zmienic nawet gorsza bron w cos wspanialego :P,a ile mniej wiecej by kosztowal hopek i lufa precyzyjna do sl8? Quote Link to post Share on other sites
Bielik Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 Mam problem,dzis podczas bitwy wpakowalem ostra serie-caly magazynek-w qmpla z duzej odleglosci,gdy ponownie naladowalem magazynek i nacisnalem spust nic sie nie stalo! Po prostu nie dziala,silnik nawet nie oddaje strzalu ani nie daje znac ze zyje! Prosze pomocy! Quote Link to post Share on other sites
YodaSan Posted February 4, 2007 Author Report Share Posted February 4, 2007 Mając na myśli magazynek chyba nie chodziło Ci o hi capa? Quote Link to post Share on other sites
Bielik Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 (edited) O jakikolwiek,hi-cap,mid-cap,low cap .... Edited February 4, 2007 by Bielik Quote Link to post Share on other sites
Bielik Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 Hmm,juz to naprawilem uzylem techniki "strzel z piesci w kolbe" :P Sadze ze nie bylo styku gdzies niedaleko GB...czy to sie wam zdarza? Moglby mi ktos powiedziec ile kosztuje tuning tego malenstwa bo to jest super karabinek i nie chce kupowac szybko nowego! A moze dac mu spokoj i za dwa miechy kupic jakiejs m14 od [ns] w tawiangunie? Prosze o opinie :/ Ewentualnie pisac na gg 6015515 :) pOzdR pS:prosze o odpowiedz ktora prosilem wczesniej-magazynki :| Quote Link to post Share on other sites
Lukas.72 Posted February 5, 2007 Report Share Posted February 5, 2007 Koszt lufy to ok 160-170zł a hopek do sl8 to nie wiem musisz poszukać pos klepach napewno gdzieś mają no i jeszce 25-30zł hop up silikonowy Quote Link to post Share on other sites
Dudi Posted February 5, 2007 Report Share Posted February 5, 2007 Koszt lufy to ok 160-170zł a hopek do sl8 to nie wiem musisz poszukać pos klepach napewno gdzieś mają no i jeszce 25-30zł hop up silikonowy Bez przesady, dobrą preckę 650mm idzie kupić za 120 złotych. Quote Link to post Share on other sites
Lukas.72 Posted February 5, 2007 Report Share Posted February 5, 2007 Hmm 120zł mi się wydaje że za 120zł to kosztue lufa 363mm systema a 650 są droższe no chyba że uzywaną albo nową ale jeśli nową to proszeo linka do sklepu bo ja patrze na www.asgshop.pl Quote Link to post Share on other sites
Bielik Posted February 5, 2007 Report Share Posted February 5, 2007 Dzieki za odpowiedzi,mam podstawowe pytanie-czy nie sadzicie ze lepiej byloby kupic sobie M14 od [NS] z taiwanguna :/? Ja mam tansza ver-plastikowy GB...wymiana tego wszystkiego kosztowalaby o wiele wiecej niz sam karabinek :/ Prosze o opinie! Quote Link to post Share on other sites
Lukas.72 Posted February 5, 2007 Report Share Posted February 5, 2007 Lepiej Kupić m14 jest łądniejsza i ogólnie lepsza a to SL8 na ściane i będzie git i m14napewno Cię taniej wyniesie Quote Link to post Share on other sites
Bielik Posted February 5, 2007 Report Share Posted February 5, 2007 No właśnie tez tak sądziłem :) SL8 to moj pierwszy AEG który mi się nie zwalił po dwóch dniach a nawet przetrwał akcje :) Tera tylko sie poczeka aż będę miał kase na M14. Apropo pięknosci M14, każdy ma inny styl jak dla mnie SL8 wygląda bardzo nowocześnie i to mi się podoba, M14 tez jest ładne ale nie przesadzajmy ze ładniejsze :P,jak coś nie pasi z SL8 można przemalować korpus na szaro i pięknie wygląda :] Ahhh, juz bym zapomniał,to pytanko do Ciebie desert bo siedzisz w temacie widze :) Nie znasz magazynków pasujących do tego SL8 [bE]? Ja znalazłem jeszcze cos takiego: http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-po...EG-G36C-HK.html Czy toto podejdzie do SL 8? Pls fast reply :) Quote Link to post Share on other sites
Lukas.72 Posted February 5, 2007 Report Share Posted February 5, 2007 ten magazynek co podałes nie podejdzie do sl8 ale poszukaj magów w innych skepach.. Quote Link to post Share on other sites
Dudi Posted February 5, 2007 Report Share Posted February 5, 2007 OTO i link do precki. Nie od razu trzeba brać preckę SYSTEMY. Quote Link to post Share on other sites
Bielik Posted February 5, 2007 Report Share Posted February 5, 2007 Dudi a moze znasz jakiejs magazynki (obojetne czy mid czy low i hic :P) zeby mialy 50+ kulek i zeby podchodzily do sl8? Aha czy to ze czasami mi kulek nie podaje moze byc spowodowane magazynkiem low cap? Quote Link to post Share on other sites
Dudi Posted February 5, 2007 Report Share Posted February 5, 2007 Dudi a moze znasz jakiejs magazynki (obojetne czy mid czy low i hic :P) zeby mialy 50+ kulek i zeby podchodzily do sl8? Aha czy to ze czasami mi kulek nie podaje moze byc spowodowane magazynkiem low cap? Jeżeli czytam ten temat i widzę Twoje do znudzenia powtarzane pytania o magazynki i nadal nie odpisuję na ich temat, to raczej nie znam, nie? Chyba logiczne... Przestań już tak katować - gniazdo magazynka SL8 BE jest niestandardowe i bez przeróbek innych magazynków się nie obędzie, o ile wogóle "istnieją" takie przeróbki, po których inne magazynki będą pasować. Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted February 5, 2007 Report Share Posted February 5, 2007 zapewne pasują od SL8 BE z metal gearboxem.... tam ponoć dają hikapa Quote Link to post Share on other sites
Bielik Posted February 5, 2007 Report Share Posted February 5, 2007 (edited) Czy to czy gearbox jest metalowy czy nie ma jakijs wlyw na to czy magazynek pasuje czy nie...Nie wiem dlaczego ale na to nie wpadlem :język: :język: :język: :język: Edited February 5, 2007 by Bielik Quote Link to post Share on other sites
Bielik Posted February 7, 2007 Report Share Posted February 7, 2007 Sluchajcie mam kolejny problem zwiazany z tym nieszzesnym sl8 :P Mianowicie pewnego razu podczas strzelanki bron przestala miotac kulkami! Oczywiscie przyczyna byla prosta-gumka hop łupowa :/ Otworzylem szybko karabinek,wsadzilem gumke odpowiednio i po oddaniu kilku strzalow znowu cos sie zacielo,otwieram-gumka sie zsunela.Znowu "naprawilem". Kilka strzalow boom znowusz przestaly kulki leciec z tego samego powodu. Ta gumka nie daje mi spokoju :/ Co z tym zrobic ? Jakos ja umocowac bo ja poprostu uciskam w odpowiednie miejsce i zamykam bron. PozdR Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted March 4, 2007 Report Share Posted March 4, 2007 (edited) Jako że od kilku miesięcy jestem posiadaczem SL8 z BE to takie małe podsumowanie tego karabinu. wersja stock nie warta opisu bo to raczej średni karabin, pierwszą rzeczą jako wymieniłem buła lufa (po pewnych zabiegach siłowych udało mi sie ja wyzwolić), zamieniłem aluminiową na preckę 509 6,04 z CA. Komora HU jest ok i nie była zmieniana. Znaczny wzrost zasięgu i celności. Poszedłem dalej miałem zestaw cylindra i tłoka Gaudnera oraz sprężynę 130%, niestety na 130 wyglądało to nie za ciekawie, bateria dość słabo naciągała sprężynę a układ komory nie pozwalał na wstawienie większej. Wymieniając gearbox na CA okazało się że zestaw gaudnera tam nie pasuje... dodatkowo popsułem selektor, replika przestała strzelać na semi, na auto było niewiele lepiej. Zirytowany tym karabinem wysłałem go do serwisu zbrojowni na poprawienie tych mankamentów. Po paru rozmowach z serwisantem który zajmował sie moją repliką dokonaliśmy uściślenia czego oczekuje od tego karabinu. 1. Ma strzelać na semi. 2. Ma strzelać na auto. 3. Ma mieć sprężynę 120% (taka najbardziej mi odpowiadała ze względów ekonomicznych). 4. Ma sie nie zacinać. (a czasem mu się to zdażało). 5. Dobrze by było wsadzić tam baterie lagre. To co dokonali w serwisie... to prawie jak cud. SL8 po powrocie spełniła wszystkie założenia, strzela jak marzenie, nie zacina się. Jeżeli chodzi o wybór sprężyny... 120 pozwala jeszcze na strzelanie kulkami 0,23 które są znacznie tańsze niż 0,25 czy 0,30 raczej niezbędne przy większej sprężynie. Wzrost kosztów tuningu powyżej 130% jest nie proporcjonalny do przyrostu zasięgu o wzroście kosztów eksploatacji nie wspomnę. (Opróżnienie magazynka na auto trwa parę sekund, zresztą na semi też nie wiele dłużej.) Ogólnie replika budzi mieszane uczucia od zachwytu po nienawiść. Jeżeli chciał by ją mocno tuningować to na pewno da to lepszy efekt niż tuning ca8-2, zwłaszcza jeżeli myślimy poważnie o lagre, no i szyna RIS jest już w zestawie ;) Jako gratis zostaje możliwość wstawienia bardzo długiej lufy bez potrzeby maskowania jej tłumikiem. Edited March 4, 2007 by tafi Quote Link to post Share on other sites
Crank Posted November 15, 2007 Report Share Posted November 15, 2007 Witam wszystkich Posiadam ten karabinek już jakiś czas, ale niedawno wpadłem na pomysł aby go trochę zmodyfikować. Czytając wasze wypowiedzi, doszedłem do wniosku, że na początek powinnam wymienić lufę i gumkę HopUp. Dlatego mam pytanie czy ta lufa będzie pasowała do mojego karabinka: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1932 Czy może powinienem wybrać coś innego. Jeśli ta lufa jest nieodpowiednia, to może ktoś mógłby mi polecić coś innego najlepiej w cenie nie przekraczającej 150 PLN . Moje kolejne pytanie dotyczy gumki HopUp, którą powinienem wybrać? Zastanawiam się nad tymi dwoma: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1637 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1797 W przyszłości chciałbym zamontować do niego sprężynę 120 a co za tym idzie cylinder, tłok, głowice może ktoś kto ma ten karabin (choć niekoniecznie), mógłby mi polecić jakieś konkretne modele tych części (wszelkie linki mile widziane). Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted November 15, 2007 Report Share Posted November 15, 2007 Nie ten dział. Quote Link to post Share on other sites
Naal Posted March 13, 2008 Report Share Posted March 13, 2008 Czy ktoś wie czy to cacko będzie jeszcze dostępne w naszych sklepach? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts