Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Uciekające powietrze

Recommended Posts

Witam,

Od początku zaznaczę, że na tuningu / naprawie replik nie znam się wcale (nie mówiąc o drobnych sklejeniach magazynka).

Mam jakąś Wellowską M16, rozwaloną (urwana kolba, kiepskie osiągi).

Rozłożyłem ją i udało mi się ją złożyć w całość i o dziwo działa (a to u mnie sukces) ale nadal mam problem z osiągami, tzn. kulki lecą baardzo nierównomiernie (raz lepiej, raz gorzej, z naciskiem na gorzej). Zauważyłem, że spoora część powietrza ucieka przez magazynek. I teraz pytanie - czy jest jakiś sposób na zwiększenie ilości powietrza dostarczanej do lufy? Jakieś uszczelnianie itd? Hop-upu to to nie ma więc tu nie ma co kombinować, kontrukcja prosta jak konstrukcja cepa. Na dobrą sprawę chodzi tylko o brutalne podciągnięcie osiągów w dowolny sposób jak najmniejszymi kosztami. Jakieś wskazówki? Za wszystkie porady będę wdzięczny :)

Pozdrawiam,

Hindus

//EDIT - dopiero teraz zauważyłem temat o tuningu tanich replik... Proszę o przeniesienie...

Z tanimi replikami to jest tak, że nie ma co za wiele tuningowac bo zaraz coś sie posypie, wiem bo sam mam M16A4 Well i jeszcze do niedawna służyła mi jako moja broń główna. Ja osobiście ograniczałem sie tylko do smarowania i osiagi mi wystarczały, bo walił na te 25 metrów na 0,2. Z tego co mi wiadmo to piszą że te srężynówki wella mają hop-up, jest to jednak nieprawda, znam budowe tej repliki na pamięć i jedyna gumka to taka przy lufie i służy ona do trzymania kulki a nie do jej podkręcania. Chyba że już dorobiłeś sobie hop-siupa. Jeżeli nie to zrób to, były jakieś tematy właśnie w dziale tuning tanich replik. Mój kumpel uszczelniał cylinder przy wylocie powietrza i jeszcze w paru miejscach taką dziwna "taśmą sylikonową" czy jakoś tak, to sie nazywało. Można jeszcze wsadzić podkładke pod sprężyne lub podgrzać ja i troche rozciągnąć(słyszałem że tak robili) ale szybciej niż zwykle pujdzie ci cylinder albo tłok, dlatego odradzam. Baw sie dobrze! Powodzenia!

po 1 niech ktoś to przeniesie do działu tanie repliki upgrade i tuning

po 2 sprawdzałeś czy masz szczelność tłok-cylinder? tzn jeśli zatkasz koniec cylindra i wepchniesz tłok to czy on idzie swobodnie czy ma duże opory

po 3 zrób hop-up (ktoś to fajnie opisał i narysował jak go zrobić do emki wella) poszukam tego linka jak znajde to go tu wkleje

po 4 jakich kulek używasz?

po 5 zawsze możesz zrobić sobie nową lufe

po 6 ide spać bo jest już późno

a jaką ty masz wogółe emke? A1, 2, 3, 4?

Pzdr

EDIT

http://www.wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=...t=20550&start=0

tu jest ten link

• 2 weeks later...

Kiedyś naprawiałem kumplowi taką emkę, w której pękła sprężyna, poodpadały kabelki, złamała się lufa etc... Jakoś to wszystko poskładałem, przylutowałęm, wepchnąłem do środka i działało, tylko że zasięg spadł dość znacznie, bo do około 0.5 metram ale przecież nie można mieć wszystkiego.;] Moja rada: kup sobie nową giwerę.;P

BTW: wiem, że ten wątek jest trupem od tygodnia, ale nie mogłem się powstrzymać od komentarza... Modzi wybaczcie.;P

• 3 months later...