szczurek soldier Posted July 12, 2007 Report Share Posted July 12, 2007 Adobe Premiere i inne programy do obróbki video znajdziecie na www.instalki.pl Quote Link to post Share on other sites
dejo Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 Ja w pracy uzywam Adobe Premiere pro 1.5 i 2.0 + After Efect i Adobe audition. Nie mam problemu z wywalaniem sie Adobe jedynie czasami wersja 2.0 ma jakieś dziwne odchyły:). Ostatnio probowalem Ediusa w wersji 4.0 ma duzo fajniejsze efekty i potrafi renderować wszystko w czasie rzeczywistym, moza tez go ustawic aby jeden procesor przeliczał efekty a na drugim procku montować normalnie ale jeszcze go do konca nie rozgryzlem. Adobe premiere do prostego montazu jest bardo fajnym programikiem i latwym w obsludze. Quote Link to post Share on other sites
karbo Posted September 16, 2007 Report Share Posted September 16, 2007 Wie ktos jak do Adobe After Effects 7 dodać efekt wybuchu? Quote Link to post Share on other sites
Yarlan Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 (edited) Wie ktos jak do Adobe After Effects 7 dodać efekt wybuchu? Musisz miec ten efekt wybuchu np. w formie sekwencji klatek z kanalem alfa. Wczytujesz, nakladasz, ustawiasz i masz :) Najlepiej pobaw sie tym w after effect - bo to on sluzy do tego typu 'bajerow'. W pimierce pozniej wszystko poskladaj do kupy i bedzie gitara. Edited October 5, 2007 by Yarlan Quote Link to post Share on other sites
Gumal Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Dokładnie tak jak kolega wyżej. Sam wybuch możesz sobie narysować w Photoshopie i później działać w afterze. Chyba, że kozak jesteś to i możesz cały wybuch klatka po klatce rysować ;) Quote Link to post Share on other sites
MattePRL Posted April 28, 2008 Report Share Posted April 28, 2008 Wybaczcie odkopanie tematu, jeżeli chcecie wybuchy jak i Muzzle Flashe, polecam pobrać darmówki z Tej strony. Polecam także poradniki Andrewa Kramera z VideoCoPilot. Osobiście używam Adobe Premiere + AfterFX. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
fryncik Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 Ja polecam Pinnacle Studio o wersji 8. do 11.-zależnie od mocy obliczeniowej kompa.Używam już od wielu lat,a znajomi są zawsze pod wrażeniem efektów pracy.Program bardzo intuicyjny,wszystko na miejscu,zasada "przeciągnij i puść"w czasie rzeczywistym,mnóstwo przejść,efektów i gotowych menu,pliki wynikowe we wszystkich dostępnych formatach(także HD).Próbowałem już wspomniane Adobe,Ulead,WMM i inne-każdy ma jakieś "+"i"-",ale Studio jest najbardziej uniwersalne i dale najwięcej frajdy nawet amatorom.Gorąco polecam!!! Quote Link to post Share on other sites
maciej_kaminski Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 (edited) Aż dziwne, że mojego ulubionego programu nikt nie umieścił. Nie będę się rozpisywał, jedynie skrótowo scharakteryzuję produkt. Bezpłatnie dostępna Cinelerra http://cinelerra.org/ . Program ma liczne funkcje edycji/kompozycji video, obsługuje dowolne rozdzielczości i framerate i bardzo liczne przestrzenie barw (w tym YUV/RGB HDR). Pierwszy ogólno-dostępny program na PC umożliwiający użycie x64. Dla Mac i PC (zLinuxem) Edited January 14, 2009 by maciej_kaminski Quote Link to post Share on other sites
0men Posted July 2, 2009 Report Share Posted July 2, 2009 Ja używam Sony Vegas Pro 8 i jestem z niego bardzo zadowolony. Masa efektów Masa przejść Track motion Zapisuje profesjonalnie w HD Prosty w obsłudze Przejrzysty wygląd Bardzo stabilny, ani raz mi nie zaliczył zwiechy Bardzo polecam ten program. Można w nim zrobić w pełni profesjonalny film bez większego doświadczenia w tworzeniu filmów. Quote Link to post Share on other sites
Halfling86 Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 Dwa programy. Adobe Premier Pro 2.0 + Adobe Efects oraz niepokonany Edius - ma wszystko, intuicyjny, większość efektów ma zautomatyzowanych. Quote Link to post Share on other sites
LeVuS Posted August 6, 2009 Report Share Posted August 6, 2009 Kwestia systemu operacyjnego Windows: Adobe Premiere Pro - obróbka Adobe After Effects - Efekty specjalne Sony Vegas - Obróbka Linux Kino - Obróbka MAC OS X: iMovie - Obróbka Quote Link to post Share on other sites
Krystian_Ck Posted August 10, 2009 Report Share Posted August 10, 2009 Sony Vegas 8 pro. Wystarczający w zupełności nawet do w miare profesjonalnej obróbki..potem można uzyc after effects i mamy film z efektami rodem z 007 :-F Quote Link to post Share on other sites
szilerus Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 Podobnie jak koledzy: popieram Adobe Premiere Pro i Sony Vegas (HD) - obróbka i Adobe After Effects - dla vfx. Ale soft i hardware to najmniejsze zmartwienie, potrzebni sa jeszce aktorzy. Ilu z was myslalo o nagraniu czegos profesjonalnego? Czegos na taki deseń: Zbieramy własnie ekipe do podobnego - ale bardziej realnego klimatu. Przydała by sie pomoc. Ktos z was chcialby mieć taka produkcje na swoim końcie? KONTAKT szilerus@o2.pl Quote Link to post Share on other sites
mateusz Posted June 4, 2010 Report Share Posted June 4, 2010 Zdecydowanie na początek wystarczy Sony Vegas 7 lub 8 - można na nim zrobić większość potrzebnych rzeczy do TV, youtuba czy innych platform. Dla maków naturalnie Final Cut Quote Link to post Share on other sites
MATRON Posted June 5, 2010 Report Share Posted June 5, 2010 (edited) Ostatni rok bawiłem się Sony Vegas Movie Studio 9, posiada wszystko, co niezbędne do produkcji wysokiej jakości filmów, prezentacji, relacji z imprez, programów telewizyjnych. Z łatwością da się w nim edytować materiał w praktycznie każdym formacie, również high-definition HDV i Sony AVCHD Edited June 5, 2010 by MATRON Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 Odświeżę. Pack efektów graficznych, wystrzaly, wybuchy, dymy itd: ACTION ESSENTIAL, dodasz bez problemu w AF, z lekką zmianą parametrów dodasz w SV. Do obróbki: ADOBE AFTER EFFECTS \ SONY VEGAS koniecznie z dodatkiem TWIXTOR. Sam używam SV i można sporo rzeczy zrobić, choć ja sam jeszcze mało umiem... http://www.youtube.com/user/TenCoWszystkoPotrafi Tu AF + Twixtor http://youtu.be/wk7aDWwSv6c http://youtu.be/VmUnMm7Gvs0 Quote Link to post Share on other sites
lukixd88 Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 Używam Sony, w prawdzie trzeba trochę poćwiczyć żeby dojść do wprawy i robić na prawdę dobre filmy, ale potrafi zdziałać cuda :D Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted January 29, 2017 Report Share Posted January 29, 2017 Ja polecam używam magix fastcut w którym wycinam zbędne sceny, dodaję muzykę, usuwam efekt rybiego oka i przyspieszam/spowalniam nagranie. Jak chcę dodać hitmarkery i efekt bycia martwym to używam Sony Vegas. Do szybkiej obróbki wystarcza windowsowy Movie Maker. Quote Link to post Share on other sites
lembol Posted August 31, 2017 Report Share Posted August 31, 2017 Ja używam programu Hitfilm 4 Express. Jest darmowy, ale wyposażony w bardzo dużo opcji. Trzeba chwilę poświęcić żeby się zapoznać ze wszystkimi możliwościami, ale w necie jest sporo poradników. :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts