Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

AK47s CYMY Problem ze skladana kolba

Recommended Posts

Czy to jest ten sam typ kolby od wiatrowki' date=' która wykorzystal jonboy2312 do budowy beryla?[/quote']

Trzeba to trochę bardziej sprecyzować. jonboy2312 wykorzystał do swojebo geryla tylko ten zawiasik z kolby od wiatrówki. Reszta to "home made".

Jest to kolba wyjęta z takiej wiatrówki (made in china)

No ok' date=' tylko trzymam właśnie swoją s-ke w łapach i nie mogę dojść jak została ta kolba zamontoana z tyłu :? Przecież tam jest tylko plastikowe body, zero zaczepów, zero czegokolwiek, czyżby przyspawana przez body do gearboxa ???? 8O

Czy ktoś może wie z jakiego metalu wykonana jest składana kolba w ak od cymy?

Chłopie, w tym samym temacie napisałem, czytaj :mrgreen: . Stopka stalowa, ramię kolby alu, prawdopodobnie stop ZnAl. Analizy lab. materiału nie robiłem, ale magnes mi wystarczył żeby to stwierdzić.

• 2 weeks later...

Zaraz mnie szlag trafi ! ! ! Po raz DRUGI złamał mi się zaczep. Tym razem nie zaniosłem do Krakmana, sam się dogrzebałem i co widzę: gówniana część wielkości pastylki mentosa trzyma(ła) całą kolbę i to z JEDNEJ strony !! Pękła na śrubce, ktorą Krakman za mocno dokręcił. Jestem wściekły. Przecież to NIEMOŻLIWE żeby taka cholerna drobinka utrzymała całą kolbę. Totalna porażka. ODRADZAM Cymę AK-S nie kupować ! NIE KUPOWAĆ! Koszmar !

Dołączam zdjęcia tego badziewia:

syf1.jpg

syf2.jpg

Zaznaczony kwadratem koniec trzyma CAŁĄ KOLBĘ ! K*^#% !! :strach: :evil:

Niby fajnie ale co z selektorme ognia przy złożonej kolbie??

W zwykłym AK-S też trudno jest operować selektorem przy złożonej.

Wszystko to jest spowodowane brakiem miejsca wewnątrz broni. TM też tego inaczej nie rozwiązał (w sumie to jak miał inaczej rozwiączać, jak to na nim się CYMA wzorowała ;) ). Poza tym braki miejsca w srodku repliki odbiły się też na mocowaniu pasa nośnego. Jak kiedyś będziecie replikę rozbierać, to zwróćcie uwagę na mizerność tego zaczepu z tyłu. I pomyśleć, że na tym wisi cała replika.

• 2 weeks later...

Zawsze można rozłożyć kolbe "na stałe". Ja tak zrobiłem w swoim AKs.

syf2.jpg

Mnie ta część pękła w innym miejscu ale w innych przypadkach też powinna działać :). Pod ten zaznaczony kwadratem koniec podkładamy coś twardego i sztywnego. Całość składamy tak aby koniec tej części blokował kolbe przed obracaniem się. Nie za łatwo jest to potem poskładać do kupy, ale po kilku próbach jest to do złożenia. Ja zrobiłem tak po pierwszem złamaniu zatrzasku i kolba działa już tak od ponad miesiąca.

W ten stosób mamy Aks ze stałą kolbą :D.

Pozdrawiam

Wolv

• 8 months later...

snajper28:czy pierścień mocujący kolbe ostrego AK ma taką samą średnicę jak w AK cymy??

wszyscy mówią że się zaczep połamał,a mi pierścień puścił podczas przymiarki w garażu.

Poszedłem do spawacza,a on powiedział ,że nie spawają takiego materiału bo to jest alu z ołowiem i się nie połączy.

dsc06014jv9.th.jpg

dsc06015ki3.th.jpg

dsc06016qp7.th.jpg

dsc06017ud1.th.jpg

dsc06018zv0.th.jpg

dsc06019ua2.th.jpg

myślę ,że wystarczy ;]

ta kolba jest wzięta razem z kawałkiem tyłu body wiatrówki (ponieważ z niej została ta kolba wyjęta)

możesz mi dokładnie opisać jak przytwierdziłeś ją do body??bo przecież tam jest gb i nie mam miejsca.

Edited by DyingFetus
  • 9 months later...

Zaraz mnie szlag trafi ! ! ! Po raz DRUGI złamał mi się zaczep. Tym razem nie zaniosłem do Krakmana, sam się dogrzebałem i co widzę: gówniana część wielkości pastylki mentosa trzyma(ła) całą kolbę i to z JEDNEJ strony !! Pękła na śrubce, ktorą Krakman za mocno dokręcił. Jestem wściekły. Przecież to NIEMOŻLIWE żeby taka cholerna drobinka utrzymała całą kolbę. Totalna porażka. ODRADZAM Cymę AK-S nie kupować ! NIE KUPOWAĆ! Koszmar !

Dołączam zdjęcia tego badziewia:

syf1.jpg

syf2.jpg

Zaznaczony kwadratem koniec trzyma CAŁĄ KOLBĘ ! K*^#% !! :strach: :evil:

W zwykłym AK-S też trudno jest operować selektorem przy złożonej.

Mnie udało się dorobić ten zaczep. Dla obniżenia kosztów zamówiłem 100 szt i wyszło po 5 zł za sztukę. Więc jak jest ktoś zainteresowany to proszę o informację na pw.

• 5 months later...

czołem

Jak w temacie , także moja kolba poszła na śmieci. Szukałem szukałem i znalazłem coś takiego http://gunfire.pl/product-yid-1152190111-S...a-do-AKS74.html i teraz pytanie brzmi , jak to zamocować ? bo dać to pewnie da rade tylko zastanawiam się czy obejdzie się bez wiertarki/wkrętarki .? warto nie warto? pozdrawiam

ps. sory za odswiezenie tematu :)