nagrab Posted November 4, 2006 Report Share Posted November 4, 2006 Co sądzicie o grze Dawn of war i jej dodatkach. Jak dla mnie jest niesamowita, może dlatego że jestem na Warhammera napalony, bo gram WFB, WFRP. Quote Link to post Share on other sites
Garoo Posted November 5, 2006 Report Share Posted November 5, 2006 Dawn of War jest po prostu Boooooooomba świetne odwzorowanie orginalnych figórek, szkoda tylko że nie można w danej armii wybierać legionów. Quote Link to post Share on other sites
Aiven Posted November 5, 2006 Report Share Posted November 5, 2006 teraz tylko czekac na nerkronow i tau i juz nic do szczescia mi nie potrzeba :D Quote Link to post Share on other sites
Karpiks Posted December 6, 2006 Report Share Posted December 6, 2006 Z miłą chęcią pograł bym w warhammera.Żeby poczuć znowu żywotność walki z przeciwnikiem i odgłosem walczących żołmierzy. Quote Link to post Share on other sites
MONKeyman Posted December 15, 2006 Report Share Posted December 15, 2006 Dawn of War to niewątpliwie łakomy kąsek dla wszystkich fanów Warhammera 40000, ale także jedna z najlepszych strategii ostatnich lat. Są tacy, którzy twierdzą, że za dużo w tej grze ściągnięto z Warcrafta 3, ale wyszło to tej grze raczej na dobre (osobiście uważam, ze mogli ściągnąć jeszcze więcej: ). Poza tym wszystkim fanom tej gry, jak i miłośnikom dobrej strategii polecam grę, która powstała niejako na silniku DoW, czyli Company of Heroes traktującą o inwazji w Normandii 1944 i paru późniejszych potyczkach. Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted December 18, 2006 Report Share Posted December 18, 2006 Bardzo przyjemna gierka , jednak po kilku nastu potyczkach już łatwo obcykać co jest dobre a co nie , co powoduje lekką monotonie :P Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted December 20, 2006 Report Share Posted December 20, 2006 I właśnie po to masz multiplayera:-)) Swoją drogą- naprawdę świetnego, IMO jeden z najlepszych trybów multi w rts-ach. No i ten klimat uniwersum WH 40K... Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted December 22, 2006 Report Share Posted December 22, 2006 No właśnie o MP mówiłem (pisałem) , mi dość szybko sie znudziło , ale może powodem była gra na LAN... w sieci pewnie pojawia sie więcej stylów grania i to trzym przy tej gierce , o której oczywście złego słowa nie moge powiedzieć. WAAAAGH !!! Orki rlz ;) Quote Link to post Share on other sites
Alayas Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 naprawdę dobra gierka ale w DC zrąbali singla ale i tak nikt nie gra singla więc...silnik genialny, dużo krwi, oprawa graficzna oraz animacje i żywotność akcji na 6 z plusem Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted January 1, 2007 Report Share Posted January 1, 2007 Ja grałem w singla ;) , na hard gre możne przejść w 2 dni , aczkolwiek niektóre misje zajmowały mi po 2h :killer: :killer: . Quote Link to post Share on other sites
Sid92 Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 Faktycznie, drugiego takiego stratega jak DoW nie ma ;] Magiczna gra ;] Quote Link to post Share on other sites
Omnix Posted March 19, 2007 Report Share Posted March 19, 2007 Ja gram w WHFB ale i 40K zarówno figurkowy jak i ten na PC jest dla mnie extra.... Grafika, muzyka, jednostki i efekty pozwalają sie wczuc w klimat :) Gra jest swietna ... Quote Link to post Share on other sites
fryzzjer Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 ale i tak nikt nie gra singla więc... Cóż..mylisz się 8-) ja np. dzisiaj z rana właśnie zainstalowałem W40k aby przejść po raz...któryś :killer: Quote Link to post Share on other sites
Vasiliew Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 Kto grał w Warhammer 40k Dawn Of War Dark Crusade ??\ To poprostu świetna gra. Możesz po raz nasty rozwalić bez problemu przeciwnika a i tak ci sie to nie znudzi moim zdanie twórcy tej gry przeszli samych siebie. Quote Link to post Share on other sites
Rak Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 DoWa'a mam i często gram.. jak fundusze przyjdą to kupuję DC... jeszcze tylko Mark of Chaos 8) 8) btw: MoC jest turówką? chciałbym kidyś zagrać w WH40k albo WFB po necie na tury :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Vasiliew Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 Niewiem ale spraw sobie DC to jest normalnie boska gra Tak ci się spodoba że wejdziesz w komputer ( możliwe nawet że będziesz chciał zbierać figurki DoW'a [ ja zbieram ] ) -------------------------------------------------------------------- Przyzwyczaj się do zabijania >>>> to na porządku dziennym Quote Link to post Share on other sites
Rak Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 EEeee stary... W DoW'a gram sporo (już to napisałem). "Figurki DoW'a" się nazywają "Warhammer 40 000" z podziałęm na rasy/oddziały... Mam Blood Angelsów na 1200 pkt. a z WFB mam Krasnoludy na 1500pkt. Ja serio wiem z czym to się je :mrgreen: :mrgreen: Ciekawiło mnie tylko czy Mark of Chaos (czyli jak kto woli WFB on-line) jest turówką. Bo wiem że stara wersja WH40000 (bij-zabij zapomniałem nazwy) była turówką. Quote Link to post Share on other sites
nagrab Posted July 21, 2007 Author Report Share Posted July 21, 2007 Mark of chaos nie jest turówką. Na necie sporo grałem w Dark Omen kto nie grał niech żałuje. Świetna gra. Quote Link to post Share on other sites
Vasiliew Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 nie no to stary zwracam honor ja grałem w dow'a i zacząłem zbierać figurki mam spaemarinów na 2500 pkt :D Quote Link to post Share on other sites
nagrab Posted July 21, 2007 Author Report Share Posted July 21, 2007 Ja mam orki w WFB na 1500 pkt. 8) Quote Link to post Share on other sites
Wilq'u Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 Bez wątpienia jedna z najlepszych RTS'ów ostanich lat :) Ale według mnie gierka pokazuje swoje możliwości dopiero w trybie multi. Najlepiej gra mi się Chaosem, a co się będe. Hamatchi+dobry kumpel+DoW = Zarwana nocka :uśmiech: Sam przymierzam się do figurek ale ze względów finansowych narazie się powstrzymam :P Quote Link to post Share on other sites
Vasiliew Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 Najlepiej gra mi się Chaosem, a co się będe. A grałeś Space Marinami ?? No bo Space Marini rozwalą każdego 8) Quote Link to post Share on other sites
Wilq'u Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 Właśnie dlatego gram Chaosem bo czasem mam wrażenie że Space Marines są ZA silni. A nie lubię jak jest zbyt prosto :-F Pozatym warto spróbować zmasowanego ataku Chaos Marines z infiltracją ze wsparciem Plugawicieli- założę się ze Twoi Marines mieli by problemy z odparciem dobrze poprowadzonego ataku ;) Ale dalej uważam że gra jest całkiem nieźle wyważona pod względem siły ras. No, może poza nieco słabą Gwardią, nigdy ich nie lubiłem :) Quote Link to post Share on other sites
Vasiliew Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 założę się ze Twoi Marines mieli by problemy z odparciem dobrze poprowadzonego ataku ;) no w to trochę wątpię bo połowa twojej armii nie doszła by do moich jednostek :D a poza tym iniflacja nic ci nie da jeśli mam Kapellana :D Quote Link to post Share on other sites
Wilq'u Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 Dobra, skończmy te jałowe spory :D :D Podsumowywując, ile graczy w DoW, tyle taktyk ;) I dlatego tą gierkę cenie, dla każdego coś miłego :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts