pidzejfat Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 Wyłysiały ci zębatki, aż dziwne... Po jakim przebiegu poszły?? Quote Link to post Share on other sites
HIREDGUN Posted February 22, 2007 Author Report Share Posted February 22, 2007 No właśnie ? Może przy otwieraniu GB się przesuneły ?? Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 (edited) Po ok 50-100 kulkach, nie więcej, miałem akurat przerwe(wiadomo mrozy) po tym jak gun wrócił z tuningu i strzelałem sobie tylko z domu w krzaki/drzewa dla sprawdzenia. Dzisiaj walnąłem z 2 strzały na sucho i poszedłem pod dom kiedy to przy 1wszym strzale zmieliło. Rozkręciłem i patrze a tu leża ząbki. Przed chwilą sprawdziłem, zęby z tłoka też są nadszczerbione(nie wyrwane) choć jest to typ wzmocniony (http://asgshop.pl/produkt.php?id=1024), mam małe przeczucie, że to właśnie jego opiłki mogły pociągnąc za sobą walnięcie zębarek. Choć chłopaki z serwisu wspomnieli o tym że takie coś może się przydażyć to o tloku nie było ani słowa, tymbardziej że ząbki odpowiedzialne za jego naciąganie są nie ruszone..dziwne. P.S. GB po przyjści z servisu nie był otwierany Edited February 22, 2007 by CerberBP Quote Link to post Share on other sites
TheProsiak Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 Ja właśnie jestem w trakcie zakładania tune up m120 :) zobaczymy jak długo pociągną moje zębatki. Tylko mam problem, nie wiem jak założyć głowice tłoka. Nie wiem jak ją przykręcić i gdzie ma być ułożyskowanie. Może mi ktoś to opisać? Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 Sorki z mojej strony że dopiero teraz (miałem kłopoty z netem + ten brak editu ;p) jednak tłok jest ok, to smar się wydałał jakby wszczerbienia, jednak to typowe zerwanie zębów, prawdopodobnie pechowy odlew, no ale cóż... Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 24, 2007 Report Share Posted February 24, 2007 Mi po 4tys kulek poszły XYT'y w Ak na M130... Quote Link to post Share on other sites
TheProsiak Posted February 25, 2007 Report Share Posted February 25, 2007 pidżefjat - może sie myle, ale wydaje mi się że miałeś wcześniej m120 w swoim AK, wymieniłeś na m130 czy poprostu cyfry sie Ci pomyliły? A jeśli faktycznie wymieniłeś na 130, to czy na 120 było ok? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 25, 2007 Report Share Posted February 25, 2007 Nie ciągle miałem M130... Kupuję zapewne STU z CA bo nie chce mieć więcej problemów... Quote Link to post Share on other sites
TheProsiak Posted February 25, 2007 Report Share Posted February 25, 2007 (edited) Mam pytanie.... Czy staowe zębatki CA będą lepsze od tych znajdujących sie w P&J ? Bo ludzie w opisach sprzedaży piszą że pociągną nawet M120, tylko tak sobie myśle że każde pociągną, chodźby 1 strzał :P Edited February 25, 2007 by TheProsiak Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted February 27, 2007 Report Share Posted February 27, 2007 Po zębatkach ciąg dalszy problemów z mojej strony :(. Teraz HU nawala, co 30 kulka lubi się zblokować przed wejściem w zamkniętą część komory (gumka tak się podwija że ją blokuje przy wjściu) I choć cały ustawiony jest na min. to i tak się dzieje, więc ostrzegam za wczasu tych co mają takie patenty połączenia sylikonówki i stockowej komory, bo mimo iż to jedez z mniejszych elementów układu może troche narozrabiać. Ja za jakiś czas się przestawie na komore SRC jak reszta ale wolałem ostrzec was na przyszłość, pozdro Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted February 27, 2007 Report Share Posted February 27, 2007 Jesteś pewien że to przez komore hop upa ?? Bo kurde już maiłem nie brać jej ale teraz to ześ mnie zaskoczył :/ Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted February 27, 2007 Report Share Posted February 27, 2007 Tzn. prosiłem o foty komory w temacie o samej s-systemce aby właśnie porównać w którym miejscu się dokładniej różnią o ten 1mm i zobaczyć czy to przez to mi się blokuje. Niestety podobno nie ma jak tego pstryknąć więc na podstawie porównania gumek wydaje mi się że właśnie przez takie połącznie komory z gumką tak się dzieje, choć głowy nie dam sobie uciąć wolałem ostrzec przed tym , gdyby komuś się jeszcze takie rzeczy działy. A po tym wszystkim te 39zeta czy tam ile na src wydaje się być wartym , nawet tak małych problemów Quote Link to post Share on other sites
Jabol Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 A pisałem, że przy m120 trzeba wymienić zębatki przynajmniej na torque up z CA ? Trzeba było słuchać. "AAALE NIE" :) Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Heh, a ja bym nawet jak miał zmieniać teraz na m120 to znowu bym nie wymienił tych zębatek, bo im dłużej nad tym mysle i łącze fakty, to zębatki wydaja mi się spokojnie wytrzymałe pod taką moc, tymbardziej że przy tej komorze bardziej prawdopodobnym mi się zdaje, że to była zacinka, czyli kulka została w komorze i tłok miał "wolniejszą" drogę powrotu, zreszt o czym można poczytać na asgshopie. Ale wiesz bez tego przynajmniej macie material na własne wyciągnięcie wniosków :P Quote Link to post Share on other sites
EchoX Posted March 14, 2007 Report Share Posted March 14, 2007 Witam Nadszedl dla mnie czas aby pomajstrowac troche przy ganie i podniesc osiagi, dlatego tez mam pare pytanie - Od czego zaczac aby poprawic przede wszystkim zasieg?? wersja 1 wyczytalem ze wymiana komory Hop-Up + gumki daja juz widoczna poprawe i teraz: 1. gumka Link 2. ale jaka komora?? bo nie bardzo wiem jaka wybrac?? :( wersja 2 czy moze zamiast zam wersji 1 zdecydowac sie na poczatek na zestaw tu polecany, czyli HurricanE: Link + do tego sprezyna 110, aby nie palowac za bardzo czesci niestety z kasa u mnie krucho i nie moge rzucic sie na obie wersje wiec musze stopniowo upgrejdowac, wiec prosilbym o pomoc w wyborze kolejnosci tych zmian Quote Link to post Share on other sites
Yuber Posted March 14, 2007 Report Share Posted March 14, 2007 No to najlepiej gumke(tą co podałeś- jest bardzo dobra), hopa (hopca polecam TM'a choć pewnie o SRC zaraz ktoś wspomni bo jest tańsza ale jej nie jestem w stanie ocenić- dlatego polecam sprawdzone) i precke (df'a- też sprawdzone i dobre) :P pozdro! Quote Link to post Share on other sites
EchoX Posted March 17, 2007 Report Share Posted March 17, 2007 hmmm czyli ta: Link bedzie pasowala do guna?? czy moze jednak cos takiego: Link, a moze ktos ma jeszcze inna propozycje?? Quote Link to post Share on other sites
HIREDGUN Posted March 17, 2007 Author Report Share Posted March 17, 2007 Do naszego karabinu pasuje tylko plastikowa komora... czyli np. ta którą podałeś jako druga... ale dla pewności lepiej jeszcze ja zadam pytanie czy komory m15/m16 nie różnią się wielkością ? Quote Link to post Share on other sites
TheProsiak Posted March 17, 2007 Report Share Posted March 17, 2007 Ja mam >TĄ< komore kupioną u krakmana Quote Link to post Share on other sites
berliners Posted March 17, 2007 Report Share Posted March 17, 2007 (edited) Ja mam sylikon wsadzony w stokową komorę. Przebieg około 5 tyś. ja tym "Hop Upie" i nic złego się nie dzieje. Edited March 17, 2007 by berliners Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted March 17, 2007 Report Share Posted March 17, 2007 Masz silikonówke na stockowej komorze P&J i nie masz tak jak CerberBP problemów z zacinaniem się kulek co którejś w komorze ?? Działa jak należy wszystko ?? Quote Link to post Share on other sites
berliners Posted March 18, 2007 Report Share Posted March 18, 2007 Masz silikonówke na stockowej komorze P&J i nie masz tak jak CerberBP problemów z zacinaniem się kulek co którejś w komorze ?? Działa jak należy wszystko ?? Tak! Tak jak pisałem, wszystko w najlepszym porządku po przebiegu już 5 tyś na tym zestawieniu. Co ciekawe nie było absolutnie żadnych problemów z dopasowaniem gumki do komory, nie trzeba było wciskać nic na siłę. Odniosłem wrażenie że aż "za łatwo" poszło i zbyt idealnie pasuje, zaczełem się zastanawiać czy to może nie jakiś "podstęp". Lecz wynik tej zmiany jest po prostu bardzo odczuwalny teraz nie ma efektu rozgrzewania gumki, kulki lecą tak samo i mam czasami wrażenie że nawet lepiej niż na stokowej gumce. Polecam. Quote Link to post Share on other sites
TheProsiak Posted March 18, 2007 Report Share Posted March 18, 2007 (edited) Ostatnio wsadziłwm do "Ski" m120 i kupiłem do tego intellecta 9,6V, myśle nad poprawą ROF ale nie wiem jaka bateria 10,8V wejdzie do puszki. Zastanawia mnie czy >TA< po wycięciu ogranicznika blokującego baterie żeby nie latała sie zmiesci. W opisie jest że ma 8 ogniw, ale na zdjęciu jest ich 9 i zapewne poprostu w opisie sie pomylili więc rozpatrujemy tu 9 ogniw Edited March 18, 2007 by TheProsiak Quote Link to post Share on other sites
berliners Posted March 23, 2007 Report Share Posted March 23, 2007 Ciekawa opcja dla majsterkowiczów, wersja CQB: http://www.first-jp.com/topic03/img/photo/m4s/cqbr.jpg Quote Link to post Share on other sites
HIREDGUN Posted March 24, 2007 Author Report Share Posted March 24, 2007 Hmmm... kasą ja nie tryskam a chce usoprawnić do ok. 400 fps - ZESTAW FTK Czy do tego zestawu powinienem coś jeszcze wymienić aby nic nie sypnęło ? Aha dlaczego m16 ? Bo chce wstawić dłuższą lufę+tłumik ! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts