Foka Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 Interesuje mnie jak przymocowałeś strobo do kasku :D Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 Ja mam tak: http://allegro.pl/item139670105_ratunkowe_..._ms_2000_m.html i Szczep chyba też. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 9, 2006 Author Report Share Posted November 9, 2006 Acha, czyli tak jak ja :D Quote Link to post Share on other sites
Szczep Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 Tak dokładnie. Identyko. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 Tak się zastanawiam.... czego używacie do przytwierdzenia Velcro? Taśmy dwustronnej? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 10, 2006 Author Report Share Posted November 10, 2006 Ja taśmy dwustronnej, Szczep samoprzylepne Velcro 8) Z naszych rozmów wynika, że jego rozwiązanie jest lepsze :) Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 Szczep samoprzylepne Velcro Małemu kurczaczkowi znowu wszystko się pomyliło :wink: Rzep jest przyklejony na taśmę dwustronną „Ulith”. Problem z nią polega na tym że ma formę jakby cienkiej lepiącej się pianki(zapewne dlatego że to taśma do podklejania wykładzin a tam takie właściwości są pożądane). W castoramach i tym podobnych sklepach jest do wyboru szeroka gama taśm dwustronnych firmy „Tesa”(chyba ze 4 rodzaje) – są zarówno grubsze „piankowe” jak i cieńsze(są bardziej sztywne więc mogą utrudniać przylepienie rzepa na łukach ale intuicyjnie sądzę że będą lepiej trzymać zwłaszcza na brzegach). Za to strobo Szczep obklił jak najbardziej rzepem samoprzylepnym tylko że nie oryginalnym „Velcro” a produktem wspomnianej „Tesa;y”. Szkoda że występuje tylko w wersji o szerokości 2 cm bo jest naprawdę świetna. Pomijam już wygodę i łatwość samego obrzepiania, trzyma porostu pewniej. Pozdrawiam! P.S Wszystko oczywiście wyczytałem z fotki :lol: Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 10, 2006 Author Report Share Posted November 10, 2006 W castoramach i tym podobnych sklepach jest do wyboru szeroka gama taśm dwustronnych firmy „Tesa”(chyba ze 4 rodzaje) – są zarówno grubsze „piankowe” jak i cieńsze(są bardziej sztywne więc mogą utrudniać przylepienie rzepa na łukach ale intuicyjnie sądzę że będą lepiej trzymać zwłaszcza na brzegach). Ja właśnie mam przyklejone przy pomocy cienkiej ("papierowej") taśmy dwudtronnej i na strobo trzyma się dobrze, na rzepie kiepsko. Rzep do kasku kleiłem Budaprenem. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 Rzep do kasku kleiłem Budaprenem. Jak się sprawdza takie rozwiązanie? Bo z mojego doświadczenia z taśmą wiem że lubi się odklejać, natomiast o kleju nie pomyślałem Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 Ja jeszcze tylko dodam że klej do tkanin: kauczukowo kamaszniczy „Dragon” kompletnie się nie sprawdził. Powierzchni protecka nie trzymał się zupełnie a co ciekawsze rzepa też nie specjalnie(zapewne dlatego ze to sztuczne włókno). Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 10, 2006 Author Report Share Posted November 10, 2006 No nie trzyma super, ale daje się żyć. Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 Ja złapałem na kropelkę i też daje radę. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 11, 2006 Author Report Share Posted November 11, 2006 BTW ;) http://sprzet.strona.pl/ProTec/ Quote Link to post Share on other sites
kawerna Posted November 11, 2006 Report Share Posted November 11, 2006 jeśli chodzi o przyklejanie rzepa to można czasem kupić orginalne velcro z klejem w różnych szerokościach , długościach i kolorach ja używałem akurat pustynnego i trzyma naprawdę dobrze i na proteca i na krylon na nim (ale już trochę gorzej) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts