Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Montaż strobo do Protec'a

Recommended Posts

Szczep samoprzylepne Velcro

Małemu kurczaczkowi znowu wszystko się pomyliło :wink:

Rzep jest przyklejony na taśmę dwustronną „Ulith”. Problem z nią polega na tym że ma formę jakby cienkiej lepiącej się pianki(zapewne dlatego że to taśma do podklejania wykładzin a tam takie właściwości są pożądane).

W castoramach i tym podobnych sklepach jest do wyboru szeroka gama taśm dwustronnych firmy „Tesa”(chyba ze 4 rodzaje) – są zarówno grubsze „piankowe” jak i cieńsze(są bardziej sztywne więc mogą utrudniać przylepienie rzepa na łukach ale intuicyjnie sądzę że będą lepiej trzymać zwłaszcza na brzegach).

Za to strobo Szczep obklił jak najbardziej rzepem samoprzylepnym tylko że nie oryginalnym „Velcro” a produktem wspomnianej „Tesa;y”. Szkoda że występuje tylko w wersji o szerokości 2 cm bo jest naprawdę świetna. Pomijam już wygodę i łatwość samego obrzepiania, trzyma porostu pewniej.

Pozdrawiam!

P.S Wszystko oczywiście wyczytałem z fotki :lol:

W castoramach i tym podobnych sklepach jest do wyboru szeroka gama taśm dwustronnych firmy „Tesa”(chyba ze 4 rodzaje) – są zarówno grubsze „piankowe” jak i cieńsze(są bardziej sztywne więc mogą utrudniać przylepienie rzepa na łukach ale intuicyjnie sądzę że będą lepiej trzymać zwłaszcza na brzegach).
Ja właśnie mam przyklejone przy pomocy cienkiej ("papierowej") taśmy dwudtronnej i na strobo trzyma się dobrze, na rzepie kiepsko. Rzep do kasku kleiłem Budaprenem.