maro19880518 Posted September 29 Report Posted September 29 (edited) Witam, od 3 miesięcy używam odkupionego używanego AEG CZ Scorpion Evo 3-A1 - Black. Niestety zauważyłem, że kiedy wystrzelam magazynek do końca i próbuję go odpiąć za każdym razem 1 albo 2 kulki zostają na zewnątrz magazynka albo wypadają z gniazda magazynka. Czy to taka przypadłość, czy też ja coś źle robię przy załadunku ? Do nabijania magazynku używam takiego przezroczystego ładownika do którego wsypuje się kulki i potem upycham popychaczem na sprężynę. Edited September 29 by maro19880518 Quote
dwa_cztery_cztery_cztery Posted September 30 Report Posted September 30 Normalna rzecz, część kulek wpada do komory ale nie ma za nimi nic do podania dalej i wypadają luzem przy przeładowaniu. Większość replik elektrycznych tak ma. Quote
maro19880518 Posted Sunday at 05:14 PM Author Report Posted Sunday at 05:14 PM Gdzie się go smaruje, znalazłem taki zapis w instrukcji po przetłumaczeniu, ale nie było gdzie to się smaruje. W jakiej temperaturze można go trzymać w sezonie zimowym? Mój leży ze wszystkimi dodatkami w parcianym pokrowcu w garażu z grubej blachy, mrozu tam nie ma na pewno, ale jakieś 4 stopnie to maks zimą, czy lepiej go schować do piwnicy gdzie jest ciepło? Quote
Recommended Posts