MAJOR762 Posted October 30, 2006 Report Share Posted October 30, 2006 Mam pytanie do osób doświadczonych. Które kulki 0,2 g są najlepsze: Blaster, Gold Fire czy Excel?? Chodzi mi które są najdokładniejsze, które sprawiają najmniej problemu i które w najmniejszym stopniu zacinają się w lufach precyzyjnych?? W miarę możliwości prosiłbym o odpowiedzi osoby które robiłe porównania/ używały wszystkich kulek i wyciągnęły z tego wnioski. Mówię od razu że szukałem i nic nie znalazłem, jeśli było prosiłbym o link ponieważ chciałbym się dowiedzieć jakie kulki mam kupować. Prosiłbym także o nie udzielanie odpowiedzi w stylu: "kupuj kulki Tm, Guarder..." itp ponieważ interesują mnie tylko te 3 marki które podałem. Na wszelki wypadek podaję linki: Blaster: http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...products_id=254 Gold Fire: http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...products_id=241 Excel: http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...products_id=174 Z góry dziękuję. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
hellmans Posted October 30, 2006 Report Share Posted October 30, 2006 Blastery, excele, tm, g&g, guardery i xtreem precission :) goldy, qbullety się tną możliwe że jakieś ominąłem Pozdrawiam Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted October 31, 2006 Author Report Share Posted October 31, 2006 W takim razie które lepsze: Blaster czy Excel. Wydaje mi się że Excel(chociażby cena na to wskazuje), ale chce mieć pewność. Myślę że innym również się to przyda. Link to post Share on other sites
piotrekSGUS Posted October 31, 2006 Report Share Posted October 31, 2006 Bierz blasterki, baaardzo dobre kuleczki. Jak tylko ich uzywam. Po za tym są tansze niz excel'e. Aha i nie gadaj, ze szukales i nic nie znalazles, jest jeden duzy topic o kulkach.... KLIK!, co za ludzie.. . Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted October 31, 2006 Author Report Share Posted October 31, 2006 Bardzo przepraszam, ale jak wpisywałem w wyszukiwarce jakie kulki to przez pierwsze 6 stron wyskakiwały mi tematy, w tytule których nie było nawet słowa kulki, więc przepraszam ale nie chce mi się przeglądać 69 stron żeby znaleźć (albo i nie) to czego mi potrzeba. Przy okazji według mnie ktoś powinien poprawić wyszukiwarke tak, aby była opcja "przeszukaj tylko tytuł tematu/pierwszy post w temacie".Według mnie bardzo ułatwiłoby to szukanie i w wielu przypadkach ograniczyłoby to powtarzanie poraz xxx tych samych tematów. A co do teatu kulek to jeszcze ostatnie pytanie: czy Blastery madają się również do luf precyzyjnych, czy mimo wszystko do precek lepsze będą Excele?? Link to post Share on other sites
piotrekSGUS Posted October 31, 2006 Report Share Posted October 31, 2006 W tym topicu co dalem Ci link'a do niego masz wszystko napisane... . Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted October 31, 2006 Author Report Share Posted October 31, 2006 No właśnie o to chodzi że nie do końca, jedni zachwalają Excele, a drudzy Blastery. Poza tym mało jest o kulkach 0.2g najwięcej jest 0,25 i 0,28. Więc już nie wiem :? EDIT: Postanowiłem przeanalizowa cały temat, który podał piotrek SUGS, brałem pod uwagę 3 firmy podane przeze mnie oraz kulki o wadze 0,2 i 0,25 g i dało to następujące wyniki: - lufy nieprecyzyjne (stockowe): miejsce 1: Gold Fire; miejsce 2: Excel, miejsce 3: Blaster - lufy precyzyjne: miejsce 1: Blaster; miejsce 2: Excel; miejsce 3: Gold Fire. Mam nadzieję że pomoże to w wyborze kulek w pewnym stopniu. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
LHOswald Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 A czy HFC 0.20g ze zbrojowni będą sie zacinać na Preclufie systemy 230mm w mp5 cymy? v ogóle będą w miarę dobre? Link to post Share on other sites
Dancer Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 ...a nie lepsze do precek są Extreme precision np. 0,23? Link to post Share on other sites
LHOswald Posted June 30, 2007 Report Share Posted June 30, 2007 Wg mnie 0.20g są za lekkie - nie latają precyzyjnie, mam zamiar kupić i wypróbować 0.25g , Też extreme precision. U mnie na Preclufie jakoś nigdy sie nie zacięły. Link to post Share on other sites
Equil Posted June 30, 2007 Report Share Posted June 30, 2007 Blastery. Cały nasz team na nich jedzie. O Excelach i Xtreme Precision słyszałem a to, że są mniejszej średnicy, a to, że się tną w magu, a to, że pozostawiają biały osad na końcu lufy. Na Blastery nie ma nic :) No, może jedno - są tańsze. Link to post Share on other sites
Recommended Posts