Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

0,20 vs 0,25

Recommended Posts

Hej

Jestem początkującym maniakiem ASG awięc to pytanie dla większości z was będzie banalne :roll:

Mam zamiar kupić sobie w najbliższym czasie eaga (jeeeeeeee :lol: ), i jak większości młodszych maniaków (ja takim jestem) zależy na kosztach exploatacji (bo z pieniądzami strasznie kiepsko u ludzi któży na siebie nie zarabiają, tylko utrzymują sie z rent dziadków i wypłat rodziców :lol: ).

A do eaga potrzebne są kulki (droższe) 0,20 lub 0,25. Te lżeksze kulki 0,20 są tańsze i jest ich więcej niż tych 0,25 (chodzi tu o kulki z TM) czyli bardziej opłacały by sie 0,20. A pytanie jest takie czy gdybym kupował kulki 0,20 to bardzo by sie pogorszyły parametry szczelania ??????? jeśli tak to w jakim stopniu ??????

To zalezy od modelu ktorego bedziesz uzywal. Niektore maja lepsze osiagi na dwudziestkach, inne na dwudziestkach-piatkach. Pozatym wiekszosc AEG'ow ma regulowany hopup, co pozwala na optymalne osiagi i tych i tych kulek...

[ #edit ] : Co prawda nie uzywam AEG'a, ale w ankiecie udzial wzialem - 0.25g.

Wg mnie 0,25ki maja nieco wieksza celnosc, ale 0,20ki maja wiekszy zasieg i mniej "bolą" npla po trafieniu. Poniewaz sa tansze, to osobiscie preferuje wlasnie te kulki do walk. Natomiast kulkami 0,25 z przyjemnoscia sobie strzelam np do tarczy.

Pozdro

Pik

Cześć

Eld: szczerze mówiąc to ja nie widzę znaczącej różnicy .... ale i tak używam 0,25 Cybergunow ... ponoć są lepiej wykonane od 0,2 a niewiele droższe. Porównywałem tez do kulek TM i nie widzę jakiś powalających różnic a napewno wartych ceny.

Pozdrawiam Cappuccio

P.S. Mam AK 47

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
Guest DaBomB

A ja tam nie widzę różnicy między kulkami TM a CG. Moim skormnym zdaniem to są te same kulki, tylko pakowane gdzie indzieji sygnowane przez inną firmę. Mam MP5 RAS z TM i jeszcze nigdy mi się nie zacięły ani TM ani CG. Jeśli chodzi o masę, to różnica jest kolosalna. Kulki 0,20 nadają się znakomicie do pomieszczeń, gdzie strzela się na mniejsze dystanse. Mają przy tym ciut większą prędkość wylotową. W terenie używam tylko 0,25. O ile przy kulkach TM różnica w cenie jest spora i na niekorzyść 0,25, to przy kulkach CG jest ona dużo mniejsza.

Mam jeszcze małe pytanie: Na czym polega smarowanie HU? Chodzi i psikanie co jakiś czas silikonem w miejsce podawania kulek z magazynka ?

• 7 months later...

Ja używałem cały czas kulek 0,20 i musze powiedzieć że są gorsze od 0,25 w celności lecz prędkość tej kulki jest o wiele większa. Matek takie pytanie po co masz kupować kulki TM jak nie masz dużo kasy ja jak narazie strzelałem cały czas z kulek Toy Jet z machineguna 0,20 4000 sztuk kosztują tam 55zł więc sie bardziej je opłaca bo są naprawde dobre stosowałem je w precyzyjnej lufie i na 4000 kulek miałem może ze 3 zacięcia i to lekkie, a na kulkach 0,33 kupionych w sklepie 500szt miałem co 30 strzałów takie totalne zacięcia że musiałem guna rozbierać bo siedziało nawet 5 kulek w lufie.