Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Tuning PJ4 S-SYSTEM - wewnętrzny.

Recommended Posts

• Replies 315
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Po ok 50-100 kulkach, nie więcej, miałem akurat przerwe(wiadomo mrozy) po tym jak gun wrócił z tuningu i strzelałem sobie tylko z domu w krzaki/drzewa dla sprawdzenia. Dzisiaj walnąłem z 2 strzały na sucho i poszedłem pod dom kiedy to przy 1wszym strzale zmieliło. Rozkręciłem i patrze a tu leża ząbki. Przed chwilą sprawdziłem, zęby z tłoka też są nadszczerbione(nie wyrwane) choć jest to typ wzmocniony (http://asgshop.pl/produkt.php?id=1024), mam małe przeczucie, że to właśnie jego opiłki mogły pociągnąc za sobą walnięcie zębarek. Choć chłopaki z serwisu wspomnieli o tym że takie coś może się przydażyć to o tloku nie było ani słowa, tymbardziej że ząbki odpowiedzialne za jego naciąganie są nie ruszone..dziwne.

P.S. GB po przyjści z servisu nie był otwierany

Edited by CerberBP

Po zębatkach ciąg dalszy problemów z mojej strony :(. Teraz HU nawala, co 30 kulka lubi się zblokować przed wejściem w zamkniętą część komory (gumka tak się podwija że ją blokuje przy wjściu) I choć cały ustawiony jest na min. to i tak się dzieje, więc ostrzegam za wczasu tych co mają takie patenty połączenia sylikonówki i stockowej komory, bo mimo iż to jedez z mniejszych elementów układu może troche narozrabiać. Ja za jakiś czas się przestawie na komore SRC jak reszta ale wolałem ostrzec was na przyszłość, pozdro

Tzn. prosiłem o foty komory w temacie o samej s-systemce aby właśnie porównać w którym miejscu się dokładniej różnią o ten 1mm i zobaczyć czy to przez to mi się blokuje. Niestety podobno nie ma jak tego pstryknąć więc na podstawie porównania gumek wydaje mi się że właśnie przez takie połącznie komory z gumką tak się dzieje, choć głowy nie dam sobie uciąć wolałem ostrzec przed tym , gdyby komuś się jeszcze takie rzeczy działy. A po tym wszystkim te 39zeta czy tam ile na src wydaje się być wartym , nawet tak małych problemów

Heh, a ja bym nawet jak miał zmieniać teraz na m120 to znowu bym nie wymienił tych zębatek, bo im dłużej nad tym mysle i łącze fakty, to zębatki wydaja mi się spokojnie wytrzymałe pod taką moc, tymbardziej że przy tej komorze bardziej prawdopodobnym mi się zdaje, że to była zacinka, czyli kulka została w komorze i tłok miał "wolniejszą" drogę powrotu, zreszt o czym można poczytać na asgshopie. Ale wiesz bez tego przynajmniej macie material na własne wyciągnięcie wniosków :P

• 2 weeks later...

Witam

Nadszedl dla mnie czas aby pomajstrowac troche przy ganie i podniesc osiagi, dlatego tez mam pare pytanie - Od czego zaczac aby poprawic przede wszystkim zasieg??

wersja 1

wyczytalem ze wymiana komory Hop-Up + gumki daja juz widoczna poprawe i teraz:

1. gumka Link

2. ale jaka komora?? bo nie bardzo wiem jaka wybrac?? :(

wersja 2

czy moze zamiast zam wersji 1 zdecydowac sie na poczatek na zestaw tu polecany, czyli HurricanE: Link

+ do tego sprezyna 110, aby nie palowac za bardzo czesci

niestety z kasa u mnie krucho i nie moge rzucic sie na obie wersje wiec musze stopniowo upgrejdowac, wiec prosilbym o pomoc w wyborze kolejnosci tych zmian

No to najlepiej gumke(tą co podałeś- jest bardzo dobra), hopa (hopca polecam TM'a choć pewnie o SRC zaraz ktoś wspomni bo jest tańsza ale jej nie jestem w stanie ocenić- dlatego polecam sprawdzone) i precke (df'a- też sprawdzone i dobre) :P pozdro!

Masz silikonówke na stockowej komorze P&J i nie masz tak jak CerberBP problemów z zacinaniem się kulek co którejś w komorze ?? Działa jak należy wszystko ??

Tak! Tak jak pisałem, wszystko w najlepszym porządku po przebiegu już 5 tyś na tym zestawieniu. Co ciekawe nie było absolutnie żadnych problemów z dopasowaniem gumki do komory, nie trzeba było wciskać nic na siłę. Odniosłem wrażenie że aż "za łatwo" poszło i zbyt idealnie pasuje, zaczełem się zastanawiać czy to może nie jakiś "podstęp". Lecz wynik tej zmiany jest po prostu bardzo odczuwalny teraz nie ma efektu rozgrzewania gumki, kulki lecą tak samo i mam czasami wrażenie że nawet lepiej niż na stokowej gumce. Polecam.

Ostatnio wsadziłwm do "Ski" m120 i kupiłem do tego intellecta 9,6V, myśle nad poprawą ROF ale nie wiem jaka bateria 10,8V wejdzie do puszki. Zastanawia mnie czy >TA< po wycięciu ogranicznika blokującego baterie żeby nie latała sie zmiesci.

W opisie jest że ma 8 ogniw, ale na zdjęciu jest ich 9 i zapewne poprostu w opisie sie pomylili więc rozpatrujemy tu 9 ogniw

Edited by TheProsiak